Reklama

Reklama

Máma mezi Marťany

Trailer 3

Lidé vyslali sondu na Mars a zjistili, že kdysi dávno býval na této nehostinné planetě život. Netuší, že hluboko pod povrchem planety život stále existuje a že Marťani právě řeší vážný problém - potřebují někoho schopného a spolehlivého, kdo by zajistil výchovu jejich potomků. A někoho takového právě objevili na planetě Zemi. Je to Milova maminka, která se o chlapce dobře stará. Milo ale bývá drzý, nechce vynášet odpadky a nechce jíst zeleninu. Jednoho večera nemůže usnout, mrzí ho, že byl na mámu ošklivý. Uprostřed noci vstane a jde za ní, aby se jí omluvil. Vzápětí zjistí, že jeho maminku právě unášejí Marťani. Zachytí se podvozku rakety a odlétá s nimi na planetu Mars. S pomocí technické inteligence, pozemšťana jménem Gribble a rebelské marťanské dívky jménem Ki se Milovi podaří najít cestu zpátky ke své mamince. (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (144)

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Velmi pestře vykreslená prostředí. Strohý jednoduchý příběh - ale co chcete, když je to animovaný film pro děti. I díky krátké stopáži film příjemně utíkal, nikde jsem se nenudil, ba naopak, při pár scénkách jsem se i mile pobavil. Asi nejvíc mě dostala "stírací" scénka s brokolicí! Na závěr bych vyzdvihl perfektní CZ dabing! Dovolím si přidat ještě jednu hvězdičku navíc, protože tento film si nezaslouží dostávat pouze jednu či dvě. ()

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Ať si kdo chce, co chce říká, jde o jeden z nejlepších animáků vůbec :-). Kvalitní, i když na jednu stranu malinko kýčovitý (pro děti ale poučný) příběh doplněný nádhernou animací. Po technické stránce je Máma mezi Marťany spolu s Legendou o sovích strážcích a Rangem asi to nejlepší co můžete mezi animovanými filmy nyní najít. Nádherné barevné lokace, pěkné animace lidí i marťanů, jedním slovem pěkné! Nevím proč, ale jediné co se malinko nepovedlo je animace Milovi maminky, ta jediná mi přišla trošku ošizená a nezapadala do nádherných obrazů celého filmu. Po dlouhé době animovaný film, který dává dětem dobrý příklad. Obecně mi přijde, že je dnes zvykem točit animované příběhy pro děti, které vlastně ani pro děti nejsou. MmM jde mimo tento zavedený trend a je to jen dobře. Animáky jsou sice pro každého, bez rozdílu věku, ale stejně si troufám tvrdit, že hlavně děti jsou jejich hlavními diváky :-) ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Popravdě - o mámě ani o Marťanech, mezi kterými by se (dle prezentovaného názvu snímku) měla ocitnout, jsem si dopředu vůbec nic nezjišťovala, tím pádem jsem očekávala nějakou zábavnou hříčku, v níž se jedna pedantská pozemská matka bude v potu své pozemské tváře snažit o (pře)výchovu nezvedených či přímo nezvladatelných marťanských ratolestí ... s nějakým nenásilným ponaučením pro děti i pro dospělé v závěru: O rodičích a dětech a jejich vzájemných poutech ... a tak podobně. Namísto toho jsem obdržela něco na způsob "Sexmise" (1983) po marťansku - jenomže animované, prezentované s převelice vážnou tváří ... a především: Nacházející se o několik levelů níž ... řekla bych, že místy bloudí až kdesi v suterénu. Pro děcka je vyprávění nadbytečně temné, pro dospělé nadbytečně dětinské ... a pro všechny dohromady nadbytečně hrdinsky a prvoplánově akční - bez špetky nadhledu a bez špetky lehkosti ... navzdory místní nízké gravitaci. Nicméně prostředí a základní schéma zápletky jsou fajn - v podstatě nemají chybu ... tudíž nechápu, jak (a kam) se je v průběhu tvůrčího procesu podařilo jejich přínosné aspekty tak dokonale zazdít ... 2,5* ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Nechápu že to má jen o 4 procenta míň než taková Alfa A Omega, která je narozdíl od tohoto aspoň vtipná. Tento film postrádá všechno sympatické postavy (podle traileru jsem čekla že ten kluk bude aspoň hláškovat ale ani to) jeho matka je trapka až to bolí a ostatní nic moc. Vtipná je tam jen tak 1 scéna (s tou kočkou) zbytek je rutina o ničem ale s dobrými triky ale od animáky dobré triky požaduji vždy takže žádná novinka. Logika zde neexistuje (Milo řekne matce že by bylo dobré kdyby ani neexistovala lehne si minutu leží pak se probudí řekne že je mu to líto a nemůže spát po minutě :-) a jde se omluvit to samé marťané chtějí vysát mateřskou látku z 1 matky pro x chůvobotů :-) nemluvě o tom že na Marsu by bez přilby nevydržel nikdo ani 10 sekund natožtak minuty :-) a tak by se dalo pokračovat. Navíc animák je silně feministický ženy zde žijí v luxusu a z chlapů tu sou vypatlaný retardovaní mimoňi co žijí kdesi v prdelidalší chlap otec chlapce je zde podáván jako neschopný rodič a ti zbývající 2 (Milo a Gribble za moc nestojí). Od studia Walt Disney sem čekla po výborném animáku Na Vlásku něco lepšího a ne tohle. Optimální hodnocení 40 procent za ten feminismusm 20 procent strhávám. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Jak je na tom tento velký finanční propadák z hlediska filmové kvality? V pohodě sci-fi pro děcka, trochu blbě animované (hrozně vypadá především hlavní hrdina, Marťané ale také nic moc,), jinak solidně odsýpající (velmi rozumná stopáž), s pár dobrými nápady. Rozhodně bych nezatracoval. II Scénář: Simon & Wendy Wellsovi (adaptace stejnojmenné dětské knihy amerického spisovatele a ilustrátora Berkeley Breatheda). 60% ()

Galerie (56)

Zajímavosti (4)

  • Snímek byl natočen podle stejnojmenné knihy Berkeley Breatheda z roku 2007. (Terva)
  • Seth Green strávil 6 týždňov v špeciálne vyvinutom motion capture obleku, aby nahovoril hlavného hrdinu filmu, Milu. Počas post produkcie však tvorcovia prišli na to, že jeho hlas znie príliš dospelo, a tak nechali postavu predabovať. (classic)
  • Jeden z najväčších prepadákov histórie: Počas prvého víkendu si 150 miliónový projekt v kinách Severnej Ameriky a Kanady zarobil 6,9 milióna dolárov. (Hystory)

Související novinky

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

Šéf studia Disney popraven kvůli Carterovi

Šéf studia Disney popraven kvůli Carterovi

24.04.2012

Samozřejmě, jen obrazně. „Padání hlav“ se po fatálním neúspěchu vesmírné fantasy John Carter (ztráta se odhaduje na 200 milionů dolarů) dalo čekat. Nakonec musel odstoupit i výkonný ředitel Rich Ross… (více)

Zemeckis na lovu mořských příšer?

Zemeckis na lovu mořských příšer?

29.07.2011

Po propadáku Máma mezi Marťany z jeho produkční dílny je víceméně jasné, že kariéru Roberta Zemeckise spasí už jen návrat k hranému filmu. Tedy, alespoň částečně hranému – nějaké ty digitální efekty… (více)

Reklama

Reklama