Reklama

Reklama

Pontypool

  • Kanada Pontypool (více)
Trailer

VOD (1)

Psychologický thriller, v němž smrtící virus prostupuje městečkem v Ontariu. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (211)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Nebál bych se Pontypool označit za nejukecanější horor, co jsem v životě viděl. A vzhledem k námětu mu takové označení i docela sluší. Každopádně těm, kteří opravdu perfektně neovládají angličtinu, doporučuju podle vlastní neblahé zkušenosti počkat, dokud nějaký nebožák neudělá titulky (dost si zamaká, aby to dávalo smysl). Já si pak s nima musím dát repete. Ale ač jsem se místy v hovorech postav ztrácel, musím říct, že se mi Pontypool líbil. Je to v podstatě zombíkárna, v níž samotné zombíky ale skoro neuvidíte, neboť se děj celou dobu odehrává v relativně bezpečném uzavřeném prostoru. A kupodivu to funguje, napětí se většinu stopáže opravdu daří vytvářet. Může za to hlavně neokoukaný, originální námět a nezvyklost jeho scenáristického zpracování. Po španělském REC je tohle zcela určitě nejčerstější závan originality do zombiehororu za hodně dlouhé roky - vlastně je to koncept RECu obrácený totálně naruby. Horror movie of the year ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Naprosto skvělej horor, kterej hned od úvodních minut nabírá perfektní atmosféru a dokáže jí skoro po celou dobu stupňovat a přitom si vystačí v první polovině vesměs jen s dialogy a po celou dobu s jednim malým interiérem rádia. A i když pointa odhalená někdy ve 3/4 mi taky úplně nesedla, tak mi to rozhodně nějak extra radost nezkazilo, navíc Stephen McHattie má úžasnej hlas, jeho bych mohl poslouchat furt. ()

Reklama

Němi 

všechny recenze uživatele

Mohl jsem to tusit, kdybych se predem podival, ze se jedna o dilo rezisera "Tracey Fragments". Bruce McDonald je jednim z nejoriginalnejsich tvurcu a jeho filmy jsou zazitek, ac vubec nechapu o co mu jde. Pontypool je nejzvlastnejsi variace na zombie filmy a dokaze strhavat, i kdyz za celou stopaz neopusti vysilaci mistnost lokalniho radia a smysl cele slovni epidemie mi uspesne unikl. Jenze... ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Napad je perfektni. Z lidi se stava neco jako zombici neustale opakujici slova, protoze urcita slova jsou sama o sobe nakazou. Lidi furt neco drmoli, mlati se do hlav a poziraj se. Jenze je tu jeden problem. Prvni tretinu se jeste nic nedeje a seznamujem se s postavama a je to vicemene takovy normalni rano moderatora radia, pricemz ale Stephen McHattie je naprostej borec, takze jen kuli nemu jsem neusnul. Druha tretina uz je lepsi, ale u ty je zase jinej problem, z radia a telefonu prichazej zpravy, ze po meste vypukaj nepokoje, lidi se poziraj, budovy vybuchujou, jenze vy z toho nic nevydite a ja si pripadal, jak kdyby mi nekdo popisoval nejakej masakr, u kteryho jsem chybel. Nastesti pak prijde treti tretina filmu a to uz se do radia nahrnou "zombici", chytne to spravne napinavou atmosferu a posledni pulhodinku jsem si proste uzil. Proste 3* za originalitu a McHattieho, bohuzel to ostatni nestoji moc za pozornost. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Nápad celkom zaujímavý a nepopieram tiež pár momentov, ktoré aspoň pričuchli k dobrej atmosfére. No čo z toho, keď dejová linka bola tak zúfalo nudná. A hlavne bez momentov, ktoré skrátka k tomuto typu filmov patria. Žiadne napätie, žiadna zmysluplná akcia a slabé vykreslenie podstaty tej čudnej "nákazy". Ledva podpriemer. 30/100 ()

Galerie (23)

Zajímavosti (2)

  • Po záverečných titulkoch nasleduje ešte jedna scéna. (BlackTom)
  • Scenárista Tony Burgess si vo filme strihol rovnomenné cameo, konkrétne v scéne so živou hudbou v rádiu. (BlackTom)

Reklama

Reklama