Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdiny vesnické satirické komedie jsou dva pracovníci JZD Láďa (V. Brodský) a Josef (J. Libíček), kteří se starají o chov slepic. Láďovi nadbíhá místní vdavekchtivá vdova (S. Zázvorková), nosí mu kastrůlky se skvělými pokrmy, nabízí mu svou péči, když ho bolí záda, zkrátka vnucuje se všemi způsoby. Josef přítele zrazuje, aby si vdovu nepustil příliš k tělu. Místní JZD uskuteční pokus na slepicích, některým dává hormony. Jenže jednu z pokusných slepic sní Láďa a začnou se s ním dít divné věci. Narostou mu prsa, pořizuje květované záclonky, zkrátka stává se z něj žena. Co na to orgány JZD a nadřízení, co na to vdova? (Česká televize)

(více)

Recenze (11)

anderson 

všechny recenze uživatele

Podpriemerný pokus o komédiu, ktorý ale v súčasnosti rezonuje prorocky nadčasovým námetom, dodávajúcim tomuto televíznemu dielku absolútne netušené rozmery. Navyše podobnú premisu, ale v kriminálnom kabáte, spracováva aj jedna z epizód KRIMINÁLKY LAS VEGAS. A jasný dôkaz toho, že čo kedysi bolo považované za sci-fi, je dnes holou skutočnosťou. Kam len ten Mahler na tie nápady chodil... (11.1.2021) ()

Amonasr 

všechny recenze uživatele

Překvapivě vtipná a zábavná TV komedie, zvlášť s ohledem na rok výroby. Normalizace zřejmě ještě nestačila udusit všechny již započaté projekty, tento snímek v sobě nese doznívající uvolněnost konce šedesátých let. Docela by mě zajímalo, kolikrát se to mohlo v televizi dávat, pokud vůbec. A je vidět, že Zdeněk Mahler byl nejen velmi vzdělaný uměnověd, ale že uměl psát i poutavé zábavné scénáře. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se dost nepovedlo. Samotný námět by bohatě vystačil na 20 minut, ale je úplně zbytečně roztažený na hodinu a podle toho to taky tak vypadá. Je to strašně nudné, nezáživné, pokusů o humor je málo a stejně nefungují a vlastně to ani nemá čím zaujmout. Navíc to i působí lacině, proměna Brodského v (poloviční) ženu je zvýrazněna skutečně jenom tím, že se Brodský podívá na hrudník, "zkrášluje" se před zrcadlem, zkouší si náušnici a kupuje si květinové záclony. A pak ještě Zázvorková vykřikne, když Brodského svlíkne. No paráda. Asi ani nebyl rozpočet na podprsenku a nějakou lacinou vycpávku do ní, aby to aspoň vypadalo, že Brodský ty prsa opravdu má. Fakt se to nepovedlo, ale tak aspoň to nemá špatnou kameru a na konci zahraje skladba Ta slepička kropenatá (na kterou mám velmi příjemné vzpomínky každoročně z Jičína), když už to žádné jiné klady nemá. 1* ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Dva staří mládenci u slepic v kutlochu na státním statku nejsou zrovna vzorem cností. Ovšem jedna událost jim zcela změní život. Bylo půvabné a zábavné sledovat Brodského s Libičkem, ale třeba i Somra ve vskutku zvláštních úlohách. Sice mi není úplně jasné, co tímto filmem chtěli tvůrci sdělit, ale vzhledem k výskytu faráře, pána z ministerstva, narážkách na fungování režimu, asi nebyl mezi cenzory zcela oblíben. Tipoval bych totiž jeho vznik nejméně na dobu o dva roky dříve. Každopádně jsem čekal, jak film dopadne a pointa byla výborná. Skoro všichni nakonec byli spokojení. "Jak to! Slepici sněd' mužskej a vy potrestáte ženskou!" ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Nepříliš šťastný pokus Zdeňka Mahlera o sci-fi z prostředí JZD a české vesnice se v Růžičkově režii zvrtl v standardní vyčpělou mikrokomedii, pro soudobou produkci ČST vlastně úplně typickou, rutinou a v žádném směru ničím nevyčnívající. Sci-fi zápletka má spočívat v tom, že z muže v podání Vlastimila Brodského se po snědění slepice zaočkované speciální vakcínou nečekaně stává poloviční žena s narostlýma prsama. Tuto proměnu lze vizuálně spozorovat tak, že Brodský si zkouší náušnici před zrkadlem, s podivením se podívá na svůj hrudník a dvořící se sousedka Zázvorková po svlečení jeho košile vykřikne zoufalstvím. Nepovedené, silně nedotažené a trapné, odfláklé již v pouhé rovině realizace (bože, kdyby alespoň ta zázračně narostlá prsa pod tím svetrem bylo vidět!). Marně hledám důvod pro udělení té jedné hvězdičky. Vlastně se o to postaral Jaromil Jireš, když o 7 let na to natočil s Brodským v hlavní roli jinou „sci-fi“ komedii, pro kterou jsem si vyhradil hodnocení odpad! – Talíře nad Velkým Malíkovem. No jó. Tak jedem! ♫ ♪ :o) 15% ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Když postava Vlastimila Brodského odváží slepice na nádraží, má přepravky na káře rovnoběžně s koly káry. Když se vrací, má náklad přeskládaný opačně. (EllienPM)

Reklama

Reklama