Reklama

Reklama

...a Bůh stvořil ženu

  • Francie Et Dieu... créa la femme (více)
TV spot

Obsahy(1)

Osmnáctiletá Juliette je nejkrásnější ženou v Saint-Tropez. Zná ji každý, muži ji obdivují, ženy pomlouvají a Juliette žije tak, jak cítí, bez přetvářky a bez předsudků. Svou nevázaností provokuje každého ve svém okolí, což nelibě nesou její pěstouni, kteří si ji vzali z dětského domova. Přitáhla pozornost i bohatého podnikatele Erica Carradina, který plánuje v kraji velké investice. Juliette překročí únosnou míru a její rodina ji chce dát zpátky do útulku pro sirotky, kde bude muset zůstat, než dosáhne plnoletosti... Filmem A Bůh... stvořil ženu zajistil režisér a spoluscenárista Roger Vadim své tehdejší partnerce a později manželce Brigitte Bardotové velkolepý úspěch a popularitu. Saint-Tropez, kde se film natáčel, zůstane navždy spojen s tímto filmem. A byla to právě sláva BB, která se usídlila blízko tohoto malebného jihofrancouzského přístavu a „objevila" ho celému světu. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (94)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Předtucha sexuální revoluce šedesátých let aneb S vysavačem netančím. 1) Křečovitě melodramatické rozhovory i chabý děj nikoho v době vzniku filmu nezajímaly. Srdce se zastavovala a v ústech vysýchalo, když se 22letá Brigitte Bardotová, už čtyři roky žena režiséra a spoluscénáristy 28letého Rogera Vadima, vydala na procházku po jakési neznámé rybářské vesničce u Středozemního moře, Saint-Tropez. Když se pak ukázala v horké novince - bikinách (dosud zakázaných na plážích ve Španělsku, Portugalsku a Itálii), muži se náhle svíjeli, aby zamaskovali, co to s nimi dělá, zatímco ženy urychleně spěchaly do obchodů na hříšný nákup. 2) Brigitte byla fakt kočka. Mně se ale více líbil 26letý Jean-Louis Trintignant (Michel, který si Juliete vezme za ženu) v jedné ze svých prvních filmových rolí. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Film o jednej žene, s jednou ženou a pre jednu ženu, s príbehom tak prostučkým a nicotným, až to miestami pobavilo. Bez B. Bardot by tento snímok už dávno ležal zapadnutý pod metrovou vrstvou prachu niekde v zabudnutom filmovom archíve. Na druhú stranu ale treba povedať, že v tej dobe bolo plno aj krajších herečiek, pričom z jej niektorých "dráždivých" kúskov čoby kačičkovej femme fatale a zvodkyni mužov mi bolo trápne, no ale uznávam... v čase všeobecnej prudérnosti to mužskému publiku mohlo popliesť hlavu, v súčasnosti sa už na tom dá len s blahosklonným úsmevom a so zdvihnutou obrvou pousmiať. 50/100 ()

Reklama

vypravěč 

všechny recenze uživatele

Nu, měl asi pravdu Leon Bloy, když říkal, že to, "co překáží lásce, toť smysly." Tento film jimi přetéká a bohužel zde velkou měrou nahradily i psychologizaci. Kamera klouzá po povrchu erotické katastrofy, jejíž přitažlivé efekty skrývají mnohem zajímavější vnitřní pohyby, které tuto vizuální senzaci vyvolaly. ()

lucascus 

všechny recenze uživatele

BB je opravdu božská, a navíc v sytých barvách let padesátých. V šedesátkách už to byl sexsymbol, zde prozatím nevinně vypadající dívka, ovšem se silně vyvinutým smyslem pro dráždění mužského oka. Samotný příběh je naivní, ale BB nepotřebuje silné scénáře (ikdyž v několika filmech později ukázala, že hrát umí), ji stačí vlnit se v rytmu samby, vlnit se v bocích a úspěch je zaručen. Prostě paráda... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Budoucnost - to je vynález, co kazí přítomnost." Mladá holka se chce bavit, užívat si a motat klukům hlavy. To je jasný a tak se dneska točí svět. V padesátejch letech to ale nebylo tak jednoduchý. Prudérnost všude, poslušnost samozřejmostí a panenství podmínkou. A najednou se zjevila Juliette. Holka dnešní doby, která si šla užít dne  a nepřemýšlela o tom, jaký to bude mít zítra následky. Optikou tehdejší doby to musel být hrozně provokativní film. Já jsem si tedy užil každej provokativní pohyb Juliettiina těla a litoval jsem úplně všechny chlapy, který si připustila k tělu. Nechtěl bych být jedním z nich, mně stačilo se dívat. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (6)

  • Brigitte Bardot ztvárnila osmnáctiletou dívku, ve skutečnosti ale bylo herečce 22 let. (M.B)
  • Jedná se o jeden z mnoha filmů, který byl zakázán Legií slušnosti. (Krissty)
  • V tomto filmu si poprvé zahrály bikiny. (Brtniik)

Reklama

Reklama