Reklama

Reklama

Vanishing on 7th Street

  • Slovensko Zmiznutie na 7. ulici (festivalový název)
Trailer

Obsahy(1)

Nacházíme se na počátku konce lidské rasy. Celá Země byla zahalena do tajemného zatmění, které způsobilo zmizení většiny populace. Hrstka přeživších nyní bloudí po opuštěných ulicích měst a strach z jejich budoucnosti se stále stupňuje. (PetriK12)

Videa (3)

Trailer

Recenze (108)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Zaujme (scénář), napne (atmosféra), překvapí (Hayden), postraší (baterky s sebou!), nezklame (režie). Navíc je to podle skutečné události, takže kdo si po skončení titulků otevře google a napíše do vyhledávače CROATOAN, bude jej mrazit ještě mnohem více. Nechápu, jak se to mohlo v Americe promítat jen v šesti kinech. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Nějak se mi potvrzuje, že Brad Anderson nedokáže vytvořit atmosféru. I ta blbá 30 dní dlouhá noc je napínavější. Ale v průběhu filmu jsem si vzpomněl, kde by se Anderson mohl něco naučit. U novozélandské kinematografie - stačí když si pustí Quiet Earth. ---- Mimochodem, také vám přišlo divné, že Tma (Temnota, Peklo, kdoví co to bylo za šmejd) se sice bojí světla, ale když chce někoho dostat, tak světlo vytváří? -- Škoda, že to, co následovalo po prvních dvaceti minutách, nebylo zhuštěno do čtvrt hodiny, aby příběh mohl atraktivně pokračovat. ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Temnota snad ze samotných pekel pohltí celou Zemi. Obyvatelé všech měst zmizeli. Hrstka přeživších se schová v baru, který jako jediný není odpojen od zdroje světla. Zde však nevydrží věčně. Ne když se v té záhadné tmě něco ukrývá a čeká na svou další příležitost... Po skvěle vypadajícím traileru jsem tuhle novinku vyhlížel s velkým optimismem. Od půlky filmu jsem ale začal mít podezření, že na mě Anderson ušil boudu. Drtivá většina příběhu se odehrává na jediném místě, kde se čtyři postavy rozhodují, co dál. Nějaké ty hádky, flashbacky a sem tam někdo zmizí. Pokusy o slušnou atmosféru jsou pouze na začátku a ke konci, prostředek více méně nudí. Veškeré napětí se tak smrsklo na pouhé očekávání, kdy hrdinům zhasne baterka, svítilna nebo jiný zdroj světla. A samozřejmě se tak děje v tu nejméně vhodnou chvíli. Myšlenka to nebyla rozhodně špatná, ale bez sebemenší snahy jí rozvíjet. Vážně velká škoda potenciálu, který byl ze začátku poměrně slušný. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

...ak zistíš , že naokolo to celé smrdí smrťou , riešením môže byť aj jazz pub , kde sa nejaké tie spriaznené duše nájdu a potrebujú tú istú energiu , ako Ty . Vydarený pokus o post apocalyptic survive flick , v ktorom všetkých zúčastnených Jacko L. smelo prekročil. Leguiziamo nebol potrebný, ale netienil. Námet obhrýzaný ....ale spokojná - Yo a čo sa týka charakterov postáv a dostatočného priestoru na ich vývin a ostatné blah - blah , vlastne celý ten " mikropohľad " na snímky tohto razenia - tak ten som zabudla v kabelke , ktorú som darovala (ne)priateľke.....Xcem DVD , čo sa aj stane ! ()

3n3my 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý námet (priznám sa, že si nespomínam na nič podobné), ktorý mohol byť pútavejšie spracovaný po stránkach atmosféry, nápaditosti a deja (asi si Anderson tieto položky vyčerpal u Mechanika). Vizuálna a hudobná stránka je OK, škoda že zbytok filmu pláva len v priemerných vodách. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Když Paul sní, chodí po dlouhé chodbě v suterénu, když poté otevře dveře, vidí jen zeď z cihel. Když začne do zdi bušit, je jasně poznat, že se jedná o lepenkovou zeď, protože cihlová zeď by se nikdy tak netřásla. (Kroup4)

Reklama

Reklama