Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh nás zavede do jedné čtvrti nejmenovaného velkoměsta, ve které se prováže několik příběhů. Majitel tapas baru Lolo, který si musí uvědomit, že láska není samozřejmost. Starší manželský pár Mariano a Conchi, který musí společně překonat těžkou nemoc – ona má strach ze samoty, on má strach z bolesti. Raquel, žena středního věku, která udržuje vztah přes internet, a zároveň právě prožívá milostný příběh s mladíkem ze čtvrti. A v neposlední řádě César a Opo, nerozluční přátelé, kteří pracují v místním supermarketu. Tato skupina lidí, a další, vám ukáže, že život je jako chili papričky padrón: někdy pálí… a někdy ne. (Estrecha)

(více)

Recenze (12)

rt12 

všechny recenze uživatele

,,Láska je jako rostlina, když jí nebudeš každý den zalévat, zahyne". Někdo jí v tomto filmu zalévá hojně a jiný nemá k ,,rostlinám" vůbec žádný vztah, další se to učí nebo naopak naučit nechce. Příjemný, úsměvný snímek o obyčejných lidech se všedními starostmi a radostmi. Uvěřitelnost příběhů je podpořen civilním projevem většinou pro mne neznámých herců, kromě Rubéna Ochandiana. Připomíná nezávislé filmy což je sympatické a mám to ráda. ()

lenuse 

všechny recenze uživatele

Tak včera jsme si pustili tenhle film. A když jsem ho pak chtěla ohodnotit, vidím, že už jsem to udělala před dvěma lety. Zásadně hodnotím jen to, co jsem viděla. Ale vážně, vůbec mi nebyl povědomý. Kde je chyba? Díky Institutu Cervantés, že si tam ty filmy můžeme půjčovat stále dokola. :-) ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Takže drahí priatelia, ak by ste náhodou i vy mali pri niektorých momentoch slzy na krajíčku, tak vám poviem len toľko, že ''vy i slovo boží, jděte do prdele! '' ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Obyčejné příběhy obyčejných lidí, jejichž ústředním motivem jsou vztahy a láska. Není tu nic, co by člověka dokázalo vyloženě nadchnout, ale díky příjemným hereckým výkonům i faktu, že režiséři netlačí na emoce, je to víc než jen stravitelné. Bruce Lee žije! 65% ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Tak za prvé: už nikdy nechci vidět tak tlustého a upoceného chlapa, jakým byl majitel tapas baru, v posteli a to v jakékoliv poloze. A za druhé: toho milého, tichého a nad míru pracovitého a šikovného číňana bych do domácnosti brala z fleku. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Tapas jsou doslova taková jednohubka - lehká, malá, roztomile působící, ovšem s delikátní chutí a překvapí vás, jak dokáže zasytit, pokud se podává ve správném množství. A tento snímek to dokázal a vůbec se nebudu bát použít slovo dokonale. Bylo to moc vynikající a dala bych si ještě. Všechny příběhy se mi líbily a ze všeho nejvíce se mi zamlouval konec, který nesklouznul ke klišé a přesto to byl v podstatě happyending, i když nebyl. Neobyčejné tapas musíte prostě vidět, to se nedá popsat mně známými slovy! ()

d-fens

všechny recenze uživatele

ocenenia : Montréal World Film Festival 2005 - nominácia na Grand Prix des Amériques, Najlepší scenár (José Corbacho, Juan Cruz) ()

easaque 

všechny recenze uživatele

jedná se o hořkosladké drama, kde je i pár míst pro zasmání. Základní schéma je už otřepané - vypráví se příběhy pár obyvatel jednoho města, rozdílného věku i povah, které mají k sobě více méně blízko a postupně se v průběhu filmu proplétají. Sice příběhy zajímavé a dojemné, ale mě moc blízké nebyly. Nenašel jsem tu taky nic nového a herecky je to dost průměrné. Navíc mi vadila forma, která se dost podobala telenovelám. Takže jen průměr. [ PŘÍBĚH: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Evander 

všechny recenze uživatele

Tapas je nezáživná, ale snesitelná směsice, různě se prolínajících příběhů, podobně jako v Iñárrituově tvorbě. Na rozdíl od ní však Tapas není tak depresivní ani útrpný. I přesto má ke komedii poměrně daleko. A kvůli několika málo světlým momentům jej ke zhlédnutí doporučit nelze. ()

Reklama

Reklama