Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mistr současné francouzské romantické komedie, režisér Emmanuel Mouret, se v roce 2009 znovu vrátil k osvědčenému tématu lásky a věrnosti a tentokrát jej vztáhl na skupinu mladých obyvatel Paříže, kteří mají zjevně problém krotit svoji bujnou sexualitu. Patří mezi ně i hlavní hrdinové příběhu, milenci Jean-Jacques a Ariane. Tedy mladík určitě, dívka má spíše rozum. A pouze ten jí také pomůže v momentě, kdy vycítí, že se její milý evidentně zakoukal do jiné. Namísto hysterie a vlny plačtivých výčitek dostává Jean-Jacques mírně podezřelé svolení, ať si dělá co chce. Je nabíledni, že Ariane ví, proč se rozhodla právě takto - ona totiž nový objekt zájmu svého chlapce zná. A je jí jasné, že tohle bude pro Jean-Jacquese nejlepší škola života. Jeho nový objev je totiž dcera prezidenta. A s těmi se, už jen kvůli moci jejich žárlivých tatínků, chodí opravdu špatně. Ve svěží a úsměvné komedii patří hlavní role samotnému režisérovi Emmanuelu Mouretovi, Frédérique Belové a Judith Godrecheové v roli „první slečny“ Elizabeth. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (11)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

To si to takhle přepínám z jednoho kanálu na druhej. Bratranec mi vedle televize řve, že mu do štítů v jedný hře kropí jednu ránu za druhou nějakej mušketýr a já narazím na začátek filmu, kde mě zaujmou především fantasticky vypadající holky. Ale jakože fakt desítky se vším všudy. Po chvíli koukání a pár vtipných scén už i bratranec ignoruje hru a čumí jak puk na slet scén, které výborně šlapou, mají nápad a hlavně neskutečně baví. Emmanuel Mouret mi příjde jako naprosto typickej Francouz, který by mě mohl svými filmy dobře bavit. Nechápu ale, proč pak má tak nízké hodnocení. Dle mého ten slet scének v jednom bláznivém příběhu, kde on je frajer, všecky ženský světa se na něj lepí, a on vlastně pořádně neřekne ani slovo, je docela fajn. určitě mi s tím udělal radost a určitě se budu těšit na další jeho filmy, protože takové komedie dokáží pohladit na duši pokaždé, kdy se vidí. A ty u jednoho shlédnutí určitě neskončí. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Jak to může vypadat, když vám dá vaše dívka svolení, abyste si vyrazili s jinou, a vy si vyrazíte s dcerou prezidenta, o tom je tato francouzská komedie. A nápad to rozhodně není špatný, naopak to docela dobře funguje, zvlášť když se na konci filmu hlavní hrdina po schůzce s prezidentovou dcerou a další zcela nečekané schůzce vrátí za svou původní přítelkyní a sdělují si dojmy z uplynulé noci. Dokonce je zde i několik vtipných momentů (obzvláště tedy scénka s japonským velvyslancem je hodně vtipná), ale nemohu si pomoci v tom, že tahle komedie nedokázala za celou dobu vybočit z průměru. Chyběl mi tu nějaký zajímavý nápad, něco originálního, něco, díky čemu bych si na tento film mohl za nějakou dobu bez sebevětšího problému vzpomenout. A nic takového zde bohužel není, a tak opět musím zopakovat stejně jako už u mnoha předchozích filmů, že tenhle film je jen další z řady průměrných komedií, které sice dokážou zabavit a pobavit, ale divák na ně hodně rychle zapomene. Nemám k tomu co více dodat, bonusové body navíc mohu připsat snad jen za půvabných a hodně atraktivních pět sester (kdo viděl tento film tak ví, co mám na mysli, dost také napoví pátá fotografie v galerii u tohoto filmu), ale ani to bohužel nestačí na lepší hodnocení, než jakým jsou tři zcela průměrné hvězdičky, které tomuto filmu uděluji. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Strašně rozvleklá francouzská komedie, ve které se, jak touž tak bývá, toho mnoho nestane. Ústřední dvojice mi nesedla, takže proto hodnotím pouhými dvěma hvězdičkami. Deborah Francois a její sestry v košili to zachránit už nedokázaly. Ale musím říct, že právě ta část s nimi mi pišla nejkomičtější. Jinak jsem pořád čekala, že se z toho stane šílená komedie o trapném tajném agentovi... ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Lehký dadaismus v současné francouzské praxi. 1) 39letý scénárista, režisér a představitel hlavní role Emmanuel Mouret (Jean Jacques) stvořil burlesku na typicky francouzské téma - věra a nevěra. Bohužel však výborné nápady se mu podařilo přenést ze scénáře do filmové podoby jen chvílemi a jen částečně. Vedle špičkových "mister beanovských" scén (mezi nimiž jednoznačně hraje prim ta s japonským velvyslancem) je ve filmu mnoho obrazů, které na divákově tváři vyvolají maximálně jemné pousmání, a hodně dalších situací, které vyšumí někam do ztracena. Celý film je takový, jeho vrchol je někde uprostřed, zatímco začátek i konec je poněkud rozpačitý. 2) Text distributora, jako už mnohokrát, zbytečně a nepřesně prozrazuje dílčí pointu. ()

dakarin 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení ;-) tak jemné, že jsem myslel, že to točila žena - připomělo mi to film "Ztraceno v překladu". Trošku více konverzační a méně akční, také scény týkající se vztahu muž-žena nejdou zbytečně násilně do extrému. Myslím, že film příjemně překvapí i další mě podobné krevní skupiny ;-) svěží, nápaditý ... určitě zkusím ještě něco od Moureta :-) ()

neo93 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá, příjemná a vtipná francouzská komedie, jenž mě překvapila a velmi potěšila. Když jednoho dne milý ale rozpačitý Jean-Jacques vyslechne od druhého muže zaručenou techniku, jak získat každou ženu, jakou chce a poté také tuto taktiku vyzkouší, spustí tím nečekaný sled neuvěřitelně bizarních a komických situací, do kterých se dostane. Mám rád takové to laděné komedie, ve kterých nejde tak o samotný příběh, jak spíše o řadu více méně náhodných událostí, které prožíváme s hlavní postavou. Tu ztvárňuje sám režisér snímku, Emmanuel Mouret, který zvládl roli povedeným způsobem. Navíc sledovat ve filmu tolik pohledných a půvabných žen především pak okouzlující Déborah François, je pastva pro oči. Líbila se mi taktéž svižná a veselá hudba, která dotváří pohodovou atmosféru celého snímku. Český překlad filmu přesně vystihuje pocit, který jsem obdržel. ()

DJ Kritik 

všechny recenze uživatele

Zvláštny film, plný absurdných situácii, ktoré ma nejak neoslovili. Absencia humoru a balans medzi komédiou, paródiou a drámou mi nejak nesedí. Vtiahnutie do deju: ** Humor: * Hudba: *** ()

jopal 

všechny recenze uživatele

Oddyhovka na nudny vecer, ktora nic neda, nic nevezme. Nemozem si ale pomoct, mam pocit, ze cely film robi z chlapov debilov a blbcov a zo zien tych, co to maju vsetko pod palcom. ()

Reklama

Reklama