Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dokument ze zimních olympijských her. Sestřih nejdůležitějších okamžiků ze všech olympijských sportovních soutěží. Největší prostor je věnován spanilé jízdě našich hokejistů ke zlatým medailím, včetně velkolepého přivítání ve vlasti. (oficiální text distributora)

Recenze (153)

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Byl to tehdy skvělý hokejový výkon, který se pořail zdejším hokejistům, a měli přitom i velkou dávku štstí. Štěstěna je vrtkavá, o čtyři roky později naopak byl tým silnější, lepší, ale něml to štěstí, bez něhož sport není sportem. Kdyby nedocházelo k překvapením, zvratům, tak by sport asi tolik netáhl. Výkoný českých hokejistů v Naganu pobláznili tehdy celou republiku, a emoce se zvedaly a vyvrcholili až po výhře nad poslední překážkou Ruskem. Předtím ale to byla Kanada, s níž sehráli vyrovnaný zápas a ještě předtím USA, které český tým drtilo polovinu zápasu, ale Hašek čaroval, pak se karta obrátila, Jágr otočil vývoj zápasu a došlo k senzaci, protože USA mělo tehdy asi nejsilnější tým na turnaji. NAGANO - a už je tomu 12 let. ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Asi nejkrásnější časy českého hokeje (ještě Zlatý hattrick). Nezapomenutelné zážitky z haly BIG HAT. Nejlepší hokejový turnaj v dějinách. Smutný Wayne Gretzky. Narvaná náměstí po celé České republice. Nepřemožitelný Dominik "Dominátor" Hašek. Svoboda - "Gooooooooooooool!!!". A nakonec ZLATÁ tečka. Naprosto neuvěřitelné. Kdo nezažil, nepochopí. ()

Reklama

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

Nejkrásnější hokejový rok mého života. Jednak si do dneška pamatuji jak jsem s nadšením pravidelně sledoval každý zápas národního týmu a jakou obrovskou radost a hrdost jsem cítil když Petr Svoboda střelil svůj nejslavnější gól kariéry. Navíc jsem i v tomhle roce potkal poprvé osobně Jágra na exhibičním utkání Jágr teamu v Třinci kde se mi i podepsal :-). ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Dokonalý športový dokument rekonštruujúci naganské udalosti z pohľadu českého diváka. Skvelo spracované, momentky, ohlasy, anamnéza. Pre nás Slovákov ťažká lekcia a obrovská dávka nespravodlivosti formátu, na ktorý sme doplatili aj v Salt Lake City o 4 roky neskôr a i to je predsa len dôvodom, prečo si to z technického a objektívnejšieho hľadiska nemôžem plnými dúškami vychutnať. Inak práca Zápalu je v tom, čo robil, viac než zapálená :) do hry a i to pridá 20% zo zážitku. I pre nehokejových priaznivcov. Prvýkrát bolo prvýkrát. ()

Nerd4Dreaming 

všechny recenze uživatele

Chápu, všichni jste si to tenkrát hrozně užili ale tady se snad má hodnotit film a ne výkony českejch borců na olympiádě. A tenhle dokument je prostě jen průměrnej dokument. Spousta věcí v něm chybí, hlavně co se poturnajovejch oslav týče, tam z nich není skoro nic. Nejvíc mi však chyběl originální Vichnarův komentář k zápasům. Hlas vypravěče dokumentu zněl dost suše a bez emocí. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (10)

  • „Žádný problém v tom nevidím. Na dvě hodiny prostě zapomenu na to, že nějaký kanadský pas mám, stejně tak i na to, že Eric Lindros je můj výborný kamarád“, povedal autor víťazného gólu pred dôležitým semifinálovým zápasom s Kanadou, ktorý emigroval v roku 1984. (Marek1991)
  • Rozhodčí Bill McCreary při semifinálovém zápase nazval Česko Československem. Stalo se tak před nájezdy, když mluvil s místním hlasatelem. (vojtaruzek)
  • Bodové hodnotenie vyhral Fín Teemu Selänne s 10 bodmi, najlepším strelcom sa stal Rus Pavel Bure s 9 gólmi, ktorý sa stal aj najlepším útočníkom turnaja, najlepším obrancom sa stal Rob Blake z Kanady a brankárom Dominik Hašek z Českej republiky. (Marek1991)

Reklama

Reklama