Reklama

Reklama

Zrození legendy

  • Čína Su qi er (více)
Trailer

VOD (1)

Su can se celý svůj život intenzivně věnuje bojovému umění, jeho snem je založit si svojí vlastní školu. V životě lpí nejvíce na dvou věcech - na snu o vytvoření jedinečného bojového umění předávaného z generace na generaci a na své milované manželce. O tu však díky vlastní tvrdohlavosti přichází. Sám být nedokáže, tudíž se začne utápět v alkoholu. Přesto je však stále posedlý svým snem o vlastní škole bojového umění. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (96)

predators 

všechny recenze uživatele

Byl jsem docela mile překvapen! A několikrát jsem si říkal, že toto je opravdu "husté"! Milovníci soubojů Kung-fu nedostatkem akce jistě trpět nebudou a ty ostatní možná potěší rozmanitý příběh s romantickou nitkou. Takřka po 20-ti letech přichází Woo-ping Yuen, co by režisér s pořádnou dávkou čínského bojového umění, nejlepšího vína, lásky a utrpení. 80% ()

imf 

všechny recenze uživatele

Scénář jak od Tsui Harka (toho novodobého), digitální (dokonce 3D) guláš jak ve Storm Riders a snaha něco sdělit prostřednictvím na sebe vršených akčních scén, které jsou tu bez ladu a skladu poskládány tak hustě, až vás začnou otravovat. Upřímně, hrdinové stráví ve vzduchu víc času než na zemi a běžná konverzace tu nemá místo - buď se tu řve (před bojem) nebo heká (při boji). Vysoký podíl bojových pasáží ale zachraňuje Pingovi alespoň trochu krk. Osobně mám pocit, že by v momentální formě neurežíroval ani reklamu na žužu, ale cit pro choreografii mu zůstal a pár dobrých nápadů se taky najde (brnění našité přímo do těla). Věčná škoda, že těch špatných je o tolik víc a někdo je do scénáře pouští pod tlakem. Jsou to vlastně tři braky v jednom, navzájem se překřikující a hlásící se o slovo... příběh o pomstě, národní hrdosti a mravní čistotě, přičemž všechny složky se snaží mít svůj vlastní dějový oblouk, skřípavě narážejíc do těch ostatních. S ovladačem v ruce je to hezká procházka po spíše čínských než hongkongských filmových dějinách, okořeněná úchvatným comebackem Chiu Man Cheuka... ale jako epický celovečerák? Dokonalý overkill, který chce mít od všeho trochu jako děcko při první návštěvě cukrárny. Záleží jen na vás, kolik sladkého snesete. ()

Reklama

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Vždy jsi hledal důstojného protivníka !! A teď máš dva, Jüana a sebe.." Hravě bizarní a nesmírně sebe(a zejména žánru)reflexivní hybrid představující dlouho očekávaný režisérský návrat mistra hongkongské akční choreografie Yuena Woo Pinga, který proslul svojí prací na bojových sekvencích přelomových filmů jako Tygr a drak, trilogie Matrix či obou dílů Tarantinova eposu Kill Bill, snad ani nesměl zklamat.. Jakkoli Yuenův nový film lze skutečně vnímat pouze jako schematickou nesoudržnou pastiš či zjevnou poctu, v níž Yuen jen spojuje motivy proslulých filmů své předchozí kariéry s prvky, které charakterizují soudobou hongkongskou produkci, když svoji na první pohled absurdní fantasy dělí Yuen na epizody, které vyzdvihují a adorují vždy určitý z ikonických prvků hongkongských bojových filmů, kdy v první části na diváka čekají davové bojové sekvence za výrazného užití drátů, jako například ve snímku Tygr a drak, v dalších opilé kung-fu ala legendární Mistrův syn, jenž proslavil jedninečného Jackieho Chana, digitálními efekty dotvářené souboje, jako vystřižené z hitů jako Kung-fu mela či již zmiňovaný Matrix, či třeba arénový střet s hromotluky ze Západu ve stylu Ip Man 2.. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

S přivřenýma očima ty tři hvězdy. Je vidět, že ženský neumí psát scénáře. Tohle si drží hodnu dvacet jakýs takýs příběh, aby následoval nepochopitelný přívěšek. Celé to má komiksové pojetí obrazu, takže asi příběh je vyprávěn podle nějaké staré čínské historické komiksové vykopávky, soudě podle té knihy v úvodu a na konci. Strašně mě tam štval ten chlapeček, jeho rolí bylo pořád ječet. Souboje sice zajímavé, ale nudné, až běda... časem se už zajídaly. Nebýt těch minirolí Michelle Yeoh a Davida Carradina, kteří tedy nic moc nepředvedou (a Michelle dokonce najednou z filmu zmizí neznámo jak a kam), šel bych s hodnocením určitě níž. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Zvláštny mix historického fantasy a arénovky. Síce nie príliš homogénny, ale vďaka dobrej zápletke o pomste v pohode pozerateľný. Škoda tých fantasy prvkov ako "jedovaté ruky" a pod, pokojne išlo vystavať príbeh aj bez nich. Tiež sa mohli tvorcovia krotiť vo všemožných wuxia letoch a nespočetných efektoch, kde aj obyčajne nafilmovateľné veci sú naanimované. Arénovkový záver nemal pre príbeh žiadne vyústenie, pôsobil vyslovene zbytočne, ale aspoň to okorenil dobrými súbojmi s veľkými a nadopovanými Európanmi a štekom Davida Carradineho. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama