Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V této televizní hře se tvůrci podívali vesele na věci mnohdy bolavé a vážné. Svobodná třicetiletá zubařka Eva Janotová (L. Šafránková) se ve volném čase věnuje šití. Její sestra Hana (J. Smutná), kterou doma obskakuje manžel Eman (J. Krampol), i matka (H. Lančíková) Evu přemlouvají, aby si konečně začala hledat muže a chodila do kurzů vaření. Eva se nakonec na radu sestry opravdu sejde s mužem z inzerátu, ale je zklamaná, neboť ing. Vojtíšek (M. Maděrič) neustále mluví jen o svém psovi. Eva se nechá inspirovat televizní besedou o seznamování pomocí počítače a vyplní přihlášku, do dotazníku ovšem uvede „upravené“ informace. Brzy obdrží jméno partnera, kterého jí počítač vybral, k jejímu překvapení je to ovšem její soused, nepříliš sympatický domovní důvěrník Jan Chládek (O. Havelka), s nímž má neustále spory… (Česká televize)

(více)

Recenze (28)

javlapippi 

všechny recenze uživatele

"My nejsme duha, my jsme barák!" Singlová dentistka Šafránková po večeroch hrčí so šijacím strojom a pribíja cvoky kladivom, čo náležite lezie na nervy jej rovnako singlovému nesmelému domodôvernickému susedovi Havelkovi. Na oplátku si odbiehajú s výťahom a sporia sa o nočnom kľude a domovom poriadku. Preto zostanú prekvapení, keď sú si navzájom prisúdení zoznamovacím kompjúterom. Nie príliš realistická, ale pre mňa osobne veľmi príjemná tv komédia z Ostravy. ()

nonick1 

všechny recenze uživatele

Kupodivu stravitelný a oproti současnosti úsměvně naivní snímek, který je po téměř padesáti letech stále aktuální svým tématem života singles a pozoruhodný zejména zachycením reálií předlistopadové doby. Větu v čekárně před ordinací „Vy patříte k nám“ by dnes rád slyšel každý, kdo nemá žádnou šanci sehnat zubaře a šeď zdarma přidělených panelákových bytu by nevadila nikomu, pro koho pořízení bytu znamená celoživotní klopýtání při splácení mnohamiliónové hypotéky. Libuška Šafránková by tenkrát i bez plastik mohla zářit nejen na Kavčích horách ale i v Hollywoodu a kupodivu překvapil i civilně hrající Jiří Krampol. Scénář má své slabiny, ale přesto ve srovnání s doslova tristní současnou českou komediální tvorbou nad ní ční jako Sněžka nad kupkou sena ve Špindlu. ()

Reklama

mh.mail 

všechny recenze uživatele

20% — Libuška Šafránková byla jako vždy k sežrání, Ondřej Havelka jako vždy troubovitý a ještě nepříjemný, jinak ale nejzábavnější na celé inscenaci bylo, jak se stěhovaly kliky a panty u vchodových dveří obou bytů — jednou byly kliky obou směrem k rohu a panty tím pádem na opačné straně, podruhé pak byly směrem k rohu panty a kliky na straně opačné. Spíš než k smíchu to bylo místy úsměvné a sblížení obou hrdinů bylo značně nevěrohodné. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Scénáristické peklo během kterého trpí jak herci, tak diváci. Jediný vtipný moment je s Krampolem, ženami a sestrami. Jinak to nemá smysl, náboj, ani spád. Zajímavé je se na to podívat, jako na otisk doby: všechno je tak krutě šedé - ulice, chodby, byty... Vrcholem je pak šedý balóňák, který nosí i Libuška i Ondřej. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Docela vtipni Safrankova i Havelka v komedii postavene na zakladnim a mnohokrat ohranem klise. P.S.: ...nevim cim to presne je, ale celou dobu jsem si rikal, ze kdyby to bylo britske, tak v hlavni roli by mohla byt klidne GA. Podobne grimasy, podobna gesta...bavilo i se vzpominkou na nejkrasnejsi agentku. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama