Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdiny ztřeštěné komedie Jestli se rozzlobíme, budeme zlí režiséra Marcella Fondata jsou dva automobiloví závodníci a věční rivalové Kid a Ben. Přestože dříve by je nikdo neudržel v jedné místnosti, teď se od sebe oba odmítají hnout. Alespoň dokud nevyřeší, komu bude patřit závoďák Buggy – výhra z jejich posledního závodu. A právě zbrusu nové vozítko zapříčiní, že se nesourodá dvojice dostane do křížku s gangsterskou bandou, jejíž šéf, podněcovaný psychopatickým doktorem, chce sobě a celému světu dokázat svou moc. V příběhu plném bláznivých situací, honiček a bitek se hlavních rolí chopilo oblíbené komediální duo Terence Hill a Bud Spencer. (Česká televize)

(více)

Recenze (512)

petaspur 

všechny recenze uživatele

Ben a Kid jsou mistři volantu a vystrkávání soupeřů z trati, kteří v mrtvém závodě vyhráli buginu. Nemají se rádi, nechtějí se o ni dělit a nechtějí si ji ani půjčovat. Než se rozhodne, kdo z nich sežvýká víc párků a proleje hrdlem více piv, tak jim mafiánští naháněči strachu výhru zlikvidují. Oba kliďasové proto navštíví Šéfa místní pobočky Cosa Nostry a s výhružkou tvořící název filmu požadují své naleštěné autíčko zpět. Šéf je však v rámci své terapie nelítostný a to znamená, že mafie bude nemilosrdně mlaskavými fackami vymlácena za hranice města. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

No co chcete slyšet? Tohle je klasickej film na dny, kdy člověku chybí mozeg a potřebuje jenom bezduše koukat na bitky. Někdy to přijde vhod a někdy ne. Proto to je totální průměr. Mimochodem ten drsnej nájemnej střelec mi ksichtem nějakým bizarním způsobem připomíná Petra Fejka. "A když neotevřu, tak co uděláte? Budete snad zlí?" "My už jsme zlí." ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Dneska si pouštíme na počest včera zesnulého Buda Spencera. Film, který jsem miloval na VHS u tety v Hostivicích v době, kdy u nás ve městě ještě nikdo videopřehrávač ani neviděl. Nestárnoucí klasika, tabadabataptap, tabadabataptap... Jasně že to je bejkárna, ale tak fantasticky promyšlená, že si zkuste něco podobného napsat dneska. Žádná parodie která v posledních dvaceti letech vznikla, nesahá bugatce ani po blatníky. Dabingové mistrovství a zároveň pro nás mladší nezvyklé obsazení některých postav, protože v tomto filmu mluví (v závorce typičtější dabér a číslo dabingu, v něm se objevil) Jiří Ornest Terence Hilla (Pavel Trávníček ve 3.), Jiří Zahajský Buda Spencera (Jiří Zavřel ve 2., Jan Schánilec ve 3.). ()

necisty 

všechny recenze uživatele

Rubačky v podání Trence a Buda byly vždy k popukání a není tomu jinak ani tentokrát. První polovina filmu rychle odsýpá a baví. Ta druhá je podle mě katastrofa, protože tempo, které to získal na začátku kleslo na bod mrazu. Strašně zdlouhavý rytířský souboj na motorkách, to samé ostřelovač v orchestru a už vůbec tomu nepřidá ústřední píseň, ve které nejen, že se neustále opakuje refrém, ale zazní ve filmu snad 10 krát. A pointa? Není to náhodou vždy o tom samém? Kdyby to nebyla stará dobrá klasika, tak bych se nebál dát 2 hvězdy. ... Ne ruku potřebuju, tu ne. ()

Džejkop 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější film s Hillem a Spencerem. Nevím, zdali je právě tahle komedie proslavila, ale rozhodně patří k tomu nejlepšímu, co nám tato dvojice kdy nabídla. Nechybí klasické bitky, které se objevují snad v každé komedii italských komiků. Velký neřeší když nějakou tu ránu slízne, útočníkovi jí totiž oplatí pětkrát větší razancí. Štíhlý se zase ranám uhýbá s akrobatickou lehkostí a teprve pak zaútočí. Za dvě nejlepší scény považuju marnou snahu odstřelovače Paganiniho, poslat ústřední dvojici do věčných lovišť a také vystoupení sboru za nápěvu la-la-la-la. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (34)

  • Hlavní dějiště filmu se nachází jižně od stadionu Vicente Calderóna, zbořeného v roce 2020, kde se v roce 1974 nacházela velká promenáda, která jej přímo spojovala s „Puente de Toledo“ (most přes řeku Manzanarre); uprostřed byla silnice M-30, která byla velmi frekventovaná, ale nebránila výhledu. Ve 21. století však byla v tomto místě zvýšena silnice M-30, která dříve procházela korytem řeky Manzanarre. (sator)
  • Ve scéně, kdy jezdí hlavní dvojice autem po domě, jim na přední sklo spadne přepravka s pitím a čelní sklo prskne. V následující scéně je však sklo nepoškozené. (Chip89)
  • Filmový plakát a grafické dokumenty použité k propagaci filmu jsou dílem ilustrátora Renata Casara. (sator)

Související novinky

Zemřel Bud Spencer

Zemřel Bud Spencer

28.06.2016

V 86 letech nás v pondělí opustil legendární italský herec Bud Spencer. Parťák Terence Hilla se zamlada věnoval plavání a vodnímu pólu (dotáhl to až na dvě olympiády), v roce 1951 se ale dostal před… (více)

Reklama

Reklama