Reklama

Reklama

Shaolin

  • Hongkong 新少林寺 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Během války na počátku 20. století projíždí nelítostný ale úspěšný velitel Hao Jie se svými vojáky Čínou a dobývá každé město, na které narazí. Jednoho dne zlikviduje také město poblíž šaolinského chrámu a před očima všech mnichů zastřelí zraněného protivníka prosícího o milost. Po slavném návratu domů ho však zradí jeho podřízený Cao Man, díky čemuž Hao Jie přijde o všechno. Holý život si zachrání jen útěkem, přičemž se dostane do stejného šaolinského chrámu, poblíž kterého nedávno raboval. Zcela zničený a pokořený Hao Jie požádá mnichy o přijetí, ti jsou však proti. Spřátelí se ale s místním kuchařem, který mu slíbí že mu pomůže získat si důvěru mnichů. (Raztubyl)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (70)

kinderman 

všechny recenze uživatele

V mnoha ohledech mi to připomínalo Hodgesův film Modlitba za umírající (1987), také v tom, kterak na konci B.Chan ukázal, jak vypadá smířené spočinutí v Buddhově náručí...a to tak, že názorněji to snad už ani předvést nešlo. A Jackie se blýskne zábavným kuchařským kung fu, které ovšem jako by vypadlo z jiného filmu. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Epický príbeh o prerode muža medzi šaolinskými stenami. Páčil sa mi celkový vizuál i hudobná stránka, aj keď pri efektoch som bol trochu prekvapený, že boli iba priemerné a napr. pri delových guliach tvorcovia nedomysleli fakt, že ohnivé výbuchy po nich neostávajú. Rovnako sa mi páčili aj súboje, ktoré napriek užívaniu drôtov sa držali pri zemi a chavalabohu sa žiadne wuxia sa pri nich nekonalo. Už už som si myslel, že menšia a komická rola Jackie Čana nič zo svojho umenia neukáže, ale predsalen bol využitý - ukázal menej tradičné knedlárske kung-fu. ()

Reklama

kikuka

všechny recenze uživatele

.... celý svet recykluje osvedčené produkty z rôznych bodov časopriestoru, tak prečo nie Číňania...... teda, robia to už hodnú chvíľu (ako bol povedal Lev: "všetko Tchajwan"), a to pod heslom ked sme už vo WTO, tak nech všetci vidia, že to "W" sme my...... a vlastne aj "T" a aj "O" mno, klasika, okolo zdokumentovanej historickej udalosti, akou je napríklad vypálenie Šaolinského chrámu, treba vystavať srdcervúci príbeh odvahy a cti, narvať tam hviezdy pre mamičky (Andy Lau), dcérenky (Nicholas Tse) a vôbec všetkých, ktorí aj náhodou nepoznajú týchto dvoch (Jacky) a možno aj niekoho dalšieho, kto vie, ako treba používať päste a nohy (Jacky Wu Jing, Yu Xing)...... ale prečo dať v zásade historicko-dramatický materiál do rúk Bennymu CHenovi, mi asi nevysvetlíte, teda, okrem toho, že má zvučné meno, lebo tento Šaolin by ma nedonútil ponocovať ani kvôli prehrávajúcemu Andymu Lauovi a hudbe, čo na Veľkom múre stavia rady do pozoru........... /ale dobre, nevidela som to celé, ale vlastne som asi aj rada/...... ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Páni, když jsem si film pouštěl, myslel jsem že mě čeká jen další čínská blbůstka o duchu shaolinu apod. Chvíli to tak i vypadalo a myslel jsem, že to skončí někde na půl cesty rozkoukané. Celé se to totiž odehrává tak nějak divně oklikou a chvílemi jsem nevěděl, kde vlastně v ději sem. Když ale někde uprostřed začal usedat prach po první rozklížené polovině film mě chytil. Jackie Chan je tu poměrně málo, ale právě příchodem jeho postavy jako by film znovu začínal. Tím ho nechválím, protože on je tu skutečně minimálně a jeho úloha tomu odpovídá. Film se zajímavě přesune k finále , které je velkolepé. Akční stránka je výborná a epická. V poslední třetině je jedno jak je postava důležitá a umírá jedna za druhou. Ne jednou mě skočila do mysli Hra o trůny. Celé tomu dává korunu to, že tvůrci dokáží přenést emoce z obrazovky na diváka. To je věc, které si v dnešním digitálním filmovém světě cením. 78 procent. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Jackie Chan uz davno nebol taky roztomily a zabavny. Presne tento typ mentorov mu na stare kolena sedi. Dokonca predvedie aj dalsi novy styl (kucharske kung-fu). Potesilo ma, ze ma vo filme vacsi priestor ako som cakal. Potial spokojnost, takze preco take nizke hodnotenie? Lebo Jackieho postava je len vedlajsia a ustrednou postavou je Andy Lau a jeho prerod od neľútostného velitela k pokornemu shaolinskemu mnichovi a tato zapletka prilis nefunguje. Andyho postava nie je prilis dobre napisana a napriek bohatej stopazi nie je jeho prerod prilis presvedcivy, ale hlavne ani prilis divacky zaujimavy, vdaka comu si vas neziska v ani jednej polohe. Akcnych scen tiez nie je vela a hlavne su dost hnusne predratovane. Co je velka skoda. Mat vo filme sucasne prvotriedne kung-fu masiny (Wu Jing, Xing Yu) a hercov, ktori uveritelne dokazu predstierat kung-fu (Nicholas Tse, Andy Lau) a vodit ich cely cas na dratoch ako nejake bábky bez moznosti nechat ich naplno predviest, co dokazu, mi trha srdce. Jackieho komicka bitka ma bavila ovela viac ako akakolvek ina bitka v tomto filme. Za zmienku stoji este solidna vyprava. Vidno, ze sa na filme nesetrilo, ale radsej mali producenti investovat viac penazi do poriadneho scenara. 5/10. ()

Galerie (151)

Zajímavosti (7)

  • Všichni herci hrající mnichy si museli na natáčení oholit hlavy, až na Jackieho Chana, který ve filmu nosí čepici, a nechal si proto ostříhat jen vyčnívající vlasy. (Raztubyl)
  • Snímek vzdává poctu všem filmům s tématikou Shaolinu. (Yoshitsune)

Reklama

Reklama