Reklama

Reklama

Kamarád taky rád... Kassie (Jennifer Aniston) je emancipovaná čtyřicítka se smyslem pro humor. Má kariéru, dobrého (byť poněkud neurotického a hypochondrického kamaráda) a sem tam nějakou známost. Biologické hodiny ale nemilosrdně tikají, a tak se Kassie rozhodne mít dítě. A to bez muže, jen s drobnou pomocí dárce spermatu. To se ale kamarádovi Wallymu (Jason Bateman) vůbec nelíbí a udělá záměnu. Pak se jejich cesty na sedm let rozejdou. Při jejich dalším setkání je už přítomen malý, okatý, lehce neurotický rozumbrada Sebastian (Thomas Robinson), který si s Wallym nejen velmi dobře rozumí, ale je mu i podobný. Hádejte, jak to dopadne? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (332)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Do určitého momentu jde o zcela obyčejný film a obyčejným zůstává i po onom momentu, bohužel. Od zápletky jsem očekávala, že se budu bavit, ale film je unylý a tak nějak nedotažený. Jako by všechno zůstalo stát na půl cesty a nevědělo kam se to má vrhnout. Alespoň, že herci byli sympatičtí, i když toho hlavní dvojice na hraní moc neměla. To považuju za velkou chybu scénáře. Hodně toho tady zachraňuje Jeff Goldblum a ten malý prcek, jehož matku hraje Jennifer Aniston. Dokoukala jsem to, i když jsem s přehledem věděla, jak to celé dopadne. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Jasně, klasická romkom s očekávaným dějem a koncem, ale pár scén stojí opravdu za to! A dovolil bych si upozornit na podle mě parádní hereckej výkon Thomase Robinsona, toho malýho klučinu zahrál fakt parádně :D + čupr song z tý párty! je to sample na Mann ft. půldolar - Buzzin, v originálu Nu Shooz - I Can't Wait ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Rutinní romantická jakože komedie o tom, jak se na začátku vcelku dost narušený a nesnesitelný Jason Bateman po zklidňujících a zmoudřujících letech nakonec dá dohromady s poněkud stárnoucí Jennifer Aniston, která tady pokračuje ve svém už pár let trvajícím hledání se v poloze "už ne té mladé nezkušené módní kočky z Přátel". Scénárista vsadil na "aktuální téma" blbky, co si není v dnešním šíleném světě schopná najít toho pravého, a tak si poslouží "moderním způsobem". Vyšel přitom z údajně podstatně méně veselé a z hlediska vyššího principu mravního podstatně promakanější (na šesti stránkách;)) povídky Baster od Jeffreyho Eugenida, co napsal třeba Virgin Suicides a dostal Pulitzerovu cenu, takže rozhodně není žádný žabař. Allan Loeb to pro filmové účely víc než jen trošku zlimonádoval a výsledek je Záměna. Vývoj hlavních postav směrem k dospělosti celkem funguje, ale těm dvěma jsem ani na sekundu nevěřil, že tohle mají být ti, co se hledali, až se našli. Pokud má být Switch realistickým pohledem (s nezbytným humorným nadhledem) na to, že žádná šílená romantická láska neexistuje, a že sympatie a sdílené hodnoty zvítězí nad lží a nenávistí, pak to klaplo. Ale moc dobře se mi na to nekouká, a těch necelých 60% průměrného hodnocení svědčí o tom, že to není jen můj problém. Co je můj problém, to je fakt, že bych Anistonovou utřískal za její neexistující výchovu (vysvětlení o původu mrňouse se nepočítá), ale to je problém zřejmě každého rodičovství výhledově očekávajícího chlapa, řekl bych:) Řemeslně pěkné, originalitě dosti vzdálené, bez chemie, zato s Juliette Lewis, která by měla už taky opustit kategorii alternativních diblíků, protože už je na tom spíš jako Barbra Štrajzandová v komediích o Fockerech. 60%. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $19miliónovTržby USA $27,779,426 Tržby Celosvetovo $49,830,607Tržby za predaj DVD v USA $6,581,692 //počet predaných kusov 434,263║ Chýba tomu lepšia vyváženosť, lebo ťažko to zaradiť do nejakého žánru, kolíše to medzi rodinnou drámou a komédiou, ináč ako príbeh to nemá zlý ani výber hercov nebol najhorší, možno to chcelo len o niečo šikovnejšieho režiséra, takto len slabší priemer. /45%/ ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem, že duo Aniston/Bateman předvedou smršť vtipných scének, ale to se nějak nekoná. Problém u většiny dnešních komedií tkví v tom, že nejsou vtipné! To, že se u pár scén pousmějete, ještě neznamená, že jde o komedii. A Záměna tím trpí nesmírně! Na komedii to nemá dost šťávy a na romantiku je to zase moc nudné bez nápadu. Záměna je jako šumivá tableta hozená do vody. Když to uděláte, koukáte co se to, co se děje a očekáte, že se stane třeba něco jiného, co ještě neznáte, ale po vyšumění tablety si uvědomíte, že to vlastně jinak dopadnou ani nemohlo! ()

Galerie (52)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení proběhlo v New Yorku a tvůrci byli nadšeni tím, že se jim podařilo využít městských reálií, které nejsou tak úplně profláknuté. Točilo se na mnoha místech – v Soho, Upper Westside, Williamsburgu, v Central Parku, na Park Avenue, v Chelsea Piers, The Meatpacking District, Midtown Manhattan, v Queens. (Taninaca)

Reklama

Reklama