Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hrdiny ztřeštěné komedie Jestli se rozzlobíme, budeme zlí režiséra Marcella Fondata jsou dva automobiloví závodníci a věční rivalové Kid a Ben. Přestože dříve by je nikdo neudržel v jedné místnosti, teď se od sebe oba odmítají hnout. Alespoň dokud nevyřeší, komu bude patřit závoďák Buggy – výhra z jejich posledního závodu. A právě zbrusu nové vozítko zapříčiní, že se nesourodá dvojice dostane do křížku s gangsterskou bandou, jejíž šéf, podněcovaný psychopatickým doktorem, chce sobě a celému světu dokázat svou moc. V příběhu plném bláznivých situací, honiček a bitek se hlavních rolí chopilo oblíbené komediální duo Terence Hill a Bud Spencer. (Česká televize)

(více)

Recenze (512)

silentname 

všechny recenze uživatele

"Watch Out, We're Mad" je absolútnou kultovou klasikou. Môžem to vidieť miliónkrát a vždy sa na tom pobavím. Rozmýšľal som rokmi nad tým, prečo môžem film Buda Spencera a Terenca Hilla kedykoľvek vidieť. Napriek tomu, že idú všetky podľa podobných formuliek, len sa odorhávajú v inej krajine, alebo majú naši hrdinovia iné zamestnanie a podobne. Alebo sa odohrávajú aj v inom čase. Ako to, že môžem vidieť kedykoľvek ktorýkoľvek? Veľkú zásluhu má na tom práve naša ústredná dvojica. Spencer a Hill mali obrovskú charizmu a okrem toho mali spolu vynikajúcu chémiu. Vždy ste v nich videli ľudí a ich doťahovačky ma vždy veľmi bavili. V reále to museli byť najlepší kamaráti a na tých filmoch je to vidno. Hrá sa im vždy spolu veľmi dobre a je to jedno kde a kedy. No tento film je podľa mňa špeciálny. Áno, funguje to podľa tých istých formuliek, no myslím si, že jednotlivé scénky tohto filmu sú ešte vtipnejšie. Keď vidím scénku s automatom na Pepsi tak sa vždy rehocem. Keď vidíme Paganiniho (ktorý mimochodom predbehol Darth Vadera v tom, že dostal svoju vlastnú skladbu) nemá to chybu. Plus jeho finálny osud je absolútne perfektný. Celá časť v spevokole je dokonalá vďaka nemu. Mám rád nášho "kvázi" zloducha (šéfa), ktorý si niektoré časti užíva ako malý chlapec. Je v podstate len manipulovaný skutočným zloduchom, ktorého reprezentuje "Doktora". A páči sa mi ako šéf veľmi dobre zhodnotí, že jednoduchšie by bolo, keby im kúpili tú ich Dune Buggy a mali od toho všetkého pokoj. Lenže celá akcia je nakoniec oveľa drahšia, lebo Hill a Spencer to vedia jak s päsťami, tak s motorkami a aj autami. Časť kde bojujú proti motorkárom je pre mňa jeden z highlightov filmu. Keby z toho niekto urobil animovanú komédiu, tak by to bolo úplne dokonalé. Lebo celé je to ako animovaná komédia, len je to hrané. A samozrejme nechýbajú bitky, nechýbajú pamätné hlášky ("vždyť já už nemám ceny!") a veľká dávka zábavy. Videl som to miliónkrát a určite sa k filmu vrátim znovu. Hodnotenie: A+ ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Laurel a Hardy sedmdesátých let tady vrcholně přetavují komediální buddy movie do čistokrevné grotesky, kde nic není bráno vážně a suchý humor si podává ruce přehnanými fyzickými gagy. Bud Spencer a Terrence Hill byli hrdiny mého dětství, a s radostí vidím že funguje bez velkých problémů i o pětadvacet let později. Sem tam je komediální scéna až moc natahovaná, sem tam jsou údery viditelně nedotažené, ale to je tak všechno, jinak pořád zlato evropské akční komedie - i co do akce tady tihle dva řízci dokázali rozjíždět kousky, které v té době teprve začínal daleko na východě předvádět Jackie Chan. 8/10 ()

Reklama

hrona 

všechny recenze uživatele

Uno dos tres, Lalalala la la, lalalala la la., bm brm brlllllll bm brm brllllll.........hm........ HA!!!!!! Kdo by neznal nápěv sboru společně s bassbarytonem Budem, jako by snad ani nemohl existovat. Tento film, je rozhodně tou nejlepší show, kterou tito dva pánové kdy natočili. Skvěle rozehraný příběh, maestro Paganini, nadupaná autíčka, ještě silnější mašinky, hlášek k prasknutí a v neposlední řadě bitky, které málokoho nechají bez úsměvu. A k tomu ústřední píseň Dune Buggy, která baví do dnes. Děkuji za přečtení a já odcházím na teplé párky a studené pivo. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch nejlepších komedií s Budem a Terrencem, i když ne nejlepší. Tedy v mém případě. Každopádně, kdykoliv se na to podívám,vzpomínám na mládí...užívám si tu geniální muziku a umírám u scén, kdy například Bud kazí chorálové vystoupení. Tenhle film jako řada jejich dalších komedií je prostě absolutně nezapomenutelný a vždycky bude. Takoví lidé v dnešní době prostě už neexistují. Neznám dvojku, které by to tak dokonale šlapalo, jako těmahle dvoum, nikdy jsem ani lepší dvojku neviděl a těžko uvidím. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Rozhodl jsem se, že se vrátím k filmům s Budem Spencerem a Terencem Hillem, a to se strachem, že po letech zjistím, jaká je to vlastně kravina. Jenže namísto toho jsem zjistil, že tahle dvojice je pořád skvělá, že pořád baví a že si musím těch jejích filmů sehnat více. Zábavné, parťácké a pořád vtipné i ve své absurditě. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (34)

  • Hlavní dějiště filmu se nachází jižně od stadionu Vicente Calderóna, zbořeného v roce 2020, kde se v roce 1974 nacházela velká promenáda, která jej přímo spojovala s „Puente de Toledo“ (most přes řeku Manzanarre); uprostřed byla silnice M-30, která byla velmi frekventovaná, ale nebránila výhledu. Ve 21. století však byla v tomto místě zvýšena silnice M-30, která dříve procházela korytem řeky Manzanarre. (sator)
  • Hra s tyčí a odpalovaným kouskem dřeva se dvěma hroty, při které se oba ústřední aktéři vzájemně trumfují, se v italském originále nazývá lippa. Používá se však mnoho oblastních termínů, neboť hra je rozšířená v celém Středomoří. (ČSFD)
  • Počáteční autokrosová scéna byla natočena v Poggio S. Romualdo (dříve Porcarella). Jedná se o vesničku v obci Fabriano v provincii Ancona v regionu Marche. (sator)

Související novinky

Zemřel Bud Spencer

Zemřel Bud Spencer

28.06.2016

V 86 letech nás v pondělí opustil legendární italský herec Bud Spencer. Parťák Terence Hilla se zamlada věnoval plavání a vodnímu pólu (dotáhl to až na dvě olympiády), v roce 1951 se ale dostal před… (více)

Reklama

Reklama