Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Richard je doslova posedlý světem dávných Vikingů. Trpělivost jeho manželky Cath však jednoho dne přeteče a vyhodí ho z domu. Richardova čest je pak ještě více ohrožena, když se Cath začne vídat s učitelem jejich syna Garym. Richard si rychle uvědomí, že se ze svých fantazií musí probudit a postavit se čelem k výzvám dnešního světa, a také se naučit otcovské zodpovědnosti. Rozhodne se o svou rodinu bojovat a získat zpět Cathino srdce. Richard musí sebrat veškerou severskou odvahu, odhalit v sobě skutečného bojovníka a zvítězit v největší bitvě svého života. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (9)

markotter 

všechny recenze uživatele

Tragikomická romantická komedie s typicky anglickým humorem a s asi nejošklivějším hlavním hrdinou, jakého jsem kdy ve filmu viděl. To, jak partička loserů nacvičovala svoje vikingská představení v soudobých reáliích bylo hodně k smíchu, míň k smíchu bylo to, co to dělalo s blízkými těchto pošuků. Ale v každé pořádné romantické komedii nakonec všechno skončí dobře a tak i tady si každý našel někoho stejně šáhlého a hlavní hrdina si svoji milovanou udržel. Škoda, že závěr byl trochu víc patetický, než by se slušelo. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Koukám, že skupiny historického šermu neparazitují jen na našich hradech a zámcích, ale i v Anglii. Stejně jako jsou trapní chlapíci, kteří si hrají na rytíře - nebo Vikingy - tak je neskutečně trapný i hlavní hrdina. Jako takový nevzbuzuje sympatie a tudíž mi byl jeho nenápaditý příběh o znovuzískání rodiny ukradený. ()

Reklama

Pythonator 

všechny recenze uživatele

Povinnost pro všechny LARPaře a podobné nerdy (dokonce u úchyly do Star Treku). Naprosto skvělá komedie, které chybí snad jen trochu více vtipu a přebývá trochu toho rodinného patosu. Herci se mi líbili právě díky civilnosti a hlavní těžce nehollywoodský hrdina je vynikající - tedy až do okamžiku než shodí vlasy a z pořádného barbara se stane nudný taťka ze supermarketu. Skvělý raný heavy-metálek a legendární Saxon tomu dávají šťávu. Konečně britský film, kde zazní trochu té NWOBHM. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Ve svém vlastním světě žijící Richard má společně s bandou vikinskou historií stejně „postižených“ kamarádů za sebou nespočet velkých vítězství v parkových kostýmních řežích. Netuší, že tu největší bitvu o znovuzískání srdce jeho manželky a uznání dospívajícího syna má teprve před sebou. Tohle asi nebude to správné hodnocení, o které šlo tvůrcům především, ale Bázlivé srdce působí tak nějak mile. Sympatický nedokonalý Eddie Marsan, tragikomický anglický humor, trocha nezbytné patetičnosti i lehké dramatičnosti – rozhodně nešlo o ztrátu času ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Naprosto parádní, i když klasická, komedie, který nemůžu vytknout vůbec nic. Angličané to s herci umí a tak si hlavní roli opět vystřihl chlap, který není vůbec dokonalý, právě naopak. Má jednu "vadu" za druhou. Třeba to, že neuvěřitelně žere historii, hraje si na Vikinga a v parku se svojí partičkou plánuje podrazy a bojůvky s druhou skupinkou. Do toho si také užívá hromady setkání s podobnými fanoušky a celkově to okolí, ve kterém se film odehrává, tomu parádně sedí. Jenže taky má manželku...a dítě. A manželka už to nedokáže vystát, i když sama dřív byla to samý. No a kluk má zase problémy ve škole. A tak se k tomu musí postavit jako chlap. Ano, i to občas děláme. Aby všem ukázal, jak to chlap dělá. Ale stejně v něm ta dětinskost zůstane, protože takový chlap prostě je. A jiný holt asi nebude. Bázlivé srdce je nicméně naprosto klasická komedie, která zezačátku ukáže, oč jde. Poté nastane problém číslo jedna, problém číslo dvě a problém číslo tři, které se celý příběh řeší. A dopadne to tak, jak to dopadne. To už uvidíte sami :-) Já byl ale spokojený. Komedie přes to, jaký má klasický průběh, měla nápad. A ten se cení! ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama