Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ariane a Hugo chtějí uniknout z rutiny svého desetiletého manželství. Začínají si připadat jako ten křeček, co se věčně lopotí v kole a proto se rozhodnou k zásadní změně - vymění si své životní úlohy. Ona je náhle šéfovou společnosti, půjčující stavební zařízení. On se zas pokouší převzít roli podomního prodavače šperků... Je ale život opravdu lepší, když ho žijete na druhé straně postele? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (50)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Na Francii sice málo divoké, ale rozhodně fajn podívaná. Dany Boon zde po delší době nehraje úplně nemehlo a ten nápad, kdy si manželé vymění své role i včetně práce je hodně fajn. Nejlepší je však postava exekutora, který na tohle vše má dohlížet. Antoine Duléry je fakt borec a scény s ním patří k tomu nejvtipnějšímu, žel jich není tolik. Bavil jsem se, uteče to rychle, ale od Francie očekávam větší úder na bránici. 6/10. ()

Axident 

všechny recenze uživatele

Klasická, oddychová, francouzská komedie s ohraným, ale vděčným námětem na téma - on: si celý den doma s děckama a není ani uklizeno, ani navařeno, co celý den děláš, já makám jak vůl, abych vás uživil - ona: tak si to pojď zkusit, celý den tady hopsat kolem dětí jak magor, si myslíš, že se válím... Trochu solidnější to být mohlo, na druhou stranu to neklesá do nějakých ubohostí. Příjemný relax, kdo zažívá doma, půl hvězdičky navíc :o) ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Malý nezávislý film to nie je, televízny film to nie je, komerčný film pre masy to tiež nie je. Komédia to nie je, dráma to nie je a psychologický film to už vonkoncom nie je. Málo pravdepodobne rozohratá zápletka sa nám snaží vsugerovať, že ak si vymenite s manželkou úlohy (ako sa to vôbec v reálnom živote dá?), tak sa začnete chovať ako žena a vaša žena zase ako muž. Prejaví sa to napríklad tým, že žena vás podvedie, pretože je mentálne zrazu muž, zatiaľ čo vy toho nie ste schopný, pretože začínate myslieť ako žena. Čiže ťažká psychológia ako od Bergmana. ()

maoc 

všechny recenze uživatele

Základní premisa o výměně rolí sice asi není originální, ale proč ne. Tvůrci z toho ovšem nezvládli vymáčknout dost šťávy. Na komedii je to nudné, na gender zamyšlení nad rolemi muže a ženy a nad vztahy obecně zase plytké, vztah Arianiny matky a jejich kouče je už naprostým výsměchem psychologii postav, chování obou partnerů skoro také. ZkuKol píše o devadesátkovém vizuálu a má pravdu. Barvičky, čančátka, "moderní" tvary, prázdnota. Velká prázdnota. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Hugo jednal tak, jako 75% žen. Byl pro rozvod." Nejsem si zcela jist, zda bych chtěl jít v Hugových stopách a stát se lepší ženou než je moje manželka. Až si vytrhám přebytečné řasy, určím správnou polohu svých dvou vlasů a namaluju si nehty, tak o tom do hloubky popřemýšlím. Jsem zkrátka chlapák, kterého celkem bavilo Arianino mužství, Hugovo ženství i koučův přístup, ale těch důvodů pro zasmání jsem zase tak moc nenašel. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (3)

  • Antoine Duléry (Maurice) hrál prozatím v každém filmu režírovaném Pascale Pouzadouxem. (D3VIL)
  • Sophie Marceau byla vybrána pro ztvárnění Ariane ještě předtím, než byl scénář dokončen. (D3VIL)
  • Pascale Pouzadoux strávila rok psaním scénáře ve spolupráci s Grégoire Vigneron. (D3VIL)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno