Reklama

Reklama

Dantovské peklo

  • Japonsko Dante's Inferno: An Animated Epic (více)
Trailer

Dante Alighieri se vrací z křížové výpravy domů za svou milovanou Beatrice, kterou však nalezne umírající v tratolišti krve. Ve chvíli, kdy její duše opustí tělo, zjeví se samotný Lucifer a Beatrice odtáhne do pekla. Zdrcený Dante zapřisáhne bohu svou duši a vydá se do samotného pekla, aby vysvobodil jedinou nevinou duši v pekle, kterou kdy miloval. Průvodcem mu bude sám slavný básník Virgil, jeho odvaha a víra v boha. Avšak muž, jenž se nebojí zemřít, bude brzy čelit hrůznějším nepřátelům než pekelným hordám – bude se muset postavit svým temným hříchům… (t_gon)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (255)

AGAMENON 

všechny recenze uživatele

Po celou dobu jsem měl neodbytný pocit, že hraji videohru, od které mi někdo sebral joystick. Osobně nejsem příliš velkým zastáncem filmů, na nichž se podílí více režisérů (teď myslím animované), neboť každý má své specifické vidění, což příliš k homogenizaci výsledného díla nepřispívá. Nejméně se mi líbily sudé "kapitoly" . Na druhé straně barikády byla první kapitola následovaná třetí a pátou, byť zpracování božského Vergilia se mi líbilo právě nejvíce v třetí. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Na animované filmy moc nečučím, tohle jsem si dal. Nebylo to špatné, život mi to nezměnilo, nic nového jsem se nedozvěděl. Takže jsem se trochu podíval na peklo, vadil mi neustálý řev Danteho a příšerně velký prsa Beatrice, která vypadá jak Pamela Anderson a ne jemná dívka. Jinak vcelku slušná podívaná. Konec byl jaksi rychlý a zmatený, ale za vidění to stálo. 70% ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Výborný nekompromisně krvavý animák, který funguje jako předkrm k počítačové řežbě, ovšem neztratí se naštěstí ani jako film samotný. Temná atmosféra by se dala krájet, krve a mrtvých démonů je tu narozdávání. Animační stránka je taky bezchybná a ocenil jsem to střídání podob hlavních hrdinů v průběhů filmu. Skvěle to do filmu zapadá a vůbec to neruší. Jenom to tempo by mohlo být rychlejší a místy to PC hru připomíná trochu více, a opravdu si člověk představí to skákání z úrovně do úrovně.70% ()

Tayen 

všechny recenze uživatele

Jako volavka ke hře je to povedený animák, jako film samotný je řezničina s uřvaným hlavním hrdinou. Animace se povedla stejně jako jednotlivé kruhy pekla. S krví a nepřístupnými prvky se nešetřilo, takže nudy se bát nemusíte. Pokud bych si mohla vybrat, asi bych spíš sáhla po neherním animáku. Hráči si přijdou na své, ale Dante se asi otáčí v hrobě :-) ()

movieband 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem - působivé. Procházka peklem, která je podtržena perfektní hudbou a krvavou řežbou s démony všeho možného i nemožného druhu. Každopádně významy jednotlivých kruhů, vysvětlené samotným Vergiliem, mě dost zaujaly. Nečekal bych, že by to tu bylo takhle rozebrané. Minimálně je to působivá podívaná, kde jsou občas dialogy, které celý animák povyšují na vyšší úroveň. Sice tam bylo pár věcí, co mi vadilo, ale tak je to poddajné tomu, že je to na motivy pc hry. Hru jsem nehrál a knihu jsem nečetl. Až na pár vyjímek vcelku spokojenost. 73% ()

Galerie (41)

Zajímavosti (4)

  • Když Dante a jeho průvodce Virgil postupují pekelnými kruhy, tak se pokaždé změní jejich vzhled. (Sejhamiik)
  • Jako předloha pro film sloužila kniha "Božská komedie" od italského básníka Danta Alighieriho, přesněji část knihy s názvem "Peklo", která vznikla v letech 1307–1308. Stejně jako ve filmu je i v knize hlavní postavou sám autor Dante. (Hannibal92)
  • Mezi animovaným filmem a konzolovou hrou je jen několik málo rozdílů. Například bojovou kosu, ke které Dante přijde až porážkou jednoho z okřídlených démonů, obdrží po bolestně rychlém duelu se samotnou Smrtkou. (ČSFD)

Reklama

Reklama