Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fifinka má narozeniny, a tak pro ni její přátelé vymyslí výlet do Prahy na výstavu z doby císaře Rudolfa II. Když dorazí, nechce se jim stát dlouhou frontu na vstupenky a rozhodnou se, že půjdou na prohlídku Zlaté uličky. Potkají podivného lva, ten je zavede do hrobky českých králů na setkání s Rudolfem II. Císař jim vysvětlí, že byl lehkomyslný a zapletl se s magistrem Kellym. Dal mu dokonce královské slovo, že pokud mu do několika dnů přinese kámen mudrců, může chtít cokoliv. Kelly chce samozřejmě královskou korunu. Rudolf II. se na doporučení svého rádce chce vydat do budoucnosti, aby od kamarádů ze Čtyřlístku získal kámen dřív než Kelly. Problém je v tom, že Myšpulín ani ostatní si nejsou vědomi, že by ho vlastnili. Pak si Myšpulín uvědomí, že kámen mudrců skutečně má, neboť ten spadl z nebe v den Fifinčiných narozenin a doslova si Čtyřlístek našel. Císař ani jeho přátelé ještě nemají vyhráno... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (349)

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Film jako takový pro dětské publikum do 12 let rozhodně není špatný, proto ho hodnotím dětskýma očima. Má základy jako každá pohádka, animace se krásně inspiruje v časopisech a hudební doprovod (sice zkopírovaný, ale dobře zkopírovaný) je celkem příjemný. Bohužel je to plné chyb a do očí bijících p*čovin. Pominu-li děj neděj, odfláknutý scénář plný nesmyslů a spoustu zbytečných vedlejších postav (lupiči wtf?), jsou zde ještě horší. Tím prvním, za co už hvězdičku odčítám je asi milion "skrytých" - tady se ani náznakem nepokoušeli cokoli skrývat - reklam. Nevinní, ani ne desetiletí diváci, pro které je tento snímek určen, jsou tak bombardování Pribináčkem, lízátky nebo dětským šampusem. A druhou hvězdu ubírám za bájného Gryfona. Tedy abych byl přesný, Gryfon jako takový špatný není, mně jen naprosto znechutila jeho vizáž. Když totiž z kombinace lva a orla vznikne slepice, včetně hřebenu, je asi něco špatně. Sám Myšpulín nám vysvětlil, o kombinaci kterých dvou zvířat se jedná, ale tvůrci buď chyběli na prvním stupni ZŠ na přírodopis, nebo si mysleli, jak děsně vtipné výsledné dílo bude - bohužel, nebylo. Ke Gryfovi mohu připočíst další kiks, kterým je totálně zbytečný, celým filmem šikanovaný, kohout. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Film cílil především na děti optimálního věku a myslím, že se to povedlo. Rodiče zhýčkané americkou pompézní proveniencí šlo dost těžko nasytit, pokud jde o klasické náročné filmové nadšence. Ostatní sporadičtí konzumenti, jež nemají o filmovém světě ani páru a nerozeznají režii od scénáře, snad nebyli zklamaní. Já se momentálně považuji za fajnšmekra v této oblasti a tudíž jsem se poněkud nudila, až na pasáže kolem policie, klenotnictví a blázince: "Veličenstvo vy patříte na psychiatrii." "Tam jsem už byl." Takový dialog evokuje údiv nad tím, čím si musel chudák královský předek v rámci "welcome" projít a tvrdě narazit na bariéry povrchnosti a konvence. Kdo by se pak divil, že se sem nikomu nechce, ať teleportací nebo z jiné dimenze či planety. I když o některé návštěvníky možná (raději) ani nestojíme. ()

Reklama

Aelita

všechny recenze uživatele

Animovaná pohádková komedie s legendárním Čtyřlístkem v hlavní roli se odehrává v dobách vlády bankéřů, managerů, státních i unijních činitelů, vědců, umělců, politiků, filosofů a jiných novodobých levicových, pravicových i veškerých prostředních intelektuálů, stojících u pák regulace globálního hospodářství i manipulace s veřejným míněním a pracujících výhradně se simulakry (virtuálními kopiemi reálně neexistujících věcí), kteří v touze po bájném kameni mudrců neboli po vševědění a velemoci vydávají všanc cenný poklad – Svatováclavskou korunu a blaho celého království neboli reálné hmotné statky. Jediný, kdo může zachránit realitu před uvržením do doby ledové nebo do matrixu, jsou obyčejní hrdinové každodennosti. Jsou to Fifinka (dobrá kamarádka a ochránkyně domácího krbu), Myšpulín (koumák a mistr všeuměl), Pinďa (selský rozum a milovník života) a Bobík (věrný přítel a ochránce), kteří se neohroženě vydávají tam, kde je zapotřebí jejích pomoc. (Meziřádkový text distributora) ___ Příloha: SPOLEČNOST: SPIKNUTÍ VZDĚLANÝCH (http://neviditelnypes.lidovky.cz/spolecnost-spiknuti-vzdelanych-dax-/p_spolecnost.asp?c=A130211_215132_p_spolecnost_wag) ()

thommas 

všechny recenze uživatele

Skvělá práce! Bez ironie. Typicky čtyřlístkovsky zkratkovitý příběh, výborná svojská kombinace 2D/3D animace citlivě ctící původní styl, vynikající orchestrální soundtrack a více než dobře vybrané hlasy. Smutné je, že bez nechutného PP by se něco takového nikdy nezafinancovalo. Pozn.: Ach ano, je mým zvykem posuzovat film s ohledem na cílovku. ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Čtyřlístek ve službách krále mě docela mile překvapil.Jelikož tady není tolik animovaných filmů jako v zahraničí tak jsem neměl velká očekávání,ale na druhou stranu je tady plno večerníčku (např. legendární Krteček,Bob a bobek,Rumcajs atd.),které snesou přísná měřítka a hlavně měřítka neměřítka-líbí se velké části ČR a to je rozhodující.Co se tedy týká čtyřlístku tak jsem byl spokojen a toho jak pěkně byly postavičky vytvořeny a i ten příběh mi přišel poutavý nejen pro naše nejmenší.Mínus za mě bych viděl v tom,že byl jejich svět málo rozlehlý ,hlavně jedno náměstí a nic moc okolo a pak i když to chápu z jakého důvodu to tvůrci udělali tak přesto pojízdní Pribináček,HM studio či lízatka Chupa chups zde vše přeci jen pro mě působilo docela zvláštně.Celkově,ale jsem spokojený a je pěkné,že máme taky něco tradičně českého a vcelku hezky uděláno takže za mě celkově 75 % a čtyři hvězdy. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (21)

  • Michal Žabka si dle svého vyjádření komiksy „Čtyřlístku“ prohlížel již v době, kdy ještě ani neuměl číst. (JoranProvenzano)
  • U Čtyřlístku doma je možné vidět obrazy s motivem obálek z jejich komiksů. (karlik4801)

Reklama

Reklama