Reklama

Reklama

Země kůlů

  • USA Stake Land (více)
Trailer 2

Amerika, v minulosti vzkvétající země plná nadějí, je nyní uvalena do temnoty. Hospodářství se zcela zhroutilo, města jsou vyrabována a zemí se šíří chaos. Z tohoto popela kdysi vzkvétající země nyní povstal nový druh, upíři. V této temné době žije Martin, lovec upírů, který se snaží za každou cenu dostat na sever země do bezpečí. (PetriK12)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (377)

Morien 

všechny recenze uživatele

Country a salutování? Napalm na takovýhle postapokalypto. Here Be SPOILERS. Jsem nešťastná z toho, že film nebyl víc absurdní/černá komedie. Film působí hodně jako dílo zanícených fanoušků a jako takový se bere velmi vážně. Obsahuje naprosto famózní záběr upíra v santovském obleku, ještě k tomu v krásném celku z profilu. Kdyby byl celý film jako Santa-upír, vřískám nadšením. Takhle jsem jenom vcelku nadšená ze spousty zajímavých detailů a přehlížím to, co vnímám jako chyby. Ovšem oceňuji, že film neskončil spásou světa. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Ať mi úplně všichni vlezou na záda, řekl jsem si a po opravdu dlouhém zvažování to zvedám na pět hvězd, i když ne úplně čistých. Hlavně za atmosféru, hudbu, neotřelé herce, kde hlavně Nick má koule a pak už jen za ten celkem jednoduchý příběh o hledání vysněné země. Takhle já si nějak představuju horor, jasná, přímočará akce, celkem snesitelné triky, kamera a tohle všechno úplně stačí. A to jsem se chtěl původně dívat na jiný japonský film, naštěstí jeho kvalita mě úplně odradila a tak jsem sáhnul s povděkem po Stake Land a teď už vím, že jsem udělal velice dobře. ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Robertek Pattinson nebo někdo z jeho decentně krvesajných příbuzných projevil nekrofilní sklony, ošukal zombie samici, jejich hybridní infekční děcko někoho kouslo a tak se svět dostal do problémů: čvachtaví zombupíři po nocích shánějí gáblík - nějaké to šťavnaté lidské masíčko. Jsou rychlí, jsou silní a nebýt jejich smrtící světloplachosti a alergie na ostré dřevěné předměty v těle, nedokázal by se jim postavit ani sám Mistr. Naštěstí zombupíři mají své slabiny, proto novodobý VanHelsing může zaučovat v zabíjení mrtvých osiřelého puberťáka, pomáhat ženám (přestože vypadají jako James Coburn) a škádlit fanatické církevní pozůstatky. Atmosféra se povedla, pomalejší tempo nevadilo, neznámé ksichty herců nebyly vůbec ke škodě, čekala jsem akorát poněkud bombastičtější akční scény. Nic nového pod sluncem (jedno překvapení teda filmu musím uznat), ale pro příznivce zombie subžánru celkem pohodová podívaná. 71% ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

dávam trošku prehnané 4* a to hlavne kvôli nadšeniu tvorcov, ktoré cítiť z toho filmu. každopádne ho odporúčam všetkým fanúšikom ságy Twilight (ironicky) a všetkým jej odporcom (srdečne). Upíri sú tu pozombičtení (alebo zombíci poupírení?) a celkovo sa mi nápad urobiť zo survivor zombíckeho žánru upírsky neowestern na štýle "Cesty" zapáčil od začiatku. Hlavný hrdina (Nick Damici), ktorý je aj spoluscenárista, vytvoril naozaj drsného a ostrieľaného zálesáka/huntera a ťahá to ako ťažný kôň. hovorím - možno prehnané 4, ale skromnosť tohto filmu je v opozite k jeho účinku. ()

dex2man 

všechny recenze uživatele

The Road mě oslovila (ne)příjemným, procítěným stylem vyprávění, ale chybělo mi více akce. The Book of Eli zase nabídla prvoligovou hereckou sestavu i slušný vizuál, ale chyběla mi vetší věrohodnost a motivace v Eliho putování. Stake Land je někde mezi. Vodováhou vybalancovaný vizuál, porce akčních scén, konstantní napětí, uvěřitelné prostředí i různorodé postavy se společným cílem, přežít. Tyto postapokalyptické road movie už se vlastně dají považovat za nově vzniklý subžánr a Stake Land mi z jeho zástupců sedl nejvíc. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (5)

  • Dlhý luk, ktorý je vo filme použitý, vyrezal herec Nick Damici z dubového dreva, vo svojom dome. (Marceloo)
  • Ve scéně, kdy jde Martin (Connor Paolo) zachránit Bellu (Danielle Harris), udělá upír (kněz bratrstva) jizvu Mistrovi (Nick Damici) na levou tvář, avšak ke konci filmu je možné spatřit Mistra (Nick Damici) u zrcadla, kde si umývá obličej s ránou na pravé straně tváře. (Koman)
  • Zippo zapalovač, který používá Mistr (Nick Damici), je reklamní zapalovač Marlboro. (HectorHagman)

Související novinky

Kariérní posun pro režiséra Země kůlů

Kariérní posun pro režiséra Země kůlů

25.01.2015

Jim Mickle si dlouhodobě buduje pověst kvalitního žánrového režiséra atmosférických nízkorozpočtových filmů. Země kůlů, We Are What We Are a naposledy jižanská noirová kriminálka Cold In July ho… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno