Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Životopisný snímek zachycující příběh velmistra Yip Mana (Tony Leung Chiu Wai) především v období kolem 2. světové války. Nezaměřuje se však pouze na hlavního hrdinu, ale věnuje se i dalším velmistrům kung-fu té doby, vztahům a konfliktům mezi nimi. Ačkoliv se nejedná o akční film, je v něm poměrně velké množství soubojů prezentujících jak styl jung-čchun, tak i jiné styly kung-fu. (Tamten)

(více)

Videa (23)

Trailer 1

Recenze (147)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Nečekejte další díl Yp Mana ... Tohle je o "GRANDMASTERS". Je to o mistrech kung-fu, jejich vztazích, stylech, lásce, lásce k bojovým uměním. Yp Man zde není hlavní postava, ale jedna z hlavních. Celý film má pomalé a klidné tempo, vše dokonale vizuálně vytvořeno, velký důraz na detaily (padajícísníh, déšť, kapky, ...). Je to tak intenzivní, že ten film úplně cítíte, jakoby "žil", dýchal, úplně s člověkem splývá ... Neuvěřitelně úžasný umělecký a estetický zážitek. Souboje nejsou hlavní tahoun, ALE - fighty, když nadejde ten pravý čas a nějaký se ve filmu spustí, tak to je něco úúúchvatného!!! Člověk jako by úplně cítil vlny, vibrace a intenzitu, která z úderů a kopů vychází. Je to těžko popsatelné. Tolik zmiňovaný fight na vlakovém nádraží je asi to nejlepší, co zde uvidíte a co jsem za posledních pár let v kung-fu filmech viděl...to se musí prostě vidět. Řada fightů v dešti působí hodně "matrixovsky", jenže choreografie strká Matrix do kapsy a to, co tady ti herci/kaskadéři předvádí, to je neskutečná sada. Ty pěstní sady a výměny, šílená rychlost a kadence, použití nohou a příšerná zdrcující síla z kopanců. Scéna "Yp Man a jeho 8 kopů" ... úžasné!!! Prostě film nezklamal,je to nádhera, je to kus umění, ale je to i to klasické čínské kung-fu,na které jsme zvyklí od počátku 70.let ... ;-) 5/5 ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Parádní historický film, který neni o Yip Manovi, jako předchozí filmy s touto ikonou Kung-Fu, ale o mistrech a jejich vztazích ke svému stylu. Ve filmu jsou luxusní souboje, které jsou choreograficky luxusně zvládnuté. Navíc jsou i na pěkných místech mnohdy za doprovodu deště, sněhu atd. Herecké obsazení je skvělé a zvlášť Ziyi Zhang je hrozně uvěřitelná, zezačátku chladná, ale později projeví i city. Filmek se rozprostírá v několika desítkách let, ale je to krásně natočené, že to nikomu nebude vadit. Pro mě krásný filmový zážitek. Za mě 100% :) ()

Reklama

predators 

všechny recenze uživatele

Moc bych to s oblíbeným Yp Manem nesrovnával. Vlastně bych řekl, že The GM si jde svou cestou, opravdu se tváří více jako životopis. Napovídá tomu i děj, který je plytký a místy nudný a to hodně lidí neskousne. Ostatně i já jsem příznivcem svižnějšího tempa a to nejen v bojových scénách. Nutno dodat, že ty jsou zde kvalitní, ale nevyhnuly se jim zpomalovačky a "přehnanost" efekty. 50% ()

joehot 

všechny recenze uživatele

Lyrický kung-fu příběh plný metafor, filozofování, avšak poněkud chorý na kung-fu. Jenomže když souboje začnou, stojí díky precizní kameře, hojnému využívání technických fines a Wongově režii rozhodně za to (tím neříkám, že by byly tím nejlepším, co jsme kdy viděl, to ani zdaleka - snad to bude tím, že Leung zkrátka není takový bojovník jako jiní). Problém byl, že mě sama poetika ne vždy těšila, někdy těší oko i myšlenky, jindy je natahována až k nevydržení. 70% ()

Davson 

všechny recenze uživatele

Wong Kar-wai přistupuje k žánru kung-fu filmů obdobně jako před lety k žánru wuxia v Na východě ďábel, na západě jed (Dung che sai duk), tedy velmi volně a příběh o mistrech kung-fu balí do svého typického uměleckého, melodramatického hávu. Vytváří tak opět krásnou filmovou báseň, jejíž emocionální dopad na diváka se nedá popsat, musí se zažít. Lituji každého, koho to nechytlo. ()

Galerie (144)

Zajímavosti (11)

  • Natáčanie filmu prebiehalo okrem iných čínskych miest aj v autentickom meste Foshan, ktoré sa nachádza neďaleko Hongkongu. (MikaelSVK)
  • Výroba filmu zabrala tak dlouhé období hlavně díky neobvykle dlouhému pobytu ve střižně, kde se film takřka jeden celý rok editoval do podoby, s kterou byl režisér Kar Wai Wong spokojen. (Conspi)
  • Film mal medzinárodnú premiéru 7.2.2013 na MFF Berlinale, kde otvoril celé podujatie, na ktorom však nesúťažil, pretože jeho hongkongský režisér Kar-wai Wong predsedal sedemčlennej festivalovej porote. (ludovit14)

Související novinky

Oscarové nominace 2014

Oscarové nominace 2014

16.01.2014

Dnes odpoledne vyhlásila Akademie filmového umění a věd (AMPAS) ústy své prezidentky Cheryl Boone Isaacs a herce Chrise Hemswortha nominace na Oscary pro letošní rok. O prvenství v počtu nominací … (více)

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

29.12.2013

Seznam nejlepších filmů roku 2013 dle ČSFD.cz si můžete nechat zobrazit ve specifičtějším výběru Žebříčků, a to i zvlášť pro jednotlivé žánry. V celkovém žebříčku divácké líbivosti vedou s úžasnými… (více)

Wong Kar-wai vyučuje kung-fu

Wong Kar-wai vyučuje kung-fu

31.12.2009

Stejně jako jiní asijští režiséři, kteří se prosadili spíš dramaty (Zhang Yimou či Ang Lee), i Wong Kar-wai (foto) si chce vyzkoušet film s větší porcí akce. Pro něj to ale nebude první setkání s… (více)

Reklama

Reklama