Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Muž a žena, život a smrt, víra a naděje. Když se vám během vteřiny změní osud, když poklidně žijete a náhle vám řeknou, že za pár měsíců už nebudete, je to jako kdyby vás zasáhl blesk z čistého nebe. Komu to říct, kam jít, s kým se podělit o strach a úzkost z bolesti a smrti? Hrdinka příběhu Zasaženi bleskem je rozvedená učitelka s dospělými dětmi. Už delší dobu žije sama a tak nejbližší útěchu hledá na hřbitově u hrobu svého bratra. Před řadou let ho někde na horách, na horské chatě, zabil blesk. A právě tady, v intimitě rodinného hrobu, osloví Janu (Kamila Magálová) neznámý mladík (Pavel Liška). Nabídne ji sdílení a pomoc. Jana se ho nejprve bojí, ale když ji ukáže pod košilí klikatou jizvu, která nade vší pochybnost dokazuje, že byl, stejně jako její bratr, zasažen bleskem, ale přežil, Jana uvěří. Příběh začíná... Hlavní role příběhu, který se točí kolem rakoviny prsu a její léčby, byla svěřena slovenské herečce Kamile Magálové. Po jejím boku se objeví Pavel Liška, a to v roli muže, který včas vstoupí do hrdinčina života. Dokáže totiž prý pouhým přikládáním rukou na prsa zastavit zhoubné bujení. Mezi oběma hrdiny začne docházet k postupnému sbližování. Ovšem příběh Zasaženi bleskem není jen milostný film, je to i film o víře, která může uzdravit, i když je pro celé okolí směšná. Je to film o hranici racionality a iracionality. O poznávání sama sebe, které k nám může přijít tou nejméně očekávanou cestou. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (31)

brrumlaa 

všechny recenze uživatele

Za lidovku ;) a to jen díky skvělé Kamile Mágalové a Pavlu Liškovi. Jinak co se týká samotného děje: nemastný, neslaný především konec.... ()

quixote 

všechny recenze uživatele

Nepříliš originální námět, slušný scénář - ovšem s bezradným vyústěním a myšlenkou. Nebylo by bývalo lepší (i když ani to by nebylo bůhvíjak původní!) naznačit, že odhalení „Emila“ Janiným mužem nemuselo být tak docela pravdivé, a ponechat tak Liškově postavě určité tajemství, aby si názor na ni udělal podle svého divák? Co scénářem vlastně chtěla autorka říct? Víra tvá tě uzdravila? Zázraky se nedějí, věřte skeptikům? … Na druhou stranu: klobouk dolů před hereckým obsazením – skutečně excelentní Magálová (po hrůze „Líbáš jako Bůh“ konečně mohla opět ukázat, že je výborná herečka), přesvědčivý Liška, skvěle obsazení Lábus, Dvořáková a Haverl. Herci byli natolik dobří, že suverénně zahráli vše, co bylo třeba, takže opravdu nebylo třeba toho čarování s kamerou a polopatických flashbacků. ()

_aandyy_ 

všechny recenze uživatele

Zdá se mi to jako docela neobyčejný příběh. Začátek je, pravda, trochu utopický a divák si říká, jestli je možné, aby hlavní hrdinka na hřbitově potkala člověka, který se narodil ve stejný datum jako její mrtvý bratr, jmenoval se také Emil a navíc, aby ho zasáhl blesk stejně jako bratra. Aby tvrdil, že má léčitelské schopnosti a nebyl v tom nějaký podvrh. Najednou žije "Emil" u Jany doma a léčí ji, přičemž si o ní všichni mysllí, že se zbláznila. Jenže to, že začala někomu věřit určitě mělo svůj důvod, potřebovala člověka, kterému by mohla důvěřovat... Postupem času, když její bývalý manžel zjistí, že tzv. Emil je podvodník, Jana ho vyhodí z bytu a jde k lékaři. Když ale doktorka zjistí, že její "objev" záhadným způsobem zmizel, Jana si uvědomila, že i přes okolnosti nedůvěřovala zbytečně... Krásný příběh, ale prostředí nebo kamera byly poněkud šedivé a nevýrazné. 65%. ()

Fajt 

všechny recenze uživatele

Film je absolutně věrohodný, po svých prožitcích, vím o čem píši !!!!! Skvěle zahrané, vynikající volba herců u všech filmových postav. ()

Tinaa 

všechny recenze uživatele

Myslím, že se většina do tohoto příběhu neumí vcítit, že se takové věci dějí, ale myslím si, že to mělo velice zajímavý, poutavý a dokonce i poučný scénář, role byly zarány vynikajíce. Dovolím si vyvrátit žblept jednoho uživatele, že by Pavel Liška byl nevýrazný herec a můžu si to dovolit, jelikož se o něj zajímám. Všichni chtějí maximální profesionalitu, nebo už jen absurdně vyžadují, aby si pustili film a vyjelo jim logo "20 century, bonton...." což je hodně absurdní, tím se kvalita neurčuje a tohle byl hodně dobrej film. Kdyby to šlo realizovat, tak bych se klidně o pět tisíc korun vsadila, že se stejným scénářem, ale jiným obsaszením (Cruisem, Pittem, Deppem, Hanksem a Jolie, Winslet, Parker) by se pohled většiny změnil a to pak není náhled. Totiž tady jsou i lidi, kteří by si film rádi vyvbrali podle barev (je to červený, kouknu na to, modrý, fuj) a jako Madagaskar bude červnej ale něco jinýho modrý.... Skvělé ()

kubik 7 

všechny recenze uživatele

Zajímavý námět, poměrně zdařile propracovaná psychologie hlavní postavy. Film, znázorňující pohnutky, přemýšlení, vnitřní život ženy s nepříjemnou diagnózou s nepříznivými vyhlídkami. Ukázka, jak se tonoucí stébla chytá, když nemá s kým svůj problém řešit a rozebrat, když nedokáže svůj problém strávit a postavit se mu čelem. V těchto momentech se může stát oporou i důvěryhodně a autenticky vypadající podvodný léčitel, který se brzy stane něčím víc, než jen "léčitelem". Zajímavá myšlenka, kdy pseudoléčitel nakonec dosáhne slibovaného výsledku - vyléčení karcinomu prsu - buď za pomoci autosugesce nemocné, placeba efektu, anebo díky překonání tabuizovaného tématu bratrovy smrti. Pokud budu drama hodnotit s přihlédnutím k tomu, že se jedná o nedělní večerní film ČT uděluji **** ()

Spike86 

všechny recenze uživatele

Zajímavý námět, bohužel nezúročený díky nekvalitnímu nezáživnému scénáři. Bylo to takové nijaké, nic nezaujalo, dokonce i Liška byl nevýrazný. 51% ()

joywork 

všechny recenze uživatele

Téma zajímavé, ale nevýrazně zpracované, pro mne takové nedotažené ve všech směrech.Kamila Magálová zde herecky zazářila, Pavel Liška již nikoliv, ale to bylo asi tím,že mu více scénář nedovolil... Od Jaroslava Brabce si mi velmi líbil TV film Samota, Natěrač byl vtipný, pokaždé ale není možno být zasažen bleskem... ()

Reklama

Reklama