Reklama

Reklama

Crazy Heart vypráví o zahořklém country zpěvákovi Badu Bleakovi (Jeff Bridges) s podlomeným zdravím a těžkým životním stylem, který se příliš často ženil, příliš mnoho pil a příliš moc let trávil na cestách. A přesto se Bad snaží dosáhnout záchrany, ke které mu pomáhá krásná Jean (Maggie Gyllenhaal), novinářka, která objeví skutečného muže skrývajícího se za muzikantem. (Timak)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (415)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Částečně životopisný příběh ve vyjetých kolejích, který nemůže překvapit - kdysi výborný a úspěšný zpěvák teď živoří za pár šupů v kdejakým pajzlu a k tomu chlastá do němoty a kouří jako fabrika, potká lásku svého života, prozření atd. atd. Ano, potěší hezké záběry z jižních částí USA podbarvené příjemnou country hudbou, která k nim prostě patří a vůbec dobrá kamera. A samozřejmě herecká one-man-show Jeffa Bridgese, který je výborný (jako vždy) a jeho postava mi vlastně jako jediná "věc" na celém filmu přišla plná emocí. Zbytek opravdu už nic moc nenabízí, ani originálního, ale ani zajímavého, překvapivého, takového, co by vám zůstalo v hlavě déle než 5 minut po shlédnutí, prostě prázdno. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

2,5*/5...Presne pre tento typ filmov mám pojem "all american movie". Nie je to zlé, ale sláva sa určite nekoná. Jeff Bridges je výborný, ale nie oskarový (resp. hrá typ "hrdinu", ktorý Akadémia dokáže nadceniť). Bridgesova postava ma nedojala, nezaujala a neprežíval som s ním takmer nič...Hudba v tomto filme tiež nie je šálok môjho kafe...Crazy Heart je pre mňa úplne priemerným, beztvarým filmom. Btw: Colin Farrell prvý a asi aj posledný krát pôsobil vo filme úplne trápne:) ()

Reklama

teutates 

všechny recenze uživatele

Nepopieram Jeff Bridges bol skvelý, taktiež Maggie Gyllenhaal tu na moje prekvapenie bola fajn... avšak ako celok nemastné, neslané... Nie je to taká pecka ako by sa na prvý kuk zdalo. Country spevák si uvedomuje svoje prešľapy no a na staré kolená sa snaží všetko napraviť, pretože nikdy nie je neskoro... juuuhaaa. Takých tu bolo, takých tu bude 6/10 ako prvotina slušné. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Nevadila mi country hudba, v podání Jeffa a Colina naopak, nevadila mi Maggie, jako jinde, což o něčem svědčí. Minimálně o vysoké kvalitě filmu v hloubce herectví a síle prožitku. Jeffův umělec - ožrala nemohl nechat nikoho chladným, mě doslova uchvátil, jako by vystoupil z plátna do skutečného světa. Myslím si, že ač ohraná zápletka, vyústění nebylo až tak jednoznačné. Není obvyklé, aby se alkoholik vůbec kdy napravil, rozhodně jej velká životní rána spíš dorazí. Badovi paradoxně poslední kapka v podobě zlomeného srdce pomohla k návratu do života. Především proto, že byl silná osobnost s širokým srdcem a nezměrným talentem. "Ztratil jsem, co sem moh." ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Cooper strelil ranu na istotu, ranu do čierna, ale táto strela letela smerom k cieľu mimoriadne predvídateľnou cestičkou a jej trať bola až príliš dlhočízna. Ak však prižmúrime očko nad mierne klišovitým príbehom a zopár nepotrebnými scénami, ostane "len" druhý najlepší výkon Jeffa Bridgesa (až po Dudeovi samozrejme), osviežujúca prítomnosť Farrella a Maggie Gyllenhaal.. no a samozrejme úsmev na tvári vyčarí i mini rolička Roberta Duvalla. Hlavným ťahúňom Crazy Heart sú jednoducho herecké výkony. __ Čo sa samotného Bridgesa týka, spočiatku vám príde ako jeden starý otrava a vy si vravíte "ach, ďalší rozbor nešťastného dedka, ktorému sa po*ral život", ale keďže aj corgoň Bad Blake má svoje city a minulosť, počas priebehu sympatie k jeho osobe budú stále rásť - zaručujem (vďaka Bohu sa réžia zaobišla bez "flashbackov"). __ P.S. Záver potešil (ani žiaden "happy end", ani uplakané vreckovky plné slaných slzičiek) http://www.youtube.com/watch?v=XFCwSd5kr_k&feature=related. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (19)

  • Oblíbené pití Jeffa Bridgese (Bad Blake), whisky McClure´s, je fiktivní značka. (Karlos80)
  • Bad (Jeff Bridges) hraje se svým vnukem při prvním setkání tzv. papírový fotbal. Jedná se o populární stolní zábavu americké mládeže. (Coldrex)
  • Jak Jeff Bridges, tak Colin Farrell zpívali ve filmu sami - s pomocí učitele zpěvu Rogera Lova. (CliffLee)

Související novinky

Bruce Springsteen dostane hraný film

Bruce Springsteen dostane hraný film

09.04.2024

Příběh legendárního amerického rockového zpěváka a kytaristy Bruce Springsteena se dočká hraného filmu. Chystané dílo by mělo sledovat zejména období vzniku hudebníkova šestého studiového alba s… (více)

Nelítostný mstitel Christian Bale

Nelítostný mstitel Christian Bale

26.02.2012

Tahle poloha mu nepochybně sedne. V „revenge thrilleru“ Out of the Furnace si zahraje chlápka, který si odkroutil čtyři roky za katrem. Po návratu plánuje sekat dobrotu a žít poklidný život. Jak… (více)

Western nezemřel

Western nezemřel

19.12.2010

To už víme díky kritiky ozpěvované coenovské Opravdové kuráži. Ridley a Tony prostřednictvím své produkční společnosti Scott Free chtějí žánru vdechnout sílu hned ve dvou projektech, které pro ně… (více)

Rozhovor s Jeffem Bridgesem

Rozhovor s Jeffem Bridgesem

16.12.2010

Jeff Bridges je jedním z nejúspěšnějších hollywoodských herců, pětkrát nominovaný na Oscara, který si svým působivým výkonem v nedávném snímku Crazy Heart právem vysloužil tuto prestižní cenu v… (více)

Reklama

Reklama