Reklama

Reklama

Keanu Reeves ve filmu ztvární velkorysého Henryho, zaměstnance mýtné budky, který je neprávem obviněn z loupežného přepadení banky v americkém Buffalu, ke kterému se v podstatě jen náhodou přichomýtl. Vzhledem k tomu, že není ochoten prozradit jména skutečných lupičů, je odsouzen na čtyři roky. Ve vězení se seznámí se starším mužem Maxem, ten se stane jakýmsi jeho životním rádcem, neboť Henry se neustále musí zabývat myšlenkou, kým vlastně v životě je a kam se jeho život ubírá. Když ho z vězení propustí, rozhodne se vyloupit tutéž banku s tím, že když ho odsoudili za zločin, který nespáchal, má na něj jakýmsi způsobem právo. Když Maxe z vězení propustí, Henry ho přesvědčí, aby se k jeho plánu přidal. Hned vedle banky sídlí divadelní společnost a shodou okolností je v podzemí změť vodních tunelů, kterou je možné dostat se přímo k bankovnímu sejfu! A protože Henry potřebuje volný vstup do pokojů herců divadelní společnosti, aby mohl prokopat cestu do tunelů, stane se hercem. Ujme se ho mladá herečka… Naneštěstí se o Henryho plánu dozvídá i skutečný viník první loupeže, který si samozřejmě nechce nechat lup uniknout. Film není klasickým romantickým snímkem, je to spíše romantické drama. (Pussycat18)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (95)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Nuda, šeď, nuda, šeď. Henry's crime jsem ani nedokoukala do konce. Nebylo to vtipné, nebylo to napínavé, dramatické ani akční. Postava Keanu Reevese mi připadala jako mentálně zaostalá a tak hrozný a nudný herecký výkon bych od něj tedy nečekala. A scénář byl katastrofa. Ještě teď zívám, když si na ten film vzpomenu... ()

Lachvos 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem absurdní. Ale vtipně absurdní, a to je podstatný rozdíl. Nic více v tom nehledejte, pravděpodobně by jste hledali zbytečně ;) Chlapík, který přijme vše co mu život postaví do cesty, s odevzdaností až osudnou, žena přehnaně patetická, ale přesto věřící na štěstí a kriminálník, který je vě vězení jako doma a přitom by neublížil mouše, co se nechá propustit jen aby pomohl kamarádovi s posledním zločinem...to jsou hlavní postavy této netypické podívané. Reeves už měl lepší role, ale nikdy tak praštěnou, a ani jména ostatních herců (Farmiga, Caan, Stormare, Greer) nestojí úplně za starou bačkoru, takže vlastně proč ne... ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Mít Kínu šedé pitkáče a rozkrok vycpaný srolovanýma ponožkama, mám dojem, že hledím na dvojku Černého labutě! Sledovat nejnudnější bankovní loupež v dějinách kinematografie na pozadí Višňového sadu, způsobilo v mé hlavě naprostý yntelechtuální maglajz, až jsem si místy nebyl jist, jestli Lopachin náhodou opravdu mezi kácením ovocných dřevin neřádil někde v podzemí s krumpáčem, aby mohl Varje deflorovat trezor! No, nezoufám. Z něčeho takového by pašol v pizdu i samotný pan Pavlov, a ten napsal přes tři čtvrtiny scénáře! Aha, tak prý ne. Teta Wykydpédie tvrdí, že to byl Čechov. Mé klasické vzdělání je však neochvějné a nějaká plytká studnice moudrosti dnešních dvacetiletých polyhistorů, kterou může redigovat kdejaký retard, mě jen tak nezmate. Čechovovi by se z takové sračky tak akorát uslintali psi! ()

Ondrew 

všechny recenze uživatele

Keanu Reeves totalne mimo misu, mal som dojem, ze vacsinu casu ani nevie, v akom filme vlastne hra. Ostatni herci posobili ovela vyraznejsie, napr. taky James Caan to do velkej miery cele zachranoval. Problem je v tom, ze ked sa raz naskytne debilny scenar, tak z toho, zial, nic prevratne nema sancu vzist. Nuz... a toto je hovadina na entu. 20%. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Největším zločinem je,nejít za svým snem......Henry je ňouma,nebo spíš úplně obyčejný chlapík,který se v životě smířil stím,že je nikdo a nemá touhu,potřebu,natož jiskru stím něco dělat.Díky svému totálnímu nezájmu skončí za mřížemi,ujetým a celkem neuvěřitelným způsobem,ale proč ne když to cítí jako východisko :-) Luxusní herecký koncert Keanu Reevese,ve filmu jenž není pro každého.Aby to byl komerčnější trhák,potřeboval by svižnější tempo,víc taškařic a šílených zvratů,ovšem o tom ten film není.Je o východisku,poznání sebe sama,snech,principech,lásce a ano je v tom i loupež a Čechov :-) Mě Henry neskutečně sednul a upřímně,další postava se kterou jsem se téměř stotožnil,něco mám s Henrym společné a pokud nezměním svůj dosavadní přístup života,mohl bych skončit stejně jako on,s totálním charakterovým propadem jeho společníka Maxe,protože ve vězení je to přeci tak jednoduché :-) Film si pluje svým vlastním tempem,James Caan si roličku vyloženě užívá a Vera Farmiga je prostě ženská,jak má být a Keanu?To je prostě ikona herectví v minimalitě výrazů a přesto tak silná.Dalším neskutečným zářezem je Peter Stormare,on se snad narodil pro takové role :-) Vytknul bych tomu opět nedotažený finish a mezi Reevesem a Farmigou to nejiskřilo,jak by bylo třeba.Jinak jsem si tuhle vypointovanou dialogovku užil znamenitě a opět sem se dokázal v cítit do hlavního představitele a to se mi stalo naposledy u Wrestlera....tedy už řádku filmů zpátky.Jak řikám,film pro pár vyvolených,jenž se dokážou v cítit do Henryho světa,já to dokázal :-) 90%. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama