Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pět let od premiéry kultovní dokumentární hyperkomedie ČESKÝ SEN přicházejí její autoři do kin s novým filmem. Po dvou letech natáčení a roce ve střižně představí svůj nový – neméně kontroverzní – film o české, občanské, mediální a politické válce, v níž se svedla bitva o americký radar v Brdech. Autoři film ČESKÝ MÍR ambiciózně nazývají „portrétem české společnosti 20 let od sametové revoluce“. Žánrově ho opět charakterizují jako dokumentární komedii a dodávají, že tentokrát bude navíc napínavá. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (202)

Spinosaurus 

všechny recenze uživatele

Až mrazivě smutný dokument. Respektuju všechny názory na radar, sám jsem jeho odpůrce, i když z jiného důvodu, než jakým argumentovala většina, nicméně co jsem tady viděl bylo neuvěřitelné z obou stran. Na jedné straně tupej Topolánek, kterého se zeptáte na A a on odpoví na B, přes všechny ty komouše a greenpeace jejichž počínání a motivaci jsem dosud nepochopil (asi touha zviditelnit se) až po tiskového mluvčího, který jediný co řekne je "Bez komentáře." Jinak tento dokument pro mě přinesl mnoho nových poznatků jako třeba, že USA poskytla ČR nemalou částku na propagaci radaru, nebo že Martin Bursík nepozná vlaštovku. Z hlediska výpovědní hodnoty má u mě dokument plný počet. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Musím sa priznať, že problematiku umiestnenia radarov na české územie som nesledoval stopercentne, takže film má pre mňa veľmi kvalitnú výpovednú a informačnú hodnotu. Zaujímavo spracovaný dokument, ktorá mapuje udalosti niekoľkých rokov, miestami humorne, ale zároveň s plnou vážnosťou. Dobrá práca. 80%. ()

Reklama

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Od této autorské dvojice jsem čekal přece jenom trochu sofistikovanější zásah než je pseudokauza kolem nějakého radaru v mém okolí. A honit se přes 100 minut s myslivci po lese a vyjednavači po Washingtonu mi přijde jako naprostá ztráta času. Nebo jsem tu chytrou metaforu na téma zbytečnost neprokoukl? 35 % ()

vanderbart 

všechny recenze uživatele

těžko říct... to, že radar byl podle všeho nesmyslným projektem, který by našemu státu asi příliš neprospěl, a že nešlo o nijak zásadní obranný projekt, potvrzuje i ustoupení z tohoto záměru. Ale tvůrci často argumentují ne úplně přesvědčivě, pobíhání v lese nudí, někdy jsou velmi sugestivní a někdy zase zbytečně tlačí na pilu, kde je to není třeba (například otázky na mluvčího VP)... vzhledem k tématu šlo vytěžit dle mého názoru mnohem více a působit dojmem, který by nepůsobil podobně demagogicky, jako chování druhé strany barikády. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Hezká ukázka toho, jak jsme názorově nejednotní, což je dobře, protože každý má právo na svůj názor, ale je trochu smutné vidět, jak si lidé stojí za názorem a ani neví proč. Ale tohle k tomu také patří. Lidé mají právo na názor, i když vlastně neví proč, ale je asi důležité ho mít. Je na vás, jaký názor si uděláte. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (8)

  • Hudbu k filmu vytvořila kapela Midi Lidi. (POMO)
  • Natáčení dokumentu začalo již 1. 7. 2007. Premiéra byla původně plánována na podzim 2008, avšak protáhla se až do roku 2010. (ČSFD)
  • Prvním podnětem pro natočení dokumentu byla návštěva G. W. Bushe v Praze v květnu 2006. [Zdroj: Festival nad řekou] (hippyman)

Související novinky

Festival Finále v Plzni zahájí Český mír

Festival Finále v Plzni zahájí Český mír

18.04.2010

Festival českých filmů Finále 2010 se letos uskuteční od 18. do 24. dubna. Zahajovacím filmem bude v předpremiéře uvedený dokument Český mír režisérů Víta Klusáka a Filipa Remundy. Festival v… (více)

Reklama

Reklama