Reklama

Reklama

Proměna

  • Francie Ne te retourne pas (více)
Trailer

VOD (1)

Jeanne (Sophie Marceau), pohlcená do psaní svého prvního románu, začíná pozorovat kolem sebe znepokojivé změny. Její tělo se začíná měnit, ale nikdo v jejím okolí to nepozoruje. Její rodina pokládá tyto obavy za výsledek stresu při dokončování románu, ale Jeanne si uvědomuje, že se děje něco mnohem hlubšího a mnohem více znepokojujícího. V domě své matky objeví fotografii, která ji přivede na stopu jedné ženy v Itálii. Tady, přeměněná v jinou ženu (Monica Belluci), odhalí zvláštní tajemství své identity. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (121)

!Borec! 

všechny recenze uživatele

Vždycky mě udivuje, když se natočí nějaký mysteriozní film, povětšinou bývá srovnáván s Lynchem, i když s ním má společného opravdu velmi málo. To jen tak na okraj. Hororová atmosféra je zezačátku nádherně naťuknuta, přičemž dále se jí už nedrží, což je dobře. Atmosféra přitom ale vůbec neupadá, možná by to chtělo jen nabídnout divákovi větší motivaci k příběhu, ale to už beru jako osobní problém. Bavilo mě sledovat proměnu obou hereček (mimochodem obě se dokázaly uvěřitelně vžít do role) a zároveň jsem se cítil nějak deprimovaně stejně jako ony, i ta frustrace na mě z plátna dokázala přejít až jsem z toho znervózněl. I s koncem se vypořádali tvůrci obstojně, i když po obsahové stránce se dal očekávat, ale formou nikoli. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film ma bavil asi dve tretiny času, malo to niečo do seba, prinášalo možnosť až hororového predstavenia v štýle Stephen King. Nekonalo sa, prišlo skôr mysteriózno s nie najdokonalejším záverom, ale nevadí, aspoň sme mali pri sebe dve krásky v rokoch a nikdy by som nepovedal, že Sophie Marceau môže vedľa niekoho vyzerať úplne priemerne. No ale pri Monice Bellucci tak vyzerá väčšina žien. ()

Reklama

MareT. 

všechny recenze uživatele

První třetina filmu je nadprůměrná, o tom není pochyb. Ale zbytek už je jenom tápaní a nuda, která ani nedospěje do nějakého uspokojivého konce. Totižto pokud se tvůrci rozhodnou rozehrát tajemnou hru, která JE zajímavá, musí k tomu vymyslet i zajimavé rozuzlení. To se nedostavilo a já se cítil ochuzen. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Zúfalo nefunkčný pokus o poetickejšie Lost Highway bez porna. Na dianie, ktoré by mal divák precítiť a ktoré by ho malo vtiahnuť do ťažkých psychologických otázok, sa tu dá iba pasívne hľadieť a spytovať sa, o čo sa to tvorcovia akože snažia. Premárnená prítomnosť krásnych žien i príjemnej obrazovej a hudobnej retro atmosféry. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

..........Všude vidím samé změny. Stůl v kuchyni, křesla a kde co. I vaše tvář a oči. Všechno se mění. Nevím kde jsem, nepoznávám tenhle byt. Venku to jde, ale tady.......... Tak to jsou pocity hlavní hrdinky tohoto příběhu. Na fotkách, kde by měla být ona, je jiná žena..... Sice hned od začátku filmu dochází k proměně, ale nejdřív se mění okolí a to docela dlouho až tak okolo čtyřicáté minuty se začne měnit i hlavní postava. Proměna jejího obličeje a postavy je krutá a mrazivá. Zvlášť pohled do zrcadla je zdrcující. Musím dodat, že jsem jí to nepřál, ale po proměně byla dokonce hezčí.........jen do určitého okamžiku. Ke konci filmu jsem se trochu ztratil, došlo totiž k opravdu velké proměně a já jí moc nechápal. Smutný a zároveň i trochu veselý snímek. Časem se podívám ještě jednou. Dvoj roli si zde zahrá........co to kecám.....dvě ženy si zde zahráli jednu roli. Sophie Marceau a Monica Bellucci v kůži Jeanne. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo v Lucembursku, Itálii a Francii. (Terva)
  • Film měl nesoutěžní premiéru na Filmovém festivalu v Cannes 2009. (Terva)

Reklama

Reklama