Reklama

Reklama

Vyhnaný římský hrdina se spojí se zapřisáhlým nepřítelem, aby se pomstil městu... Moderní filmová adaptace tragédie Williama Shakespearea.. Na začátku děje je Coriolanus nejlepší bojovník, který vybojuje vlastnoručně a sám vítězství Říma nad městem Corioli, patřící  Volskům. Je to velice schopný chlapík, v rozhodujících momentech však vždy z úst vypustí něco, co by si mohl odpustit anebo neudělá to, co se udělat patří. Římané jeho upřímnost nesnesou a vyženou ho. Coriolanus odchází k nepříteli a v čele jeho vojska táhne na Řím. Dá však přednost mírové smlouvě, kterou s Ŕímem nakonec uzavřou. Jeho noví přátelé však nejsou s takovým řešením spokojeni a nazvou ho zrádcem. Najednou si vzpomenou, kolik jejich lidí zemřelo kdysi jeho rukou. Vrhnou se na něho a zabijí ho. (TV JOJ)

(více)

Videa (23)

Trailer

Recenze (120)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $10miliónovTržby USA $757,195Tržby Celosvetovo $2,500,000Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA $1,467,897 //počet predaných kusov 95,944║ Ralph Fiennes chcel byť moc "Shakesperovsky" originálny ale zobral si na seba príliš veľké sústo, áno má to aj niečo do seba o tom niet pochýb ale ako celok to časom vyznie stereotipne bez šťavy, škoda je že príliš málo tam je oponenta v podaní Gerarda Butler, ktorý mohol dať tomu skutočný ráz. /40%/ ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Už keď scenár sa dá rozobrať na cucky, len veľmi málo môže samotrný film pozdvihnúť. A tu to nepozdvihlo nič, ani réžia, ani herecké výkony (keď sa herci nevedia vžiť do rolí a nezmyselných replík, inak to dopadnúť ani nemohlo). Čo chcel dosiahnuť tento crossover? Dialógy nekorešpondujúce s naozajstným dianím. Veľmi blbý nápad krížiť shakespearovu divadelnú tragédiu so súčasnou akčnou drámou. Crossover, ktorý nebude fungovať nikdy, opakujem nikdy. ()

Reklama

Beckett51 

všechny recenze uživatele

„How...traitor? - Nay, temperately. Your promise. - Fires in the lowest hell fold in the people. Call me their traitor, thou injurious tribune? “ Vskutku jeden z nejnáročnějších filmů, které jsem kdy viděl. Pokud na to ale přistoupíte, budete ohromeni. Ohromeni režií ale především těmi nejpreciznějšími hereckými výkony (Ralph Fiennes a Vanessa Redgrave by měli dostat Oskara!). Jinak ale celkem chápu slabé hodnocení, není to film pro každého. Ale za sebe mohu říci, že jsem právě viděl jeden z nejlepších režijních debutů všech dob. EDIT po vydání dabingové verze - Dabing je naprostá příšernost a všechny herecké výkony totálně zazdívá. Pokud Coriolanus, jedině v originále! ()

Macejko 

všechny recenze uživatele

Moderných filmových adaptácií klasických divadelných hier sme tu už mali pomerne dosť, avšak Coriolanus je snáď prvá, ktorá si zachováva úplne VŠETKY znaky originálu s výnimkou prostredia, v ktorom sa odohráva. Myslíte si, že zasadením do súčasnosti sa príbeh, postavy a ich vyjadrovanie nejako pretransformovali? Omyl! Vo filme sa to síce len hemží samopalmi, cigaretkami, LCD televízormi a kravaťákmi, z úst hrdinov však aj napriek tomu padajú kvetnaté súvetia, vzývanie prastarých rímskych božstiev a kvantá staroanglického "thee", "thou" a "thy". Práve tento fakt robí príbeh Coriolana dokonale nadživotným a vzbudzuje dojem, že film sa odohráva v nejakej inej, alternatívnej realite. A čuduj sa svete, keď si človek zvykne, tak to celkom funguje, hlavne teda vďaka perfektným hercom (Fiennes a Redgraveová sú naozaj skvostní) a parádnej Eshkeriho hudbe, ktorej ten drsný minimalizmus naozaj svedčí. Tento odvážny počin preto určite stojí za pozretie, ale šanca, že vás naserie alebo unudí k smrti, je bohužiaľ naozaj veľká. Rozhodnite sa sami. ()

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Nesedělo to. Ralph Fiennes se poprvé chopil režie a dosadil sebe do hlavní role. Podle mě je Ralph dobrý herec, ale tady prostě přehrával (histerie, div mu nevypadli oči s ďůlku) To se, ale týkalo pár scén, jinak bylo v poho. Naopak třeba Vanessa Redgrave, která hrala jeho matku byla za 1. Nejvíc film stahoval samotný nápad, zasadit příběh Shakespeara do vojenského sporu. Kde neustále řešili meče a celý jazyk neseděl do vojenského žargonu. Prostě sám nápad ubíjel celý příběh i když se na to koukalo docela dobře. Roztřepaná kamera a někdy velmi nudné scény bych ještě vystříhal. Je to prostě takový vojenský mišmaš s uřvaným Fiennesem a tichým Butlerem, co si nechá všechno líbit. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (7)

  • Scéna vyhoštění Coriolana (Ralph Fiennes) byla točena celkem 3krát. Poprvé byla přerušena výpadkem proudu, podruhé Ralph Fiennes při větě "I banish you!" omylem udeřil rukou do kamery. (Beckett51)

Související novinky

Reklama

Reklama