Reklama

Reklama

Šejk

  • USA The Sheik
Trailer

Videa (1)

Trailer

Recenze (9)

Jelly 

všechny recenze uživatele

mocného arabského šejka evropského původu ohromí krása anglické dívky a se slovy "když se Arabovi líbí nějaká žena, prostě si ji vezme" ji upoutá k sobě a svému pouštnímu stanu, což se nezávislé moderní dívce poněkud nezamlouvá. do hry se posléze zapojí šejkův přítel z pařížských studií a závistivý soused - pouštní bandita. bandita posléze dívku unese, ale završením je dokonalý hepáč: šejk banditu skolí a dívka propadne jeho kouzlu. ()

PetraMishka 

všechny recenze uživatele

Červená knihovna 20. let představuje Rudolfa Valentina jako šejka, který si unese anglickou šlechtičnu, ale k získání její přízně bude potřebovat více času. Snímek není dlouhý, ale hrozně se táhne. Patrně to bylo i hudebním doprovodem, kdy mě ty romantické harfy uspávaly i ve scénách, kde byla akce. Navíc zrovna tady mi Valentino přišel až děsivý s tím neustálým manickým úsměvem. ()

Reklama

Wiliem 

všechny recenze uživatele

Páni, tak neskutečně kýčovitý a naivní snímek se jen tak hned nevidí. Pohledem dnešní doby je to neskutečně přeslazený, naivní a až příliš přímočarý snímek, s dějem tak prostým a přehnaným že jen těžko se dají nalézt slova chvály. Snad jen za ty scenérie a trochu i atmosféru. I délka filmu je přehnaná. 45%. ()

Brejlil 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězdička tak trochu za ten smích. Film, který přinesl Valentinovi nesmrtelnost, by si to zasloužit neměl, ale co. Naivní, nepříliš povedený, ovšem s nečekaným zvratem (mám sto chutí si zaspoilerovat, ale je to jediné překvapení filmu). Valentinovy herecké kreace jsou dnes také už jen směšné. A to nemluvím o Agney Ayresové. Ta celkem poprávu zmizela v propadlišti dějin. A to má kopie v NFA asi 45 minut. Jak asi musí vypadat ta 80-minutová verze. ()

MIMIC 

všechny recenze uživatele

Jeden z tých filmov, vďaka ktorým vznikla "Purpurová ruža z Káhiry" od Woodyho Allena. Viac rešpektu a pokory pred začiatkami kinematografie, prosím. Je kozmicky priepastný rozdiel medzi nemou č-b banalitou s medzititulkami a banalitou z posledných desaťročí, kde nie je žiadne "medzi". Chudák Rudy Valentino, machistickí diváci ho nenávidia, lebo je krajší. A keby mohli, zlynčovali by ho, tak ako ženy ubili Monicu Bellucci vo filme "Malena", lebo bola krajšia. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (9)

  • Kostýmy Rudolpha Valentina (Sheik Ahmed Ben Hassan) navrhla jeho manželka Natacha Rambova. (Michal74)
  • Do hlavnej úlohy bol zvažovaný James Kirkwood. Nakoniec ju získal Rudolph Valentino, pretože požadoval nižší plat. (Michal74)

Reklama

Reklama