Reklama

Reklama

Oceány

(festivalový název)
Trailer 1

Po úspešných filmoch Mikrokozmos a Putovanie vtákov francúzsky filmár Jacques Perrin poodhaľuje fascinujúci svet oceánov a bytostí, ktoré ich obývajú. Ukazuje nie len ich krásu, zaujímavosť a rýchlosť, ale aj zraniteľnosť voči environmentálnym hrozbám. Film vznikal v priebehu štyroch rokov, počas ktorých Perrin cestoval po celom svete s tímom potápačov, vedcov a technikov a využil najmodernejšie technológie 21. storočia, aby mohlo vzniknúť toto dielo, ktoré preniká do tajomných a fascinujúcich hlbín podmorského sveta ako žiadne iné pred ním. (STV)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (82)

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Mám radši dokumenty, ze kterých se něco dozvím, než dokumenty, které jsou ekologickou agitkou či útokem na svědomí a v podstatě nic se v nich neděje. Proto pro mě Oceány zůstanou dokumentem, s (převážně) pěknými obrázky, které už jsem nejspíš měl možnost vidět i jinde, ale určitě jsem si z něho nic nového neodnesl. ()

Stegman 

všechny recenze uživatele

Nejdřív zdlouhavé záběry přírody bez jakéhokoli komentáře seřazené bez ladu a skladu, a následně záběry znečištění, co mají u diváků vyvolat pocit viny a zoufalství? Kontraproduktivní!!! Jestli vám není příroda šum a fuk a zároveň chcete vidět krásné záběry, tak doporučuju dokument Zastavme vymírání! Ten vás naopak přiměje, abyste přestali fňukat a něco s tím dělali, páč ještě není pozdě! ()

Reklama

Darneth 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála dokumentů, jenž chválihodně vzdává hold kráse vodním hlubinám oceánu, jeho pestrobarevnosti, rozmanitosti a vzácnému tichu modravého nekonečna. Jacques Perrin a Jacques Cluzaud bravurně vystihli nevystihnutelné a ozvláštinili dokument přenádherými záběry, na nichž je znát láska k naší Zemi. Smekám. ()

onlavu 

všechny recenze uživatele

Krásné a nevšední obrazy vodní přírody s trochou silného apelu na ekologično. Dokument téměř postrádá mluvené slovo, takže člověk mnohem silněji vnímá vážný hudební podkres a především perfektní ozvučení mořského světa. To dodává dokumentu další rozměr. Člověk se nekochá jen obrazem, ale také zvuky živočichů - třeba slyšet, jak cupitají a bojují takoví krabi, to je vskutku parádní. ()

anyonecek 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejkrásnějších dokumentů, které jsem doposud viděl. Opravdu neskutečně krásné záběry, a spousta nových informací o kterých jsem neměl ani ponětí. Naštěstí je nám zde ukázána krása podmořského světa a jen minimum toho jak člověk škodí té přírodě a celému světu, takže jsem si alespoň na tu malou chvíli oddechnul jen u krásy přírody a ne u toho co je člověk zač. Hudba je úžasná a prohlubuje celkový zážitek z tohohle překrásného filmu a zvuky plovoucích velryb, prostě nádhera. Je to i tak těžko popsatelné, ale tohle se prostě musí vidět, jinak člověk nepochopí. ()

Galerie (65)

Reklama

Reklama