Reklama

Reklama

Pětice přátel si pronajme byt k prožívání vzrušujících schůzek. Teď tu leží mrtvola a loft se mění na místo, kde je víc otázek než odpovědí. Kdo je oběť? Vědí o sobě všechno? Věděl někdo o jejich dohodě? Ale hlavně - kdo je vrah?
Film, ke kterému napsal scénář Bart De Pauw a hudbu složil Wolfram de Marco, zlomil v roce 2009 v Belgii rekord návštěvnosti domácí produkce. (Fr)

(více)

Recenze (135)

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Tak tomuhle se říká mysteriózní thriller téměř se vším všudy. Pět přátel si chtějí užít milostné hrátky v loftu, bohužel se vše zvrtne v nervy drásající drama. Blížícím závěrem se napětí podstatně zvětší a divák si začne vytvářet své vlastní názory. Do toho se vše párkrát zamotá a když je vše téměř vyřešené a čekáte na závěrečné titulky, přijde to pravé vyvrcholení a vy jen nevěřícně koukáte do monitoru. Jak se problém vyřeší a jak to vše dopadne? Přesvědčte se sami a mě nezbývá nic jiného než vám Loft doporučit... 8/10 = 80% ()

lola3121 

všechny recenze uživatele

Pět kámošů si pořídí útulný loftíček, aby manželky nevěděly a oni si tam mohli vodit děvenky. Všechno klape až do chvíle, kdy tam najdou jednu děvenku mrtvou. A najednou se začne ukazovat, že věci nejsou tak úplně tím, čím se zdají být. Solidní podívaná z belgické produkce, snad jen ten nastavovaný konec si tvůrci mohli odpustit. ()

Reklama

flyboyeda 

všechny recenze uživatele

Obdivuhodne rafinovana a psychologicky precizni manipulace hned o nekolika prekvapivych chodech. Vzdy, kdyz uz si clovek rika, ze se to vse konecne vysvetlilo, prichazi dalsi "mindfuck" kolo. Takzvane "nejlepsi pratele" zkratka umi prekvapit. Skvele jsem se bavil, po pomalejsim najezdu prisla odmena v podobe velkolepeho finale. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Prní půlku jsem byl z filmu celkem nejistý, ale právě poté to začalo všechno nádherně zapadat. Za velký klad považuji vykreslení spletí vztahů a motivací postav sic pomalým, ale o to uvěřitelnějším způsobem. Zkrátka jde o to, celý film sbírat proslovy hrdinů, jejich pohledy, utvářet si jejich profil a dle toho odhadovat pointu (která není špatná). Co je zajímavé, tak to je pětice hlavních postav. možné SPOILERY. Sic se film bohužel neobešel bez klasického kladného hrdiny (akorát ho dlouho tají), tak charakterové srovnání zbytku je zajímavé. První je architekt, intelektuál, muž nemnoha slov s příjemnou vizáží, ze kterého se nakonec vyklube parádní svině. Druhý je impulsivní kokainista, starající se o svoji sestru, kterej mlátí ženský a je to vrah. Třetí je politováníhodný voyer, který místo zdvořilého podvádění ženy všechny natáčí a skladuje v soukromé DVD knihovničce. Jo a je to taky vrah. Poslední je alkoholik, kterej za nic nemůže, protože je alkoholik. V průběhu filmu se s nim rozejde žena, ale na konci jsou už zase spolu. Co je tedy vlastně zlo? Vražda? Neúmyslná vražda? Pokus o vraždu? Ošukání všech holek, ke kterým mají vaši přátele vztah? Tápete dobře a tedy se jedná o další film, ve kterém vlastní morálně etický zákon je divákovi přikládán nad zákony veškeré společnosti.Škoda jen, že film má až moc konců a jeden horší než druhej. A vyznávání citů byla jaksi nepatřičné v oněch předesignovaných chladných interiérech, kde se podle mě dá fakt maximálně vraždit a minimálně něco cítit. -) ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

No, ale to je moc milé překvapení! Belgie si střihla téměř hollywoodský krimi thriller a výsledek je více než dobrý. Loft je hodně vrstevnatý detektivní příběh, který divákovi pomalu představuje všechny okolnosti, vznáší podezření na všechny a také na nikom nenechá niť suchou. Nechybí zde napětí, atmosféra i zvraty (těch tu bylo na můj vkus možná i trochu nadbytečný počet, ale vyložené logické díry jsem nespozoroval, takže proč ne). Ten závěr mohl být střihnutý určitě dřív (při té scéně, kterou jsme již viděli na začátku by to bylo asi nejvhodnější) a doslov (za každou cenu to po americku zase být nemuselo) už je zde opravdu navíc. Budou to slušné 4*, ale je fakt, že tímto snímkem v daném žánru předstihli Belgičané většinu jiných evropských zemí a já doufám, že nezůstanou jen u Loftu. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (4)

  • Film se stal ve své době nejnavštěvovanějším snímkem v belgické historii. Navštívilo ho tehdy 1 186 000 diváků, čož bylo o přibližně sto tisíc více než návštěvníků snímku Koko Flanel (1990), který rekord stanovil. (Othello)
  • V jedné ze scén je možné všimnout si tuby s červenými a bílými léky. Tyto barvy jsou poznávacím znakem týmu FC Antwerp, jehož je režisér fanouškem. (Othello)

Reklama

Reklama