Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek je určen pro téměř všechny věkové kategorie. Především pro střední generaci a seniory. Příběh sám o sobě poukazuje na život současných osmdesátníků. Všichni prožívají stejný věk, přesto ho každý prožívá zcela jinak. Každý je jinak psychicky a fyzicky svěží, prožívají jinak přítomnost a přesto mají něco společného - minulost. Bývalí spolužáci se scházejí po šedesáti letech na školním sraze, nepochybně posledním, v tváří tvář spolužačce Milušce Bínové. Bínová, kdysi nejoblíbenější spolužačka, dnes přijíždí po letech do rodného města, rozhodnutá zjistit, který z jejich spolužáků ji kdysi zničil život. Bínová se ovšem nevrací pouze po letech do rodného města a ke spolužákům, ale musí si také najít cestu ke své rodině a k vnukovi, který se pokouší sraz zorganizovat. Přesto film není o pomstě, ale o životě dnešních seniorů, o jejich vztazích s rodinou, se společností a vzájemných vztazích mezi generacemi... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (82)

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Rychle se točí filmy o lidech, co už jim nepochybně znoví hrana. Nám taky, ale jim už sto pro! Pamětnice není v ničem bohužel objevná, ale je třeba vědět, že jsou mezi námi i děti, co se s pamětníky a jejich bohatstvím teprve seznamují, či dospívající, co se snaží - jako kdysi já - přijít na kloub tomu, co je to pamětník a kdy se má projevovat.***Srazy dvou kamarádek, bývalých, a povídání si co zažily, kdo jim ublížil, kdo je výchovně pokáral, to je to, co tenhle film připomíná.***12.3.2011. ()

Segrestor odpad!

všechny recenze uživatele

Ježišku na křížku, to bylo ale trapné. Ale zas, v řadě amatérské tvorby, vzhledem k délce filmu, to celkem šlo. Ale obdivuji každého, kdo vydržel koukat celou dobu, na tuhle tydýtovskou panelstory. S plejádou takových herců by se jistě dalo vyšťouchat něco mnohem zábavnějšího a chytřejšího. Zvláštní, kam až dokráčel český film plný tzv. legend. Takže, tradičně: Quo vadis, český filme? In vulva, pane Segrestor, in vulva. ()

Reklama

HonzaSim 

všechny recenze uživatele

Takhle zmatený jsem při hodnocení už dlouho nebyl. Dost mě překvapuje místní hodnocení, protože jsem čekal odpadové příčky. Proč? Protože šlo o nízkorozpočtový film a bylo to bohužel hodně znát. Vedlejší postavy nebyli herci. Copak herci, to nebyli ani neherci, to byli doslova antitalenti! Kamera a střih se místy také nevyhl amatérismu. Příběh zdá se býti primitivním, ale to byl asi záměr. Atmosféru to v sobě i celkem mělo a až na některé otřesné neherecké scény se na to dalo koukat. Co mě zaskočilo, bylo hvězdné obsazení místních členů srazu. Tolik českých seniorských ikon už pohromadě jen těžko uvidíme. (Navíc bohužel už 6 postav není mezi námi.) Hlavně kvůli nim mě mrzí, jak film dopadl, protože tohle si nezasloužili. Na druhou stranu pětačtyřicet procent je myslím ještě hodně nahodnoceno, ale hlavně tyto naše herecké legendy zachraňují co se dá, bez nich by to snad nemohlo mít ani 30%. Film mě zaujal jak díky zmiňovaným hercům, tak Tomáši Magnuskovi. Je to sympaťák a byl jsem zvědavý na jeho další počin. Je smutné, že film, který je nabitý osobnostmi nebyl pořádně sponzorován, aby vyměnil část štábu a dřeva za slušnou mladší hereckou generaci. Za tyto zkraty to bylo chvílemi na odpad, za zvučné obsazení na plný počet, proto se tedy rozhodnu pro zlatou střední cestu i když to Pamětnici ještě přidávám. 40% ()

Crawler-D 

všechny recenze uživatele

Bylo mi sympatické, že tvůrci sami přiznali problémy s dramaturgií. Líbilo se mi, že někdo dal velkou filmovou příležitost generaci nejstarších, ale stále zajímavých herců, aniž by z toho dělal nějaký tyjátr. Horší to ale je s množstvím postav, které působí přebytečně, protože jen málo postav má skutečně svou roli ve filmu. A co se týče minizápletky se stínem minulosti, ta spolu s filmem vyšumí do takového vzduchoprázdna, že jsem nevěřil vlastním očím. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Filmařsky to moc dobré není, scénář sice snaživý, ale bohužel občas přijde nějaký naprosto nedůvěryhodný dialog, kamera taky nic moc a střihy občas taky na nic. Herci jsou celkem dobří, o tom není co pochybovat, vemte si, kolik jim v té době bylo. Bohužel, vedlejší minirole tu mají neherci a ti jsou většinou otřesní, třeba ta ženská v obchodě, tu snad fakt našli někde v obchodě kupovat kokosky... Ale ten příběh... Prvních 20 minut celkem nuda, ale pak mě to strašně chytlo a bavilo mě to. Normálně, ten příběh mě fakt zaujal a čekal jsem se na samotné finále, kde se vše vysvětlí. Bohužel, Štancel to na konci strašně rychle utnul ( a to mě poněkud naštvlo, jelikož finále je dost dobře udělané. Navíc ten film funguje tak, jak by fungovat měl, pobaví to, je to celkem pozitivní, ačkoli tam je skrytá depresivní myšlenka. Bohužel, příběh je jediné, co se tu pořádně povedlo. To ostatní teda nic moc, plus mě strašně iritovalo, když tam byla ta hudba ve chvíli, kdy se nehodila a pak když se tam dvakrát objevil ten hudební průjem... 3* ()

Galerie (9)

Zajímavosti (11)

  • Průměrný věk herců je 80,1 let . (zawa)
  • Roli Františka Křesťana měl původně hrát Jiří Holý, ze zdravotních důvodů ji odmítl. (petr.trep)

Reklama

Reklama