Reklama

Reklama

V úsilí najít dárce plic pro svou dceru, se manželský pár dostává do nebezpečných vod... Každý den Paul Stanton, úspěšný okresní advokát ze Santa Fe a jeho manželka Diana čekají s novou nadějí, že se najde dárce plic pro jejich dceru Chloe. Dcerka má zřídkavou degenerativní nemoc a je na dlouhém seznamu čekatelů na dvojitou transplantaci plic. Nemoc se zhoršuje a Paul je v zoufalství ochoten riskovat všechno, jen aby zachránil své dítě. Dozví se, že v Mexiku existuje doktor, který by mohl Chloe zachránit. Ale když  za ním přijede, zjistí, že doktorovi dárci jsou vlastně nedobrovolné oběti a jeho činnost je kriminální. Paul se ocitl na životní křižovatce: má zastavit nelegální operace a zachránit tak stovky životů nebo zachránit život své dcery … (TV JOJ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (175)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,Už pro Vás máme dárce!“ ,,Děkuju!!!“ ,,DĚKUJTE BOHU!“..... Existují dva důvody pro vyškrtnutí z registru čekatelů: TRANSPLANTACE nebo SMRT. A nebo najít alternativní řešení! Tenhle film je zářivým příkladem toho, co znamená silnej příběh! Scénář a hlavní představitel dokonale zastíní ostatní filmařinu. Byla tam hudba nebo kameraman? Nevím.....je to nespravedlivé..... Dramatické drama o otci, který ctí morální zásady, zákony a přesto se vydává provést zoufalou věc. Místo, aby byl blíž k ,,pomoci“, zabředá do sraček, protože Mexiko, to je překvapení za překvapením. Nejen pro Paula. A ten závěr........ no fakt je o čem přemýšlet!!! ,,Už pro Vás máme dárce!“ ,,Děkuju!!!“ ,,DĚKUJTE BOHU!“..... A jak jste na tom Vy? P.S.: Možná ten film nemusím vidět dvakrát, ale tenhle naplnil to, co jsem očekával! Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Jdu letos Prčice jako ,,orgánový“ turista. 2.) Chci vidět ,,ZOUFALSTVÍ“. 3.) Jsem Mexičan a ztratilo se mi dítě (tak to je hnus!) 4.) Jsem v registru (ne vozidel!!) 5.) Jsem sponzorem projektu ,,Lékaři bez hranic“. PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ *** ()

LiborGondek 

všechny recenze uživatele

Pokud je někdo státní návladní, nebo soudce, měl by vždycky stát na straně práva. Zákon a čest by pro takového člověka mělo být víc, než cokoli jiného. Možná si je až příliš idealizuji a jsem si jist, že to vždy neplatí, ale mělo by. Paul Stanton takový byl. Asi chápu jeho dilema, jeho dcera by byla žila, ale on by do konce života věděl za jakou cenu. S tím se jako slušný člověk prostě nedokázal smířit a raději pochoval vlastní dceru, manželka to samozřejmě nikdy nepochopí, takže ztratí i tu. Kdo by se tak nakonec rozhodl stejně jako on? Skoro nikdo, myslím. Neříkám, že udělal dobře, udělal to ale tak, jak považoval za správné a zkusil vše, co mohl. 80% ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Původně jsem chtěl začít svůj komentář, že Inhale je fackou přes divákovu tvář, ale to bych hodně zmírnil jeho účinek, neboť tohle drama je pořádnou ránou pěstí do ksichtu. A bohužel se nemohu vyhnout s porovnáním k Affleckovu Gone, Baby, Gone, jen s tím, a teď všechny pěkně naseru, že Inhale je o dost lepším filmem. Oba dva snímky totiž sice svou pointou vyvolávají širokou diskuzi a především pokládají stejnou otázku: "...a jak by ses rozhodl ty?", jen s tím podstatným rozdílem, že zatímco Affleckův film je "komerčně" přizpůsobený, Kormákurův Nádech je syrová, drsná, nekompromisní šleha, kde není místo pro kytičky, včeličky, medíček. Samozřejmě je to u Inhale způsobeno i díky mexickému prostředí, které se svým životem skutečně blíží k peklu na zemi, tvůrci k tomu navíc ale rozehráli zatraceně dechberoucí, šokující a špinavou hru, která prostě nemůže mít dobrý konec a je to nářez. Kormákur tu navíc dokázal výborně pracovat s gradací příběhu, kdy když už to vypadá přeci jen na alespoň trochu příjemnější a uvolněnější záležitost, přijde zvrat, kdy jsem sral maggi v kostkách a závěrečné dilema opět strká známější a oceňovanější Gonne, Baby, Gone hravě do kapsy. Nádech je zkrátka jedno z nejlepších dramat, co jsem kdy viděl, je neskutečně poutavé, emočně totálně nervydrásající a jde o jeden z filmových počinů, který mi zůstane v hlavě ještě jistě mnoho a mnoho let. Vážně krutá síla, a o to smutnější, že kurevsky reálná a neskutečně složitá!!! ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Drsný příběh s krutou pointou. Tak krutou pointu jsem vlastně neviděl hodně dlouho. Baltasar Kormákur Hollywoodu ukázal jak se točí opravdu drsné a kruté filmy. Ty podle mě Američani prostě natočit nedokážou. Vždycky si musej objednat nějakýho cizince, aby to za jejich prachy natočil. Baltasar byl ale výborná volba. Doma na Islandu totiž točí velice dobré filmy a byla otázka času, kdy si za cizí prachy stočí nějakou větší práci se známějšími herci. Inhale tak díky tomu všemu ve mně zanechal naprosto brutální zážitek z reality, která se na tomto světě pravidelně děje. Možná s tím nic neuděláme, ale alespoň je dobré o ní vědět a vnímat ji. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

B. Kormákur s týmto filmom jednoznačne silno zabodoval. Pri názve filmu Dýchaj mi hneď napadá pesnička od K. Knechtovej, ktorá by pri smutnejšom tóne i dobre zapadla. Film slušne odsýpa, režisér nás nezdržiava zbytočnými odbočkami a už za pár minút stojí rodina pred vážnym rozhodnutím. Obchodovanie s ľudskými orgánmi je iste téma hodná spracovania, pretože je tabu. Mexico to je trochu iný level, tam je možné všetko, samozrejme ak máš prachy. Sila filmu spočíva v otázkach ktoré kladie. Odpovede na ne nie sú príjemné pre človeka, ktorému umiera dcéra. Ten sa ju snaží zachrániť ako sa len dá, ale v istom momente prekročí hranicu a zrazu stojí pred veľkou otázkou. Otázkou života a smrti. Rozhodni sa hneď teraz...Šokujúci záver beriem ako najlepší možný. Poniektorý budú riadne zmätený, ale režisér to mohol vyriešiť jednou krátkou vetou napr. :"Počkajme ešte jeden deň..." a tým by bolo vysvetlené všetko. Chcel zachrániť oboch, no osud bol proti...80%. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • Napriek tomu, že sa veľká časť filmu odohráva v Mexiku, celá snímka sa natáčala v USA, konkrétne v Las Vegas a Santa Fe. (Laslo)

Reklama

Reklama