Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Třináct let po katastrofickém trapasu na maturitním plesu si nesmělý Ted (Ben Stiller) najímá soukromého detektiva (Matt Dillon), aby mu pomohl nalézt Mary (Cameron Diaz) – dívku, která tenkrát možná mohla být jeho přítelkyní. Pochybný detektiv se však rozhodne získat Mary pro sebe. Připravte se na nestoudně zábavný komediální hit, ve kterém souboj o Maryiny sympatie nabízí prostor pro vtipy všeho druhu! (Magic Box)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (385)

F.man 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou mi připadá že jsem na filmy nějak moc mírný - dávám větší hodnocení než je průměr. Musím to ale udělat i u téhle věci - Něco na té Mary je. Je totiž málo komedií, které jsou opravdu vtipné - a Mary do nich zrovna řadím. Komedie z časů, kdy Cameron Diaz byla ještě neuvěřitelná kočka dokáže v mnoha místech zvednout bránici. Málo kdy se u filmo vyloženě zasměju, ale scéna s naspeedovaným psem mě doslo málem položila... Jasně Mary není žádný chytrý film, místy je až úchylný, ale kupodivu je natočen tak vyváženě, že humor, normálně braný jako záchodový, neznechutí, a snad možná i naopak. Opravdu jsem se od plic nasmál. Pro mě samotného jedna z klíčových komedií 90.let - doporučuju snad na každou příležitost. 75% Who needs him? I've got a vibrator! ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Chtělo to dopilovat či spíše pořádně obrousit nevyvážený scénář, který je sledem více či méně humorných situací a nějaká pořádná dějová linie je tady zastoupena několika silnými scénami, které zůstanou v paměti, protože na tom mají lví podíl herci Ben Stiller, Matt Dillon a Cameron Diaz. V závěru filmu dojde dech a křečovitá trapnost se tu rozvine v celé své kráse, a to vcelku milému a zábavnému filmu ublížilo. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Cameron Diaz jako krásná Mary je perfektní a genialita některých vtípků je neuvěřitelná. Vtípky se sp... :) a nebo flashback do mládí prožitého s rovnátky v puse to nemá chybu. Stiller je skvělý! Možná je tato komedie jedna z těch, které musí v člověku dozrát, protože svým způsobem nemusí okouzlit na poprvé a rozhodně vám nemusí pohladit přesně váš smysl pro humor. Je to velmi subjektivní, ale některé vtípky jsou nepopiratelně vtipné. ()

Adman 

všechny recenze uživatele

Toto je taková komedie spíše na nižší úrovni. Ale rozhodně se nehrabe někde pozadu za těmi lepšími... Jde tam o romantický příběh Mary a jejich přátel, přičemž dochází ke spoustě vtipných scén... Nejznámější je ta jask si ho mladý muž honí na záchodě u katalogu spodního prádla (ženského :)), a když je po všem tak jasi neví kam se "to" podělo, ale nechal to být. Poté otevře dveře Mary, a zeptá se "to je gel?", a on vůbec nětušíc o co jde, "jó jasně" a Mary si z jeho ucha "to" dá na ruku a jako gelm si je "nageluje", střihem se dostíváme asi o 5 minut vpřed, jak oba s polu sedí u baru a Mary stojí vlasy tam, kde si je "nagelovala"... Toto je také mimo jiné důkaz o vulgárnosti snímku... Vulgární je to opravdu dost, jako třeba polodetail až detail (velikost záběru) na skřípnutý pytel (šourek) v poklopsi atd. ()

betelgeuse 

všechny recenze uživatele

Tahle komedie hodně divoce a účelově přepíná mezi člověčími silnějšími (čistá láska) a slabšími (naschvály, onanie, exkrementy) chvilkami. Jsou-li silné situační nápady a smysl pro "nerdovské" miniatury - koncept zlomyslného invalidy shledávám geniálním - Farrellyových Jekyllem, výsledný dojem jim hyzdí impulzivní zlo v podobě nadměrné dějovosti, gagové nezřízenosti (čti absence smyslu pro míru) a přehnaných metráží. Přesto životní dílko bratří Farellyů, komediálních auteurů, kteří vyhasli dřív, než stihli natočit opravdu dobrý film. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (35)

  • Brett Favre, tehdejší hvězda amerického fotbalu a vítěz Super Bowlu za Green Bay Packers, hraje sám sebe. (Lajty)
  • Příhoda se zipem se údajně stala kdysi kamarádovi bratrů Farrellových. (Trainspotter)
  • Cameron Diaz (Mary) před natáčením navštívila svou starou střední školu, aby si připomněla, jak se chovat jako dospívající dívka. (veronikajel)

Související novinky

Další remake od Farrellyů

Další remake od Farrellyů

25.04.2006

Pokuď možno nazvat nějaké tvůrčí seskupení opravdovým samorostem bez pudu sebezáchovy, tak se s velikou pravděpodobností jedná o Petera a Bobbyho Farrellye. Režírujíci bratrská dvojice proslula hitem… (více)

Reklama

Reklama