Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Reportérka The New Yorkeru Sophie odjíždí se svým snoubencem, šéfkuchařem Victorem, na předsvatební cestu do italské Verony. Na nádvoří spatří ženy, které píší své vzkazy Julii a ukládají je do štěrbin v kamenné zdi. Sophie se seznámí s dobrovolnicemi, které na tyto dopisy odepisují. V jedné ze štěrbin najde dopis, který před padesáti lety napsala Angličanka Claire Smithová. Zamilovala se do italského mladíka Lorenza, ale nenašla odvahu s ním utéct a vrátila se domů. Sophie jí odepíše a k jejímu překvapení se Claire i s vnukem Charliem objeví ve Veroně. Obě ženy se rozhodnou, že se pokusí Lorenza najít, a Sophie chce příběh napsat do novin. Charlie je ale velký skeptik a od záměru je zrazuje. Victorovi Sophiin výlet nevadí, je zaměstnán jednáním s dodavateli zboží do své restaurace. Sophie vytipuje muže stejného jména v okolí a všichni tři po několik dnů jezdí a vyptávají se. Ale ani jeden z nich není tím Lorenzem, kterého Claire milovala. Sophie zpočátku nemůže Charlieho vystát, ale s přibývajícími hodinami zjišťuje, že není takový, jakým se jeví, a oba se pomalu sbližují. Před odjezdem si na jedné vinici chtějí dát víno. A Claire pozná Lorenza ve vnukovi majitele vinice... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (334)

Avalon820 

všechny recenze uživatele

Dopisy pro Julii je filmem, kde zůstal potenciál nevyužit. Námět je opravdu zajímavý, ale spíše než pro letní romantickou komedii by se hodil pro lehčí drama. Co se atmosféry týká - po celou dobu máte pocit jisté naivity, matička Itálie totiž nezvládne všechno, a ač její kouzlo na vás dýchá celým příběhem, je to celé takové slouďoučké, hloupoučké... Nevím, jak to lépe popsat :) Každopádně Amanda Seyfriend zvládla svou roli skvěle (doporučuji originální dabing - má velmi podmanivý hlas) a Vanessa Redgrave byla příjemným překvapením. Pokud se tento film objeví v neděli odpoledne v televizi, rozhodně si jej pusťte, neboť na obrazovkách půjde o jasný nadprůměr, který zpříjemní váš den, a pokud máte alespoň trochu romatickou duši, určitě se vám zalíbí. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Jedna z věcí ke které se ráda vracím, když chci zažít pořádnou slaďárnu. Nejhorší je, že to tak v životě nikdy nechodí ale to sem netahejme...Zní to jako klišé ale nápad dobrý. Díky hereckým výkonům Amandy a Christophera to bylo super :-).Gael trošku víc přehrál než měl ale i tak to neztratilo na kouzlu. ()

Reklama

depony 

všechny recenze uživatele

Jasně, bylo to prvoplánové. Už z upoutávky se dalo dokonale vyčíst, jak to skončí ... ale Itálie měla své romantické kouzlo a ústřední dvojice Vanessa Redgrave a Franco Nero byli pár k pohledání a Amanda se svým slzavým údolím a Christopher Egan s nesmělým úsměvem a naprosto příšerným stylem běhu byli k sežrání :) Čistě pro mou romantickou duši bych klidně napsal Julii a nebo i Rómeovi :) ()

balone 

všechny recenze uživatele

Tohle je opravdu pro ženy, film se scénářem podle konceptu, nic, co by nadchlo, snad jen prostředí bylo krásné, naštěstí pro nás je to blízko a můžeme se tam podívat, ale pro američana je to neprobádaná půda, kde nikdy nebyli. Zajímalo by mě, jestli vůbec znají Romeo a Julii, ale to se filmu netýká. Nemůžu to hodnotit za víc, protože žádný prožitek ani požitek mi film nepřinesl. ()

O´Neill 

všechny recenze uživatele

Velice pohodová romance. Začátek se mi moc nezdál, asi zhruba prvních dvacet minut, pak se už ale konečně začalo něco dít, a celé to začínalo mít grady. Pěkná atmosféra Itálie, hudba ideální k filmu, a krásná Amanda Seyfried. (pozn.: zde lehce nechápu, jak někdo může říct "odporná Seyfried"?...) Konec filmu se rozhodně dál čekat, a v tomhle případě happyend rozhodně potěší. A ačkoliv to tak ze začátku nevypadalo, nakonec i tomuto filmku dávám pětihvězdičkové hodnocení. Prostě se mi to líbilo. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (6)

  • Takmer celý film bol natočený presne paralelne s dejom, a to za 4 mesiace. (MikaelSVK)
  • Auto, ktorým sa vo väčšine filmu prepravovalo ústredné trio, je talianska Lancia Delta. (MikaelSVK)
  • Natáčení probíhalo v Itálii ve městě Siena. (M.B)

Reklama

Reklama