Reklama

Reklama

Nezvladatelného jazzmana Natea (Mickey Rourke) chytí při krádeži auta. Brzy na to se ocitne uprostřed pouště s pohledem upřeným do hlavně pistole. Nate však záhadně unikne smrti, vyhne se kulce a utíká hlouběji do pouště, kde v moři písku najde záhadný cirkus. Instinktivně ho to táhne k Lily (Megan Fox), Ptačí ženě, jenže ta opakovaně odráží jeho sváděcí pokusy. Nicméně postupem času rozpozná Lily v Nateovi svou poslední šanci, jak uprchnout ze života v zajetí. Jenže jen co se začne psát první kapitola jejich vztahu, objeví se bohatý podnikatel Happy Shannon (Bill Murray) a hrozí, že zničí jejich šanci žít šťastně až do smrti… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (96)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem mnohem rozporuplnější podívanou, nakonec ale pozitivní dojmy převažují, a to poměrně silně. Krev na křídlech si brzy určitě pustím znovu - pak (když už znám pointu) buď odhalím spoustu nových věcí, dvojsmyslů, a všimnu si lecčeho, čeho jsem si napoprvé nevšiml, nebo naopak prozřu a řeknu si, že je to celé vlastně až moc jednoduchý blábol. Nicméně - Mickey Rourke se mi v netypické roli moc líbil stejně jako Bill Murray, obrovským plusem ovšem byla Megan Fox, která se mi navíc poprvé zdála opravdu krásná. Magickou atmosféru dotváří jemně citlivá hudba, celý film na mě působil nesmírně uklidňujícím a hřejivým dojmem, což se mi poslední dobou moc často nestává. ()

Javad 

všechny recenze uživatele

Nie príliš vydarená, uplakaná rozprávka na dobrú noc pre dospelých. Od začiatku do konca, s minimálnymi prestávkami hrajúca pekná pomalá hudba udržuje ako jediný prvok pokope celý film. Traja hlavný herci zahrali svoje klasické štandardy a sú vlastne jediným lákadlom pre väčšinu divákov PASSION PLAY. ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch filmů, který se pokouší svou poslední scénou dát smysl celého filmu. Tady už ani celkem pěkné závěrečné překvapení nedokázalo pomoci. Zbytek filmu je totiž hodně zmatená a nudná podívaná, ve které skoro nic nefunguje, hlavně vztah mezi ústřední dvojicí (svádět to celé jenom na Megan Fox by bylo v tomto případě až příliš krátkozraké). Mickey Rourke hraje na nájem, Megan Fox se snaží hrát (marně) a Bill Murray měl zřejmě při natáčení infarkt, ale režisér to s ním zřejmě chtěl dotočit než přijede záchranka. Jeho výkon a vlastně i celý film by tomu nasvědčovali. ()

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Směšný pokus o novodobý film noir s nicotným rozpočtem 15 mega doláčů. Mitch Glazer je průměrný scénárista (napsal THE RECRUIT s Pacinem a Farrellem a taky přepsal Dickensovu klasiku do podoby GREAT EXPECTATIONS), ale jako režisér je naprosto příšerný. Naštěstí má za kámoše Mickeyho Rourkea, který tu hraje zase sám sebe (dokonce i hadry si vzal svoje!) a Billa Murrayho (který ale nehraje, jen tam prostě je), s nimž se zná od SCROOGED (taky skript), jinak by si tuhle pohádku pro postižený nemohl dovolit. Na Megan Fox se krásně kouká a dokonce se holka i snaží hrát, ale to je asi tak vše. "It's terrible… I don't know if you'd even want to watch a slideshow of that. In your career and all the movies you make, you’re going to make dozens of terrible ones." - Mickey Rourke ()

akisha 

všechny recenze uživatele

No tohle snad ne! (1 minuta po skončení). Tenhle film je totální přešlap. A to i když tam hraje Bill Murray. Nakonec byla moje největší obava - Megan - tím nejlepším, a to jak po fyzický, tak po herecký (!) stránce. Rourke to teda vyžral až hrůza. Jeho postava je šíleně nesympatická, slabošská, fyzicky nepřitažlivá (co si budeme namlouvat) a každejch deset minut plačící troska, kterou pár vteřin nostalgickýho foukání do trumpety nespasí. Kterej scénarista si myslel, že takový hlavní postavě by někdo fandil? Vedle toho bledne i dementní příběh s údiv vyvolávajícíma reakcema všech osob zúčastněných - těch hlavních dvou obzvlášť. Po jejich motivacích radši nikdo nepátrejte. Jo, a polovinu filmu zabírají smutný bezhlasný záběry na meditujícího Rourka, případně se opíjejícího, brečícího v posteli, brečícího ve snu, nebo válejícího se po zemi, když dostával nakládačku a u toho brečel. Hraje do toho hezká hudba, a jen proto se to dalo dokoukat jako zvuková kulisa. A ten konec! (Pocit z něj vystihuje první věta mého komentu). Myslím, že tam se trochu utnuli v žánru a omylem k tomu natočili konec z Včelích medvídků, říznutej trochou toho našeho dobrého klišé číslo 115. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (3)

  • Mickey Rourke označil film za příšerný. Později se za svůj výrok omluvil s tím, že měl tehdy špatnou náladu, byl zrovna na večírku a snažil se zbavit reportéra. (Eldrick)
  • V roli "Icemana", nájemného zabijáka na začátku filmu se objeví známý zápasník Chuck Liddell. (Eldrick)

Související novinky

Vášnivá hra Billa Murraye a Megan Fox?

Vášnivá hra Billa Murraye a Megan Fox?

18.01.2010

To by byla opravdu bizarní představa (na druhou stranu, Billovi jsme uvěřili, že dokáže sbalit Scarlett Johansson, že?). Jde, jak jinak, pouze o hereckou spolupráci. V mysteriózním thrilleru Passion… (více)

Reklama

Reklama