foto

Todd Louiso

  • nar. 27.1.1970 (47 let)
    Cincinnati, Ohio, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Todd Louiso je americký filmový herec a režisér, známý zejména pro ztvárnění vedlejší role plachého prodavače desek Dicka z drama komedie HIGH FIDELITY /2000/ nebo v roli Eliho z komedie SCHOOL FOR SCOUNDRELS /2006/.

Todd Louiso absolvoval School for the Creative and Performing Arts v Cincinnati ve státě Ohio. Na školu nastoupil od 4.ročníku a zkoušky úspěšně složil v roce 1988. Jeho otec Jack byl uměleckým ředitelem této školy. Jeho hlavním oborem bylo Drama a Hudební divadlo. V roce 2002 graduoval také  na NYU's Film School.

Svůj režijní debut zaznamenal s tragikomedií LOVE LIZA /2002/ v hlavní roli s Phillipem Seymourem Hoffmanem a Kathy Bates. Spoustu vedlejších rolí odehrál v celovečerních filmech jako např. v dramatu s Al Pacinem SCENT OF A WOMAN /1992/, kde účinkoval ve vedlejší roli Trenta Pottera, ve sportovním dramatu s Tomem Cruisem JERRY MAGUIRE /1996/, v komediálním dramatu THANK YOU FOR SMOKING /2005/ s Aaronem Eckhartem, v černé komedii s Joem Pescim 8 HEADS IN A DUFFEL BAG /1997/ nebo v akčním thrilleru se Samuelem Jacksonem SNAKES ON A PLANE /2006/.

V roce 1997 vyhrál cenu na New York Comedy Festival pro nejlepší krátký film - THE FIFTEEN MINUTE HAMLET /1995/. Na Sundance Film Festival byl v roce 2002 nominován na cenu poroty Grand Jury Prize za drama Love Liza /2002/ a o deset let později byl nominován ve stejné kategorii za drama Hello I Must Be Going /2012/.

Lukáš "gatuso" Častulík

Herecká filmografie

Filmy

2018 All About Nina
2017 Gemini
2011 A Bag of Hammers
2010 Záměna
2007 Bill
2006 Hadi v letadle
Škola svádění
2005 Děkujeme, že kouříte
xXx: Nová dimenze
2001 Cutting Room, The
2000 Všechny moje lásky
1998 Vášeň a zrada
1997 Osm hlav v cestovní tašce
1996 Jerry Maguire
Skála
1995 Apollo 13
Dopis vrahovi (TV film)
The Fifteen Minute Hamlet
1992 Vůně ženy
1991 Billy Bathgate
1990 Stella
1987 Seasonal Differences (TV film)

TV seriály

2017 Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
Nonstop (S14E14)
2016 Angie Tribeca (TV seriál)
Organ Trail (S02E06)
2015 Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
16 let (S13E07)
2011 Off the Map (TV seriál)
There's Nothing to Fix (E09)
Zajatci předměstí (TV seriál)
Californication (TV seriál)
Světla. Kamera. Blbec (S04E08)
2004 Century City (TV seriál)
Dr. House (TV seriál)
2003 Joan z Arkádie (TV seriál)
2002 Beze stopy (TV seriál)
Everwood (TV seriál)
1999 Nemocnice Chicago Hope (TV seriál)
A Goy and His Dog (S05E17)
Playing Through (S05E14)
1998 Nemocnice Chicago Hope (TV seriál)
McNeil and Pray (S05E11)
Viagra-Vated Assault (S05E06)
1997 Fired Up (TV seriál)
1994 Iron Man (TV seriál)
The Critic (TV seriál)
1993 Frasier (TV seriál)
Phenom (TV seriál)
1990 Právo a pořádek (TV seriál)
1984 Young People's Specials (TV seriál)

Scenáristická filmografie

Režijní filmografie

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace