Reklama

Reklama

Dantovské peklo

  • Japonsko Dante's Inferno: An Animated Epic (více)
Trailer

Dante Alighieri se vrací z křížové výpravy domů za svou milovanou Beatrice, kterou však nalezne umírající v tratolišti krve. Ve chvíli, kdy její duše opustí tělo, zjeví se samotný Lucifer a Beatrice odtáhne do pekla. Zdrcený Dante zapřisáhne bohu svou duši a vydá se do samotného pekla, aby vysvobodil jedinou nevinou duši v pekle, kterou kdy miloval. Průvodcem mu bude sám slavný básník Virgil, jeho odvaha a víra v boha. Avšak muž, jenž se nebojí zemřít, bude brzy čelit hrůznějším nepřátelům než pekelným hordám – bude se muset postavit svým temným hříchům… (t_gon)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (255)

mm13 

všechny recenze uživatele

Klasika rozmetaná sledom chirurgicky presných a nekompromisne drtivých úderov. Hlavne ale chirurgicky presných a nekompromisne drtivých! Aspoň mne to ako preklad do súčasného jazyka a (tej okrajovejšej) kultúry prišlo dostatočne presvedčivé, podstata zostala zachovaná. Učiteľ literatúry sa krúti dobre že nie v bolestiach, zatiaľ čo deti sa toho nevedia nabažiť a Alighieri si spokojne pokyvuje hlavou. Pretože tie deti raz tomu všetkému budú rozumieť viac, než sa kedy naučil ten akademický suchár. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

když pominu nechutné prznění světoznámého díla, co zbude? Křižák, kterému kdosi umřel a proto:... HURÁ, jde se do pekla! první kruh, druhý kruh.... a tak dále, v každém někoho zabije, navíc má průvodce kterého ani jednou doopravdy neupotřebí.... jednoduché, přímočaré a neefektní, kdyby stála za to alespoň složka soubojová, ale tu ostatní animované filmy zvládají lépe, dokonce i Šmoulové v ní mají navrch, když u nich zůstanu, tak atmosféra scén s Gargamelem je minimálně o padesát procent démoničtější a pekelnější než tady - smutné. ()

Reklama

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

Peklo ako videoherne priamočiara, ba až primitívna rúbačka a zábavná prehliadka vizuálne príťažlivých pekelných spektáklov a monštier, ktorá sa nevyhýba brutalite ani erotike? Prečo nie! Určite by som si to však užil viac, keby to nemalo chabé dialógy a miestami totálnu absenciu logiky. Taktiež ma iritovala zmena výzoru postáv v každej sekvencii na základe rozmanitosti autorských tímov. Dante Alighieri musí rotovať v hrobe, ale ako študijný materiál by to súčasným školopovinným mohlo vysvetliť podstatu Božskej komédie atraktívnejšie než jeho renesančné verše. (6/10) ()

campix 

všechny recenze uživatele

Nevím jestli by byl Dante Alighieri s touto konverzí spokojen spíš si myslím, že pokud má nějaké to místečko kolem v hrobě tak se obrací ostošest. Sice je to občas velmi slušná rubačka,ale to je tak asi všechno. Přišlo mi to jak nějaké lineární hra na nejlehčí úroveň, typu a tak tu je další level zabít ta otravy kolem a šup na bosse, který taky není žádný oříšek a šup na dalšího bosse a za pár dní už ani nevíte jak se to jmenuje. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Naturalisticky zobrazené Danteho peklo, kde tečú potoky krvi a lietajú rozpárané telá... Nejde však o samoúčelné násilie, skôr o nastavenie zrkadla človeku ako takému s jeho nespočetnými hriechmi, ktoré si už vonkoncom ani neuvedomuje. Film je rozdelený do kapitol : prvá je Príchod, a potom deviatich kruhov pekla až po to najhoršie : Predpeklie, Chtíč, Obžerstvo, Chamtivosť, Hnev, Mesto večného ohňa, Násilie, Podvody a Zrada. A práve tieto kruhy pekla sú symbolickým obrazom ľudského života od prvotného hriechu až po spasenie. Túto tortúru musí podstúpiť mladý Dante so svojim sprievodcom básnikom Virgilom ( Vergilius ), aby zachránil svoju lásku Beatrice zo spárov samotného Lucifera. V najdrsnejšom animáku treba bezpochyby oceniť nápaditosť vo vyobrazení pekla. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (4)

  • Když Dante a jeho průvodce Virgil postupují pekelnými kruhy, tak se pokaždé změní jejich vzhled. (Sejhamiik)
  • Jako předloha pro film sloužila kniha "Božská komedie" od italského básníka Danta Alighieriho, přesněji část knihy s názvem "Peklo", která vznikla v letech 1307–1308. Stejně jako ve filmu je i v knize hlavní postavou sám autor Dante. (Hannibal92)
  • Mezi animovaným filmem a konzolovou hrou je jen několik málo rozdílů. Například bojovou kosu, ke které Dante přijde až porážkou jednoho z okřídlených démonů, obdrží po bolestně rychlém duelu se samotnou Smrtkou. (ČSFD)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno