Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kapitán kavalérie Richard Lance (Gregory Peck) je nespravedlivě obviňován svými vojáky ze smrti oblíbeného důstojníka. Aby předešel útoku Apačů na oslabenou vojenskou pevnost, sestaví malou skupinu mužů, kterou vede do opuštěné pevnosti. Jejím úkolem bude bránit průchod hor proti nadcházejícímu indiánskému útoku, dokud nedorazí posily. Jen kapitán Lance tuší, že Apačové nebudou tím nejhorším nepřítelem. (ilclassico)

(více)

Recenze (4)

ilclassico 

všechny recenze uživatele

Skvělý nápad autora předlohy, který ale scénáristé nedokázali v dostatečné kvalitě přetavit do scénáře. Rutinní režie Douglase, pro kterého jsou některé pojmy, jako např. budování atmosféry, neznámým pojmem. Osamocený Peck, který to nemůže zachránit. Film, který vypadá lépe, než je, s "povinně očekávaným" koncem, který dehonestuje vše skvělé předtím. Za tohle by se mělo věšet. Žel. Trestuhodně promarněná příležitost. V rámci žánru za 3. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Hrstka mužů brání průsmyk a vypálenou vojenskou pevnost pod vedením Apačů. Jejich velitel Gregory Peck vybral každého z nich proto, že jsou postradatelní. Každý z nich ho z různého důvodu nenávidí a někteří mu i usilují o život. Standardní westernové téma okořeněné napjatými vztahy mezi vojáky. ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Chyba: V závěrečné přestřelce je alkoholu holdující člen Lanceovy jednotky postřelen indiánským šípem do pravého ramene, resp. pod pravou klíční kost. Spadne a Lance mu šíp vytahuje z rány, ovšem tentokrát z levého ramene. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Western o konflikte americkej armády ( príbeh sa odohráva po občianskej vojne ) s Apačmi má v sebe pridanú hodnotu v zobrazení komplikovaných vzťahov a charakterov vojakov voči svojmu kapitánovi ( Gregory Peck ). Všetci sú súčasťou nanajvýš odvážneho plánu nepustiť Apačov cez zruinovanú pevnosť. A práve v týchto ruinách sa musí postaviť nanovo stratená dôvera v jednotke, všetko pod streľbou Indiánov. Film je klasickým produktom svojho žánru v danej dobe so všetkými kladmi i nedostatkami. Prvý komentár. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (2)

  • Pôvodne bol pre hlavnú úlohu v tomto filme určený Gary Cooper. (Dale)

Reklama

Reklama