foto

Jessica Hynes

  • nar. 15.11.1972 (44 let)
    Lewisham, Londýn, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Jessica Hynes (rozená Stevenson) je anglickou herečkou a spisovatelkou. Po celém světě ji diváci znají pod jménem Stevenson, které používala až do roku 2007. Nejvíce proslula jako jeden z tvůrců anglického sitcomu "SPACED". Na tomto slavném seriálu se podílela jako spoluautorka i herečka v hlavní roli.

Jessica se narodila v Lewishamu v roce 1972, ale vyrůstala v Brightonu, kde navštěvovala školu Dorothy Stringerové. Ještě jako mladistvá byla součástí společnosti National Youth Theatre, kde debutovala roku 1993 ve filmu Petera Greenawaya DÍTĚ Z MACOMU (THE BABY OF MÂCON), kde si zahrála porodní asistentku. Ještě téhož roku se objevila v dramatu SWING KIDS odehrávajícího se před druhou světovou válkou (příběh vypráví o nástupu fašismu v Německu a o skupině lidí, kteří se až do poslední chvíle oddávají zakazovanému swingu).

Prvních čtrnáct let své kariéry používala Jessica jako umělecké své jméno za svobodna, tj. Stevenson. Teprve od roku 2007 začala používat jméno svého manžela – Hynes. V roce 1995 spolupracovala s budoucí kolegyní ze seriálu „SPACED“ Katy Carmichaleovou v komedii nazvané THE LIZ HURLEYS, poté následovaly televizní seriály "SIX PAIRS OF PANTS" (1995), "STAYING ALIVE" (1996) a "ASYLUM" (1996), kde se poprvé shromáždil hlavní tým úspěšného sitcomu "SPACED" – Jessica Stevenson, Simon Pegg a Edgar Wright.

V následujícím roce si zahrála v jedné z epizod (The Killings at Badger's Drift) úspěšného anglického seriálu "VRAŽDY V MIDSOMERU" ("MIDSOMER MURDERS") a o rok později byla obsazena do vedlejší role v překvapivě podařeném sitcomu "THE ROYLE FAMILY".

Roku 1999 přišel první velký úspěch její kariéry v podobě seriálu "SPACED", na kterém se Jessica podílela nejen jako herečka v hlavní roli, ale rovněž jako spoluautorka. Díky němu získala dvě ceny udělované britským komediálním filmům (British Comedy Awards) – první v roce 1999 za nejlepší začínající herečku v komediích (Best Female Comedy Newcomer) a roku 2001 za nejlepší televizní herečku v komediích (Best TV Comedy Actress).

Dalším významným úspěchem v její kariéře byla nominace na cenu TV BAFTA roku 2002 za její značnou měrou improvizovaný výkon ve vysoce uznávaném filmu ZÍTRA LA SCALA! (TOMORROW LA SCALA!) Film vypráví o malé operní skupině, která volí značně netradiční cestu k úspěchu – pořádají hru inscenovanou ve vězení za spoluúčasti vězňů odsouzených za nejtěžší zločiny. Na MFF v Cannes, kde byl film uveden v sekci Jiný pohled, jej diváci po promítání ocenili sedmiminutovým potleskem vestoje a filmoví kritici se o něm vyjadřují jako o "malém filmovém klenotu". Ještě téhož roku si Jessica zahrála v dramatu PURE, kde se objevila po boku své slavnější kolegyně Keiry Knightley.

V roce 2004 přijala menší roli Yvonne v hororové komedii SOUMRAK MRTVÝCH (SHAUN OF THE DEAD), kde obnovila spolupráci se Simonem Peggem a Edgarem Wrightem. A o rok později se ujala hlavní role v seriálu "THE WORLD ACCORDING TO BEX", který se jí zdál v průběhu tak špatný, že vyhodila svého agenta, který jí roli sehnal.

Se svým manželem Adamem Hynesem, kterého potkala, když jí bylo 18 let, žije v Anglii a mají spolu tři děti narozené v letech 1998, 2003 a 2006.

RedFox

Herecká filmografie

Filmy

2016 Vlaštovky a Amazonky
2015 Jablečné víno s Rozárkou (TV film)
Zima
2014 Pudsey the Dog: The Movie
2012 Nativity 2: Danger in the Manger!
2010 Burke and Hare
Lizzie and Sarah (TV film)
2009 Pán času: Konec času - 2. část (TV film)
2008 Bázlivé srdce
2007 Harry Potter a Fénixův řád
Learners (TV film)
Malý Rambo
Poslední píseň
The Big Fat Anniversary Quiz (TV film) - a.z.
2006 Pinochet in Suburbia (TV film)
Slečna Marplová: Není kouře bez ohýnku (TV film)
Svatby jako řemen
2004 Bridget Jonesová - S rozumem v koncích
Soumrak mrtvých
2002 Dick Whittington (TV film)
Pure
Zítra La Scala!
2000 Vášnivá salsa
1999 The Nearly Complete and Utter History of Everything (TV film)
1993 Dítě z Maconu
Swing Kids

TV seriály

2016 Hooten a Lady: Lovci pokladů (TV seriál)
2014 W1A (TV seriál)
2013 Blandings (TV seriál)
Common Ground (TV seriál)
Crackanory (TV seriál)
Up the Women (TV seriál)
2012 The Last Leg (TV seriál)
2011 Twenty Twelve (TV seriál)
2007 Pán času (TV seriál)
Rodina krve (S03E09)
Lidská povaha (S03E08)
2005 According to Bex (TV seriál)
2004 Slečna Marplová (TV seriál)
2002 Black Books (TV seriál)
Pozdrav slunci (S02E05)
2001 Bob & Rose (TV seriál)
1999 Spaced (TV seriál)
1998 Royle Family, The (TV seriál)
Unnatural Acts (TV seriál)
1997 Vraždy v Midsomeru (TV seriál)
Smrt staré dámy (S01E01)
1996 Asylum (TV seriál)
Mash and Peas (TV seriál)
Staying Alive (TV seriál)
1995 Six Pairs of Pants (TV seriál)
Tears Before Bedtime (TV seriál)
1994 Room 101 (TV seriál)

Dokumentární

2015 Travel Man: 48 Hours in... (TV seriál)
2013 Science of Doctor Who, The (TV film)
2011 Cesty hrůzy (TV seriál)
Doctor Who: Best of Specials (TV seriál)
2009 Watching the Dead
2007 British Film Forever (TV seriál)
2006 The 50 Greatest Comedy Films (TV film)

TV pořady

2016 Insert Name Here (TV pořad)
2015 Mel & Sue (TV pořad)
2014 Alan Davies: As Yet Untitled (TV pořad)
Duck Quacks Don't Echo (TV pořad)
2009 The 63rd Annual Tony Awards (TV pořad)

Scenáristická filmografie

Filmy

2010 Lizzie and Sarah (TV film)

TV seriály

2013 Common Ground (TV seriál)
Up the Women (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace