Reklama

Reklama

Zjevení

  • USA The Apparition (více)
Trailer

Obsahy(1)

Na základě teorie, že nadpřirozeno existuje pouze jako důsledek lidské víry, se skupina studentů pokusí o vytvoření nadpřirozeného subjektu. Experiment se ošklivě zvrtne. O pár let později, začne mladý pár Kelly (Ashley Greene) a Ben (Sebastian Stan) ve svém novém domě prožívat děsivá, nevysvětlitelná setkání s duchem. V zoufalství vyhledají pomoc specialisty na paranormální jevy (Tom Felton), který zjistí, že problém pravděpodobně nesouvisí s domem. Ale jak uniknout před zjevením, které je pronásleduje? (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (179)

Gekacuk 

všechny recenze uživatele

Film samotný rozhodně žádným zejvením není. Je to slabší duchařský film, natočený za levný peníz. Ničím nevyniká, nikde nepřekvapí. Jediná (opravdu nečekaná) lekačka se odehraje před domem sousedů. Zkrátka horor, u kterého se nikdo nebojí, ale skoro každý se nudí. A. Greene je sice velmi hezká (možná jediný důvod, proč film dosledovat do konce), ale to samozřejmě nestačí. Ještě že je film tak krátký. Stejně jsem se už po 20 minutách díval na hodinky a toužebně očekával konec. ()

Nivenx 

všechny recenze uživatele

Docela jsem se na tento film těšil a očekával ho a samozřejmě jsem se těšil marně. Vůbec nic nového co už jsme neviděli jinde. Příběh a chování postav úplně katastrofální, kamera docela normál a herci, kteří neurazí. Jinak není ani co skoro komentovat dále, protože se tam nic pořádného neděje. 35% ()

Reklama

Pajky3 

všechny recenze uživatele

No tak tohle se zrovna dvakrát nepovedlo. Prostě nefunguje vzít jednu vedlejší postavu z hitu (Greene) přidat k ní hezounka ze seriálu co zrovna letí (Stan) a jako vedlejší postavu jim přidat herce z úspěšné série (Felton). Bohužel nic zajímavého nepřichází, s hororem to má nejvíc spojitostí asi v okamžiku kdy tam Ashley pobíhá spoře oděná. U toho alespoň všichni víme, že to k žánru patří. Lekačka, atmosféra, strašení - to nějak zapomněl tvůrce přidat. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Nesympatická snaha tvůrců o oživení chcípajícího žánru duchařského hororu přidáním více skřípání, bouchání dveřmi, divných zvuků a ječení vystrašených kikin, aniž by pořádně vytasili ducha, mi kdoví proč připomněla silný příběh s poučením o dvou koktavých kovářích vyrábějících lopaty: "Ttty, popopořád děláme jjjen ssssamé lolololopaty, ppppojďme taky uuudělat něco jjjjjiného! Sssuper, ale ccco? Ttttřeba momomotyku? A vvvvíš, jjjjak se tatataková momomomotyka dělá? Jo, tttty budeš bobobouchat jako na lolololopatu a aaaaaž řeknu ddddddost, tak bububude momomomotyka! Dedededem na to! Buch, buch, buch buch.... dododododododo.... do piče, zase lolololopata!" ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Zjevení“ samo o sobě není vůbec žádné zjevení. Naprosto klasický horor současné produkce, který doufá, že pár oblíbených hvězdiček, jenže ony to nezachrání, když je to celé špatně. Tohle je film, který doufá, že děsivé scény samy o sobě zajistí, že se bude divák bát, ale když zde není potřebná gradace, když zde není stavba jednotlivých scén, nemůže to prostě dopadnout dobře. Tohle je jen všechno vysypané na sebe bez ladu a skladu. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (6)

  • Film sa stal kasovým prepadákom a kritici ho citovali ako jeden z najhorších filmov roku 2012. (Arsenal83)
  • Tento film bol v skutočnosti natočený a dokončený v roku 2010, ale vydanie bolo odložené o viac ako dva roky po tom, čo Warner Bros. ukončilo svoj vzťah s produkčnou spoločnosťou Dark Castle Entertainment, než nakoniec film vydalo v auguste 2012. Film však nedostal takmer žiadnu propagáciu. (Arsenal83)
  • Tzv. "The Charles Experiment", ktorý sa spomína na začiatku filmu, počas ktorého sa skupina výskumníkov snažila nadviazať kontakt so záhrobím, bol inšpirovaný skutočným experimentom z roku 1972 aký niesol názov "Philip experiment". Počas seansy výskumníci zaznamenali výjavy ako napr. vibrácie, nevysvetliteľné zvuky, či pohyby, ale žiadny nebol potvrdený priamymi dôkazmi. Vedúci experimentu Dr. Joel Whitton dospel k záveru, že pocity účastníkov experimentu boli vytvorené ich podvedomím a vsugerovaním. (AxelWers)

Související novinky

Charlieho andílci ve stylu Bonda a Indyho?

Charlieho andílci ve stylu Bonda a Indyho?

24.08.2011

Tak můžeme zjednodušeně definovat komiksovou sérii J. Scotta Campbella Danger Girl, která se chystá na filmová plátna. První nástřel obsazení? Milla Jovovich, Kate Beckinsale a Sofia Vergara. Pořád… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno