Reklama

Reklama

VOD (1)

Kamarád taky rád... Kassie (Jennifer Aniston) je emancipovaná čtyřicítka se smyslem pro humor. Má kariéru, dobrého (byť poněkud neurotického a hypochondrického kamaráda) a sem tam nějakou známost. Biologické hodiny ale nemilosrdně tikají, a tak se Kassie rozhodne mít dítě. A to bez muže, jen s drobnou pomocí dárce spermatu. To se ale kamarádovi Wallymu (Jason Bateman) vůbec nelíbí a udělá záměnu. Pak se jejich cesty na sedm let rozejdou. Při jejich dalším setkání je už přítomen malý, okatý, lehce neurotický rozumbrada Sebastian (Thomas Robinson), který si s Wallym nejen velmi dobře rozumí, ale je mu i podobný. Hádejte, jak to dopadne? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (332)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Solidní zástupce žánru romkom. Nic zvláštního, naprostá rutina, vše je jak má být. Ona je sympatická, ale slepá vůči svému budoucímu protějšku, on je zabedněný a spojí je samozřejmě až náhoda a počkat si na happy end musíme až po zdánlivě definitivní rozluce. Jennifer Aniston je žánrový profík, ostatní jí to nekazí, takže není o čem. Ideální relaxační film, který na sebe nestrhává zbytečnou pozornost, neklade otázky, jen plyne a plní svou funkci. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Parádna oddychovka. Thomas Robinson ako malý Sebastián bol absolútne perfektný - hlavne vtedy keď mu do toho sekundoval Jason Bateman, ktorému táto rola po dlhom čase naozaj sadla a v ktorej pôsobil neskutočne prirodzene. Dokonca aj Jennifer Aniston mala svoje svetlé momenty. Celý film je postavený na celkom vtipnej zápletke, ktorá môže pôsobiť prvoplánovo, ale osobne si myslím že tak nepôsobila. Dvojica režisérov z neskutočným jemnocitom porozprávali príbeh, ktorý je emotívne komplikovaný, príbehovo nenáročný, pritom nestráca nič zo svojej komiky a pred koncom je krásne dojímavý. Koniec v štýle amerických komédií a happyendovského pravidla troška rúca uveriteľnosť príbehu, ale zase na druhú stranu, inak by sme to ani nechceli. Veľmi som si tú hodinku aj pol užil a rozhodne sa jedná o film, ktorý aj keď nikdy nebude mať status najlepšej komédie, bude mať v mojej zbierke čestné miesto. ()

Reklama

tere.z 

všechny recenze uživatele

Co byla Meg Ryan devadesátých let, to je Jennifer Aniston nového tisíciletí. Z jejích posledních deseti filmů je devět romantických komedií. A tak už jenom jméno této herečky předznamenává, o jaký film tady půjde. Ale z toho, co vypadalo jako průměrná rom com, se vyklubalo milé překvapení. Jo, je to romantická komedie se všemi aspekty, které dělají romantickou komedii, se všemi obligátními klišé, stokrát omletými situacemi a předvídatelným dějem. Je ale natočena velice pěkně, svižně, vtipně. Není trapná, není pitomá. Navíc nehezounkovitý Jason Bates stejně jako originální nápad s vyměněným spermatem dodávají Záměně šťávu. Kdyby Jennifer zakotvila aspoň u takovýchto kousků, nebudu mít vůbec nic proti! ()

*Elfík* 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě, že konec byl jistý už od začátku a díky filmu začínám snášet Jasona. Ovšem tou nejvtipnější postavou a nejsenzačnější, pokud se to tak dá říci, byl (kromě Jennifer Aniston, samozřetelně...) nejlepší kamarád Wallyho. Upovídaný, dobrosrdečný, kapku bláznivý a ...... srandovní. A takový byl celý film. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $19miliónovTržby USA $27,779,426 Tržby Celosvetovo $49,830,607Tržby za predaj DVD v USA $6,581,692 //počet predaných kusov 434,263║ Chýba tomu lepšia vyváženosť, lebo ťažko to zaradiť do nejakého žánru, kolíše to medzi rodinnou drámou a komédiou, ináč ako príbeh to nemá zlý ani výber hercov nebol najhorší, možno to chcelo len o niečo šikovnejšieho režiséra, takto len slabší priemer. /45%/ ()

Galerie (52)

Zajímavosti (11)

  • Záměna (Switch) je inspirována povídkou „Baster“ spisovatele Jeffreyho Eugenidese, nositele Pulitzerovy ceny. Poprvé se objevila v magazínu „The New Yorker“ a upoutala pozornost scenáristy Allama Loeba, který se rozhodl téma zpracovat ve scénáři. (Taninaca)

Reklama

Reklama