Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Henryho Thomase pustili na čestné slovo z vězení do jeho rodného města, kde každý večer v místním baru vystupuje jako zpěvák, kytarista a vedoucí malé kapely. Právě to nejlépe vyhovuje jeho plánům a snům o životní kariéře. Při tom ale zapomíná na některé důležité věci. Za Henrym poněkud nečekaně přijíždí jeho žena Georgette s dcerou, která chce, aby konečně spolu začali žít jako rodina... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (19)

Decker 

všechny recenze uživatele

Zajimave a smutne vypraveni o zivote Henryho Thomase; zpevaka ktery byl propusten z lapaku na podminku a snazi se zivit jako rockova hvezda, kdyz hraje po zabavach a v barech se svou kapelou. Avsak cely jeho zivot se zmeni ve chvili kdyz za nim prijede jeho zena s dcerkou a snazi se obnovit jejich manzelsky vztah a vse vratit do poklidnych koleji. Bohuzel v zivote nejde vse podle nasich planu a proto se cely pribeh zamotava a vyusti ve smutny konec. Co se tyce hercu neni co vytknout. Steve McQueen i Lee Remick predvadeji strhujici vykon, ktery rozhodne stoji za shlednuti. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Vynikající Steve McQueen v roli, která mu sedí, Lee Remick, jejíž postava je sympatická, a nepředvídatelný děj v doprovodu výborné hudby. Smutný příběh o nenaplněných ideálech a o člověku s nezlomným duchem, kterého jeho povaha, minulost a občas zkratovité jednání přivádí do značných problémů. Přes všechna pozitiva tohoto snímku se však nedostanu přes 3*. ()

Reklama

Baerdeller 

všechny recenze uživatele

V době vydání filmu už Steve začínal být hvězdou. Ale znovu bych řekl, že ho tu přehrála jeho herecká partnerka, v tomto případě Lee Remick, podobně jako v téměř stejně starém Love with the Proper Stranger se to povedlo Natalii Wood. Tady mi to nedá, jak dobře se k sobě tyhle dva filmy (ne)hodí. Oba disponují silnými hereckými výkony ženských hrdinek se solidní Stevem. Oba páry jsou pod enormním společenským tlakem a zkoušejí se s nepříznivou situací vyrovnat. Ale zatímco Love with the Proper Stranger je komedie s částečně progresivním zněním, tak Baby the Rain Must Fall je dobově konzervativní s dnes tragickou podobou. Opravdu jako Yin a Yang; řecká komedie vs tragédie; progresivita vs konzervatismus; velkoměsto vs maloměsto... Těch zdejších paralel, střetů a protikladů tu vidím přehršel. Filmovým fandům bych doporučil tyhle filmy brát jako balíček a začít s Love with Proper Stranger, protože se na to dobře kouká, téma je aktuální i v současné době (komentář napsán 2023) a je to celkově mnohem méně archaické a jednodušší ke sledování. Poté bych se mrknul na Baby the Rain Must Fall, který je horším filmem ve většině ohledů, ale pokud rádi o filmech přemýšlíte, tak si myslím, že zhlédnutí obou za to stojí. Jakou vlastně svobodu volby ve svých životech máme a jak jednotlivce ovlivňují společenské mantinely? Dokážeme jim vzdorovat a můžeme si to vlastně dovolit? [Pozn.: Uznávám, že tenhle film sám o sobě bez znalosti Love with the Proper Stranger bych hodnotil hůře, max. za 2*. Osmnáctý film se Stevem, který jsem viděl.] ()

sud 

všechny recenze uživatele

Ač jsem si to původně nemyslel, tenhle film doplácí na svou nejslabší stránku - scénář. Z počátku se slibně rozvíjející příběh zvolna ztrácí na síle a závěr postrádá katarzi (snad jen scéna na hřbitově nějaké emoce vyvolá). Steve McQueen a Lee Remick byli sice dobří (i když své lepší chvíle měli jinde), ale film to (bohužel) nijak neovlivní. Slušný film, který měl ale na víc. 50%. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Proklamativní óda na "správné americké" hodnoty jako je vzdělání, upachtěné zaměstnání, rodina a sešněrovaný život pěšáka, nevybočujícího z řady. Pro mě je to depresivní film o vítězství dogmatického systému nad jednotlivcem a netoleranci k jiným životním prioritám, než jsou ty výše uvedené. Je mi líto, tentokrát nic pro mě. 40% ()

Galerie (32)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno