Reklama

Reklama

Van Diemen's Land

Trailer

Obsahy(1)

Macquarie Harbour je brutální australská kolonie pro trestance nacházející se v Tasmánii. Trestanci byli odsouzeni hnít tu tisíce mil od domova. Ploty nebyly potřeba, protože nepřátelská krajina kolem se ukázala být více nepřekonatelnou hranicí než klec.  Film je založen na skutečné události a vypráví příběh osmi odvážných uprchlíků, kteří se v roce 1822 snaží uniknout z tohoto pekla do neznámé buše. Skupinku z Irska, Skotska a Anglie spojuje jedno - chuť po svobodě. Buš je však neúprosná. Zoufalí a ztracení jsou nakonec hlady dohnáni k stále děsivějším činům. (beran-ek)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (67)

TomikZlesa 

všechny recenze uživatele

3* ze soucitu k atmosféře a přírodě. Jako film je to celkem obstojné, skličující, šíleně depresivní. Jenže, težko říct jak to doopravdy bylo , uživatel JANARYBA to celkem vystihl, celej tenhle film bohužel ničí to o čem to celé je, a to je banda totálních dementů který si fakt nedokážou sehnat k jídlu posranou žížalu, krysu, žábu, rybu atd.. i kdybych měl žrát vlastní hovna pořád lepší než žrát lidi. Banda tupců kterejm sem to přál ! ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv "Van Diemen´s Land" vypráví o jiném čase i místě, hodně mi připomíná "Ohně na planinách" Kona Ičikawi. Mají společné téma - vysilující bezútěšné putování nehostinnou tichomořskou divočinou a především nepřetržité trýznivé hladovění, které dohání lidské bytosti do krajností způsobujících jejich morální a posléze i fyzický rozklad - i určitou formální podobnost v tom, jak se oba snímky vyhýbají popisnému naturalismu při zobrazování brutálních zvěrstev která se v nich odehrávají často mimo obraz nebo jen v náznaku. To jim ovšem nijak neubírá na působivosti. "Van Diemen´s Land" je ponurý příběh plný beznaděje, který jako studie patologického jednání v izolované skupině narušených individuí snese srovnání třeba s Reesovou "Podzemní pevností" (rovněž film na základě skutečných událostí, kde ovšem nebyl katalyzátorem temných povahových stránek postav hlad, ale tma a klaustrofobie) ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Hejhou, toto je vysoce depresivní podívaná (zvlášť když se už před ním nacházíte ve sračkách, jako já) o nešťastné pouti osmi uprchlíků z britské trestanecké kolonie zřízené až na samém konci světa. Nehostinná a "života prázdná" příroda, kruté a beznadějné dění, občasné suché a s osudem smířené komentáře, pomalý, tichý, až meditativní tón celého snímku (připomnělo VALHALLA RISING). On je to dobrý film, ale dobře mi teď neudělal a nemůžu ho hodnotit nijak kladněji. Tedy, já bych ani nechtěl, protože děj je tak jednoduchý, až je přeci jen mírně neuspokojivý. Doporučuji těm, kteří se chystají zasebevraždit a potřebují uvést do té správné odevzdané nálady. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Byla mi bližší Poslední zpověď Alexandra Pearce ať už kvůli stopáži. nebo co do depresivní intenzity. Van Diemen´s Land přiznávám atmosféru a využité exteriéry, špatní nebyli ni herci, ale celkově to na mě působilo monotónne utahaně. Prostě kluci táhnou Tasmánií a postupně se navzájem požíraj. Nic víc. To by stačilo jen v případě, že by to tvůrce pojal jako explotation a tom se tady nedá mluvit ani náznakem. 30% ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Drsné, syrové, krvavé, nechutné. Velmi rozporuplný film, který jednoho nadchne, druhého unudí k smrti. Pomalý styl vyprávění je asi hlavním důvodem tak nízkého hodnocení. Stopáž je možná zbytečně dlouhá a místama nemá co nabídnout. Takovéto filmy se nedají dělat akční, nebo zábavné, zvlášť když musí podrobně zachytit psychologii postav a jejich vývoj. Jen díky tomu jsem akceptoval rychlost děje, ačkoliv podobně utahané filmy bytostně nenávidím. Film poukazuje na nehezkou lidskou vlastnost a to je nenasytnost, zde představena smutným příkladem minulosti. 60% 24.08. 2010 ()

Galerie (7)

Zajímavosti (2)

  • Okrem ostrova Tasmánia sa filmovalo aj v jednom z austrálskych národných parkov. (MikaelSVK)
  • Malú rolu vo filme si zahral aj samotný režisér Jonathan Auf Der Heide, a to vojaka v člne. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno