Reklama

Reklama

Ben Kalmen měl všechno, na co jen člověk pomyslí: šťastnou rodinu, oslnivou kariéru, vlivné přátele. Snad proto, že jeho byznysem byly automobily, projížděl serpentiny svého života ostrým smykem. Jedna zatáčka se mu však stala osudnou, a po idylické cestě vzhůru následoval volný pád (v hereckém podání Michaela Douglase již druhý). V jediném okamžiku ztratil vše: rodinu, postavení i přátele. Jiný na jeho místě by své životní prohry možná řešil alkoholem, on se však rozhodl pro jinou terapii – sex! Místo aby nazul papuče, obuje se do lakýrek a vrhá se za každou kořistí – čím mladší, tím lepší... (North Video)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (73)

sona123 

všechny recenze uživatele

Nevyvážené dílo, které v první půli docela nudí, ale pak nastane zvrat (a divák pochopí, proč musela být první půlka taková, jaká byla). Na roli Bena Kalmena snad nemohl být vybraný vhodnější herec, než právě Michael Douglas - ulízaný, úlisný, odporný a nesympatický, ale přece jen - s nějakým tím malým jadérkem uvnitř. Bylo také fajn znovu vidět dvojku Douglas-DeVito, ten druhý jako by příliš nestárl. No, má to mnohá poučení, ale kdožví, jak s tím vším naložit - a tím i film velmi vtipně (po dlouhé době opravdu vyvedený konec, kdy si tvůrci s divákem zahrají trochu škodolibou hru) končí. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Michael Douglas si střihnul skvostný trénink na Gekka a ztvárnil sebestředného solitéra, který si nepřipouští věk, vlastní chyby a je schopen přijít o vše a všechny jen proto, aby zachoval svůj styl života a bohémské zdání. když o tom tak přemýšlím, tak v lecčem to dvojku z Wall Streetu i předčilo. 85% ()

Reklama

Markussis 

všechny recenze uživatele

No znám tedy daleko horší filmy podobného ražení, které si navíc hrají na něco víc. Diváka jistě napadne myšlenka, že je tento film o ničem, a do velké míry je to i pravda. Ovšem jak jinak takovýto materiál pojmout , když vezmeme v potaz fakt , že se v takové situaci doopravdy hlavní protagonista nachází. Je to film o člověku, který má celoživotně nastaveny své žebříčky hodnot a také dělá jen účelné věci, které mají smysl právě v okamžiku dosažení těchto hodnot. Film si mě získal především v závěru, kdy se Michael dostal do situace, která mu velmi důrazně naznačuje, že by se měl asi nejspíše poprvé v životě zamyslet a možná své žebříčky hodnot trochu přizpůsobit, jak sobě v nové situaci, tak i svým blízkým a rodině.Po dobu sledování devadesáti minut jsem necítil žádný pach něčeho umělého nebo falešného. Krom tohoto faktu mě napadla zajímavá myšlenka toho, jak se v životě člověk musí vypořádat se změnou svého biologického těla, která se postupně dostává do nepříjemného kontrastu s osobností jedince. Osobností, která má stále stejné nároky i požadavky na tuto stárnoucí biologickou schránku. U člověka, který není tolik ješitný, není dychtivý ukazování svého ega na všechny strany a není tolik polygamně založen, to není až takový problém. Ovšem v tomto názorném příkladě, kterým se sám o sobě film i stal, jsme mohli vidět, že je to skutečné peklo. Závěrem tedy řeknu, že tento film rozhodně není špatný a Michael Douglas je stále výborný. ()

milancecil 

všechny recenze uživatele

Tak v tomto filmu, na hodně neostrém rozhraní žánrů komedie a sociálního drama, je Michael Douglas opravdu tím solitérem, takovým hereckým osamělcem , bohužel na něm je celkem jednoduchým kalkulem vystavěný celý děj a on ho také statečně celou tu hodinu a půl drží, tak nějak jako obr Atlas, před sesuvem kamsi do filmového rumiště, Michael takové chlápky prostě zahrát umí a je ve své roli spolehlivě přesvědčivý mizera, díky němu jsem u filmu udržel pozornost, bohužel nebyla forma zpracování příběhu zakotvena pevně v dramatickém žánru, i když námět stárnoucího obchodníka s automobily, kterému se život náhle, ze dne na den, zadrhne a začne postupně neodvratně bortit, tam obsahem spíše patří, pak bych určitě neměl z viděného ten neodbytný značně rozpačitý pocit, škoda. ()

ext_ 

všechny recenze uživatele

Největší předností filmu je samozřejmě Douglas, o tom ale asi málokdo pochybuje. Hlavní problém tkví ale v tom, že scénář nakousne hned několik zápletek, které by sami o sobě vystačily na nový film. Benovo holkaření na vejšce a rady Jesse Eisenbergovi (mohlo být velice zábavné, na tom se měl postavit celý film), problémy v práci, neshody v rodině. Každá tahle odbočka by si zasloužila rozvést a hlavně dokončit, což se ale nestane, takže 90 minut jen tak proletí kolem. Právě absence jakéhokoliv rozuzlení je ranou na solar od tohoto filmu a brání mi v tom dát vyšší hodnocení. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo v New Yorku, částečně i na Fordhamově Universitě v Bronxu. (Terva)

Reklama

Reklama