Reklama

Reklama

Templář

  • Česko Ironclad (více)
Trailer

V Anglii 13. století bojuje skupinka templářských rytířů při ochraně hradu Rochester proti tyranskému králi Janovi. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (549)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Daždivé a zablatené Anglicko je v poslednej dobe v kurze (Centurion, Orol 9. légie) a tento podobne krvavý príbeh sa im kvalitou takmer vyrovnal. Až na hlavného hrdinu, ktorému som vďaka jeho kamennému výrazu, akosi nemohol prísť na chuť, má film veľmi kvalitné obsadenie. Hneď prvá bitva je až príliš rýchlo a neprehľadne zostrihaná, ale časom sa to zlepší a bitvy budú prehľadnejšie. Bránenie hradu proti mnohonásobnej presile zaberá takmer celý film a krvavých bitiek a súbojov si naozaj užijeme. Scéna v ktorej B. Cox po slovnej výmene s P. Giamattim príde o ruky aj nohy je asi najsilnejším momentom. Výsledný dojem dosť pokazil záver, kde udatný "Boží bojovník" odcvála na koni so svojím "kocúrikom" a to mi s predošlým krvavým a neľútostným masakrom akosi nešlo dokopy. "Já bych to nechal všechno pochcípat " a tak by som to fakt bral a možno by som hviezdu pridal. Inak tak skorá tv premiéra na tv joj ma dosť zaskočila. Film ešte nestihol prísť do obchodov a požičovní a už je v tv. A kšefty sú v prdeli... Niekedy tej distribútorskej politike nerozumiem. 70%. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Špinavej středověk ve své nejlepší podobě. To je přesně Ironclad, který v příběhu možná nemá kdovíjakou myšlenku, ale mě osobně moc bavil. Zajímalo by mě, kolik film stál, protože u akce bylo vidět, že není taková, jaká by měla být. Každopádně byla zajímavá a i tak se na ní hodně dobře koukalo. Herci taky skvělí a nejzajímavější podle mě byl Vladimír Kulich v roli solidního záporáka. Vladimír má totiž české kořeny a je radost někoho takového v takovém filmu vidět. Na druhou stranu je pravda, že chvíli trvalo, než jsem se odvážil na tenhle film podívat. Ze začátku totiž chvíli trvá, než jsem se do filmu pořádně dostal...no a pak už to bylo jednoduché a byla tam jedna akce za druhou, což mě bavilo. Kéž by bylo víc takových filmů ze středověku. ()

Reklama

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 6.3/10] | me: Nevýrazný historický film, ktorý pôsobí veľmi priemerne. Výber hercov (asi len s výnimkou Paul Giamattiho, ktorý je výborne nepríjemný) nebol správnym krokom. Film sa ťahá a divák stráca záujem. Nevýrazne charaktery (či už kvôli zle napísaným postavám alebo herectvom, ktoré neosloví) pôsobia nezaujímavo a tak som si k ním nevytvoril vôbec žiadne puto. Medzi kladné stránky tohoto filmu, vďaka ktorým som bol ochotný film pozerať až do samého konca patria autentickosť bojových scéna, reálnosť a upršané anglické prostredie, ktoré dodáva filmu správny charakter. Celkovo tento film však neohúri, jedine ak z historického hľadiska. Ako som už spomínal - nevýrazný PRIEMER. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Dobývání hradu... v potu, krvi, smradu. Po žebřících hore, středověké gore." Blahoslavené lidské maso, Spielbergem vyvržené na jatkách při vyloďování v Normandii, které jste přijímali s pokorou, vkleče a s jazykem vyplazeným pro zázračnou filmařskou hostii? Tak to určitě jste, spolu se mnou, správní a bohabojní katolíci a náš král vám, coby léno, věnuje hrad Rochester. Ostatně, při jeho dobývání se s tím filmaři taky moc nepárali a s gustem rozpárali spoustu břich, herce ani kompars nešanovali. Viz těžký obouruční meč v rukách urostlého templáře, jehož jediným máchnutím prakticky vertikálně rozpůlil chlapa od ramene až po pás. Brrr... Tučné masité pokračování viz Gilmour93, ve veselém rozverném duchu s pár přesnými zásahy šípem. Ať to nemusíte pracně dobývat z 550 komentáři opevněného ČSFD hradu, tak je to tenhle. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Gorefest je to brutální, to ano, bohužel mu za asistence překvapivě známých herců sekunduje značně prvoplánový a samoúčelný scénář, který by se dal akceptovat na 90 minutách, no na dvou hodinách nikolivěk. Ale jako kdo máte rádi středověký dobývání hradů utopený v hektolitrech krve, směle do toho. Já bohužel nějaký příběh, nejlépe historicky věrný, vyžaduju. 65% ()

Galerie (27)

Zajímavosti (18)

  • Postava Templáře používá dvouruký meč 5 a půl stop dlouhý. Tak dlouhé meče se ve 13. století nevyskytovaly. Meče z tehdejší doby byli kratší, ne víc jak tři stopy dlouhé a výhradně jednoruké. (Conspi)
  • Skupina dánskych žoldnierov vo filme nehovori dánsky, ale maďarsky. (ČSFD)

Reklama

Reklama