Reklama

Reklama

Ženy bez mužů

(festivalový název)
  • Německo Women Without Men (více)
Trailer

Obsahy(1)

Príbeh štyroch rozdielnych žien na pozadí iránskeho štátneho prevratu v roku 1953. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (6)

bassator 

všechny recenze uživatele

45th KARLOVY VARY INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2010 - HORIZONS - Horizonty (Zanan bedoone mardan / WOMAN WITHOUT MEN / Ženy bez mužů) - Letos již několikátý velký omyl... - 8. 7. 2010 - kino Thermal - Velký sál - Karlovy Vary - 25% ()

Lyncha 

všechny recenze uživatele

Uznávám, že je to spíš moje chyba, ale o politické situaci v Íránu v roce 1953 jsem nevěděla vůbec nic. Film mi toho také moc neosvětlil, a přestože by měl být hlavně o osudech oněch čtyř žen, stejně mi má neznalost způsobila ve sledování filmu značné zmatky. Tenhle film určitě potřebuje víc shlédnutí než jedno a každému, kdo se na něj chystá, doporučuji přečíst si alespoň něco málo o Muhammad Mosaddekovi a jeho svržení v roce 1953. ()

Reklama

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Na mě příliš rozvláčné, na 95 min se to strašně vleklo. Film navíc kombinuje více žánrů, které se mi moc nelíbily. Chvíli se jedná o drama, pak hraje na mysteriózní strunu a do toho se odehrává hlavní dějová linie politicko-historické revoluce. (5/10) [MFFKV 2010] ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Kombinácia pocty ženám a ich údelu v iránskej spoločnosti, revolucionárom bojujúcim za slobodnejší štát a mystickej perzskej tradícii. Miestami zaujímavý náhľad na postavenie slobodných žien v rodine či dôsledky zariekavania, no vo výsledku prekombinovaný hrniec filmovej polievky, v ktorej sa spája príliš veľa námetov do jedného. 50%. ()

danliofer 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně šestihvězdičková čistá filmařina. Žádný symbol není použit zbytečně, a na to, že film mapuje historické události v Íránu roku 1953, není vlastně tolik angažovanou agitkou, jako vhledem do tamější mnohovrstevnaté společnosti, v níž se prolíná tradice s novodobým věkem a v níž se ženy stávají hybatelkami osudů. Na filmu mě zaujala právě ona přímá symbolická rafinovanost, ačkoliv to může znít jako paradox. ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama