Reklama

Reklama

Zrození legendy

  • Čína Su qi er (více)
Trailer

VOD (1)

Su Can je generál, který vede vojsko, aby zachránil prince z velké pevnosti nepřátel v horách. Skutečně se mu to povede a na oplátku mu princ slíbí, že ho císař jmenuje guvernérem Hubei. Suův nevlastní bratr Yuan mu závidí, ale Su ho miluje a žádá prince, aby guvernérem ustanovil Yuana. Sám chce odejít z armády, vést rodinný život a usilovat o dokonalost v bojovém umění wushu. Přál by si založit jeho školu. Su dá svůj velký prestižní meč spolubojovníkovi Maovi a řekne Yuanovi o svých plánech. Yuan guvernérství přijímá. O pět let později má Su a jeho žena Ying, Yuanova sestra, chlapce Fenga. Otec varuje Sua, že Yuan se vrací ne proto, aby se setkal s rodinou, ale aby se pomstil. To proto, že před lety Suův otec zabil Yuanova otce, když ten zašel příliš daleko v učení techniky vražedného bojového umění… (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (96)

majo25 

všechny recenze uživatele

Zvláštny mix historického fantasy a arénovky. Síce nie príliš homogénny, ale vďaka dobrej zápletke o pomste v pohode pozerateľný. Škoda tých fantasy prvkov ako "jedovaté ruky" a pod, pokojne išlo vystavať príbeh aj bez nich. Tiež sa mohli tvorcovia krotiť vo všemožných wuxia letoch a nespočetných efektoch, kde aj obyčajne nafilmovateľné veci sú naanimované. Arénovkový záver nemal pre príbeh žiadne vyústenie, pôsobil vyslovene zbytočne, ale aspoň to okorenil dobrými súbojmi s veľkými a nadopovanými Európanmi a štekom Davida Carradineho. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Dokonalá akční choreografie, žal bohu absentuje tařka příběh, postavy průhlednější, než papír, o scénáři se tu nedá mluvit, prostě druhá část filmu hrubě nepasuje k první a dostavuje se nuda. Na druhou stranu Shigeru Umebayashi složil pěknou hudbu, Vincent Zhao se ohání velmi dobře, občas pěkné kompozice scén, příjemná kamera, hezká minirole, kterou má Jay Chou. Škoda, že nebylo více využito cameo Michelle Yeoh a Davida Carradina. Na obranu True Legend je třeba říci, že to pořád rozhodně poráží 14 Blades, StormWarriors 2, Bodyguards And Assasins a mnohá jiná zklamání za poslední rok, které nám tvůrci z Číny a HK uštědřili v akčním ranku. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Tohle mě rozsekalo. Měl jsem pocit, že z Asie jsem už viděl všechny špičkové Martial Arts mlátičky, ale tohle byl hrubý rest. Už jen úvodní dech beroucí akční scéna mě posadila na zadek a věděl jsem, že tohle mi sedne. Příběhově to sice vykrádá lec který kultovní akční film, ale na to sere pes, vizuálně je to pestré, akční scény úžasné ( dobré slow motiony i solidní choreografie) a víceméně akce střídá akci, takže o nudu není nouze. Akce má také dobře zvolené lokace, hlavní záporák namáčející si ruky v jedovatých hadech, škorpionech, aby dostal větší sílu bylo refrešující. Příliš mě nebavila filosofická wu xia stránka ve středě filmu, ale to krásně vynahradilo 15 minutové finále proti spoustě gorilám, za což musím jít na 5*. Za poslední dobu mi True Legend udělal největší radost. 85% ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Tihle rákosníci stejnak točí tak zvláštní filmy. Vlastenectví z nich je cejtit stejně tak jako je na nich vidět předigitalizování. K filmu sem se dostal uplně náhodou, nic v telce neutíkalo, tak sem nechal nějaký začátek filmu a bylo to zrovna todle. Začátek byl celkem slibný, osvobození prince a celkem slušný šarvátky s mečema. Jo tohle se mi líbilo. Pak se do toho ale připletla ženská, a už to bylo celý v loji :o). Hlaví týpek začal chlastat, (mmch ty jeho opilecký stavy se moc nepovedly, jestli to měla bejt jako funny vsuvka, tak to moc nezabralo ) jeho syn mi začal líst na nervy stejně jako "Kraťas" v Indiana Jones 2 no a závěrečný fight v aréně, to už byla vyloženě ptákovina. Takže mám z filmu pocit ten, že kdyby se rejža držel spíše historického podání bitek, zbytečně se nepouštěl do nějakýho moderního znázornění, tak bych byl mnohem víc spokojenej. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $10,150,000║ Woo-ping Yuen na režisérskom poste dosť nezvláda tento príbeh, je to rozhárané, bez pevnej kostry, navodenie dramatu skôr na smiech, človek ani nevie či to chcel podať ako rozprávku ale hmm historický film?, počítačové triky prevažne odbité, jedine čo mu ako tak ide je akcia, ináč strata času lebo podobných a lepších filmov je už nespočet. /40%/ ()

Galerie (50)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno