Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtyřicátnice Helena, uznávaná odbornice na manželské problémy, jednoho dne zjišťuje, že se dostala do situace, jaké řeší se svými pacienty. Její doposud milující a milovaný manžel je přistižen in flagranti s mladší ženou a Helena brzy bezradně stojí na prahu nového života. Dvacetiletá dcera Laura chce být matce oporou, zároveň se však potýká s nástrahami vlastní první opravdové lásky. Pomocnou ruku nabízí k Helenině zděšení i matka Vilma, bývalá herečka, která na všechny situace aplikuje svéráznou školu života. Výstřední dáma má zaručený recept: nahradit nepořádného chlapa, chlapem pořádným. Zdá se to neřešitelné, ale k překvapení Heleny i Laury muži, s nimiž stojí za to se vrhnout po hlavě do milostného dobrodružství tu stále ještě jsou. A tři docela rozdílné ženy zjišťují, jak moc jsou si podobné a pokud se má něco vyřešit, chce to nadhled, humor a neztrácet hlavu ani naději. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (1 245)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Příjemná česká komedie, vhodná na nedělní odpoledne a na oddych, s výbornou Eliškou Balzerovou excelující v roli nestárnoucí babičky proutnice. Vyvážený podíl tragiky a komiky, film, který rozhodně pobaví nenásilnou formou. Pan Vejdělek konečně našel styl, kterým by se mohl ubírat i nadále a natočil divácký hit, který neurazí ani kritiku. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je ten legendami opředený surový útok na už tak dost nízkou úroveň českého filmu? A já pořád, kam se schoval. Eli Balzerová se zapoměla na divadle a Vojtík Dyků se po éře Hádka a Kotka-Mádla stává novým univerzálním souložníkem českého kina. Tak báječný mladý muž a už činoherec! Není to báječné, holky? V kombinaci s nevšedně trapným Macháčkem je to skutečně lahoda. Bod čistě za propagaci antikvariátu v Bělehradské. Mínus za to, že jsem to minula v Otavě, ale plichta za pozvánku do multiplexu. ()

Reklama

paascha 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou s velikou radostí sleduji jistou renesanci českého filmu. Zdá se, že doba debilních komedií a sponzorsky provařených kravin je pryč, a nastává doba lepší. Velkým pozitivem je velice sympatický výkon Elišky Balzerové,která podle mého udělala 90% kvality, slušně si vede i Vlasáková s překvapivě sympatickým Dykem. Naopak mi moc nesedlo to malé neštěstí, ale to je asi věc názoru. Takže na závěr, jsem spokojený a určitě se vrátím:-) ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Příjemná česká komedie bez trapného humoru? Konečně jsem se dočkal! Ženy v pokušení nesázejí na primitivní humor pro mladší 18nácti let toužící po prvním sexu, ani na přestárlé ženy toužící po svých romantických láskách, které nezažili. Vtip přichází nenuceně, někdy je to k popukání, někdy k pláči, ale stále je cítit jistá civilnost situací a trapasů. Jasně vyprofilované postavy jsou jednoznačné a ne zbytečně komplikované, stejně jako celý ten "ženský svět" bez pořádného chlapa, který by za něco stál (i když ty ženy jsou ve filmu taky často mrchy, že Lauro;-)). Dostal jsem víc, než jsem očekával a to je pro chlapa, u (na první pohled) spíše dámské zábavy, velké plus. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Význam některých lidových rčení a aforismů může být mnohoznačný a leckdy je obtížné jej pochopit. Někdy pomůže vizualizace. Jirka moc chtěl světácky ukázat žehlícím ženám, jak se vyzná v typologii kund a výsledkem je vyslazená kokotinka náruživého čtenáře Brávíčka, kde Vojtovi Dickovi chyběl k dokonalosti už jen Tomáš Hnus. Naprosto nepochybuji, že u toho nejedna porážková divačka či citlivý hoch v tangách a s mejkapem nadšeně odhalovali svůj vyhnitý chrup, já měl však nutkání odejít na toaletu s časopisem Dívka pod paží a šeredně se mu tam pomstít za způsobená audiovizuální příkoří. Jediným pozitivimem této infantilní telenovely tak zůstává výkon obou hlavních představitelek. Lenka opět dokázala, že se pro role iracionálních jeblých krav doslova narodila a paní Balzerová, ač již zralá k balzamování, si střihla snad nejsympatičtější roli své kariéry, kterou bych, pokud si přinesu kyblík na zvracení, označil snad i jako s... . Tak ne, sexy, to je už opravdu i přes čáru patologicky rozvinuté gerontofílie. Význam některých lidových rčení a aforismů může být mnohoznačný. Já už teď však naprosto přesně vím, co znamená "Splakat nad Vejdělkem". ()

Galerie (34)

Zajímavosti (17)

  • Strašnické krematorium, ve kterém se koná Vilmin (Eliška Balzerová) pohřeb, umožňuje nahlédnutí na zesnulého pouze v místnosti k tomu určené, nikdy v prostorách obřadní síně, jak je tomu ve filmu. V prostorech síně je rakev vždy zavřená a navíc na katafalku, nikde jinde. (funhouse)
  • Eliška Balzerová získala Českého lva za nejlepší ženský herecký výkon ve vedlejší roli, film získal ještě druhé ocenění jako divácky nejúspěšnější film. (M.B)
  • Dům, ve kterém Helena bydlela, je v ulici Glinkova 2 na Praze 6. (Hismael)

Související novinky

Na Anděla Páně 2 už přišel milion diváků

Na Anděla Páně 2 už přišel milion diváků

12.01.2017

Na prvního Anděla Páně vyrazilo do kin 188 138 diváků, takže Jiří Strach rozhodně nečekal, že jeho pokračování rychle zaútočí na milion. Právě tahle cifra ale padla v šestém týdnu promítání, čímž se… (více)

Reklama

Reklama