Reklama

Reklama

Kozí příběh se sýrem

  • USA Goat Story 2
všechny plakáty
Trailer 2

Obsahy(1)

Nápaditá pohádka plná fantazie ze sýrového pohádkového království, v níž nechybí humor, s množstvím dětem známých pohádkových postav jako je např. Čertovská babička, vodník a Dlouhý, Široký a Bystrozraký. Volné pokračování úspěšného animovaného filmu Kozí příběh ve 3D animaci ze středověkého prostředí staré Prahy. (Česká televize)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (154)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Animace byla o něco lepší než v předchozím filmu. Příběh není nijak komplikovaný. Je tu i pár vychytaných momentů, které mě potěšily. Pořád se něco dělo, takže čas strávený u tohoto filmu poměrně slušně utíkal a nehrozilo, že by se divák začal nějakým způsobem nudit. Závěrečnou písničku si mohli tvůrci odpustit. Dabing neměl chybu. Pokud by se pan režisér rozhodl pro nějaké další pokračování, tak doufám, že bude ještě lepší. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Ale no tak, buďme trochu soudný, ta animace, o který všichni mluví jako o předzvěsti celogalaktické apokalypsy, rozhodně není tak špatná a v porovnání s ostatní Evropskou animovanou produkcí zaostává jen o pár metrů(ačkoli třeba první díl nepřekonala). Některý vtípky se taky celkem povedly (například syrečky), některé vůbec (skoro všechno s Bystrozrakým). Škoda, že co se výtvarní stránky týče, není dvojka tak zajímavá jako předchozí díl, kde jsem některé nápady docela ocenil. Celkem vzato je tohle průměrná pohádka, kterou bych se nebál pustit malým svišťům. nechápu pro někteří srovnávají s Disnexarem, tohle je pohádka pro děti, ne pro dospělé. Převážně neškodné. PS: jakmile začne hrát závěrečná písnička (takhle to dopadá, když s eněkdo snaží využít americkejch prvků) tak okamžitě, ale okamžitě vypnout, je extrémně hrozná ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Dvojka Kozího příběhu byla celkem fajn a dokázala zabavit. Oproti jedničce má ale tohle úplně jinou atmosféru a je to více zaměřeno na hodně malé děti. Jednička prostě byla lepší a dějově také zajímavější a záživnější. Ve dvojce byl příběh jednodušší a velmi předvídatelný - každému musí být hned jasné, kdo je hlavní záporák a kde se vlastně nachází "peklo". Písničky taky nic moc a spoustu vtipů - hlavně okolo Dlouhé, Široké a Bystrozraké trojky bylo docela trapných a několik zbytečných scén se také našlo. Ale abych pořád jen nekritizoval - hned na začátku nejpovedenější gag, animace se povedla, ehm když je stejná jako v jedničce a hezky se na ty digitální malůvky koukalo, stejně tak i na Mácu. Kdo má radší tajemství a lehce zamotanější příběh, oceni více jedničku, stejně jako já. I ve dvojce jsou ovšem zajímavé postavy a po Praze je to celkem pěknná změna, co se týče prostředí. Neurazí, ale pocit nedotaženosti vám utkví. Ale nejmenším se to bude líbit. A jelikož mám Kozí příběh rád, dám mu 55%, mě se to celkem líbilo. ()

mdouglas

všechny recenze uživatele

Zatím jsem neviděl celé a dovolím si tedy ohodnotit pouze grafickou stránku. Připadá mi totiž, že to co Tománek a jeho studio předvádí není žádný styl, ale pouze neumětelství. To, jak celý film vypadá je tak na úrovni konce druhé poloviny 90 let (hlavně co do textur a světel). Modely, jako takové, jsou pro mě těžko popsatelná nuda. + Nazývat Koží příběh (první díl) nejúspěšnějším českým animovaným filmem, to už chce hodně drzosti. + si tu dovolím takový dodatek, netýkající se filmu a to zveřejnění zpráv od uživatele "Meluhovna", jehož přezdívka je víc než výstižnná: --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Meluhovna - 27. 10. Co to meleš za hovna ve tvém tupém komentáři k pohádce o Koze ??? Tam se mají psát recenze filmů, které jsi viděl a ne které jsi neviděl. Ach jo, další přemoudřelá haterská socka ... --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- mdouglas - 27. 10. Tak zaprvé se vyjadřuj slušně. Za druhé, nehodnotím děj, už vůbec ne body. Film jsem neviděl celý, proto hodnotím technické zpracování, které je prostě špatné a v podstatě se neliší od naprosto tragické první části. A samozřejmě má snad každý nárok na svůj názor. Taky si vyprošuju nazývání mě sockou. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Meluhovna - 28. 10. Socka, která hodnotí něco co neviděla. Jestli chceš, abych ti to řekl do očí tak stačí říct. Rád vyhovím. Někdo, kdo píše sračky podle traileru a evidentně sám nenatočil ani hovno, je pro mě socka. Tragické jsi tu akorát ty sám vole. ()

brzozin 

všechny recenze uživatele

Musím tenhle film srovnávat s jeho předchůdcem. Vím, nemá se to dělat, ale nemohu si pomoci. A v takovém srovnání mi to vychází jako hmatatelný a nepřehlédnutelný pokrok. Animace jsou podstatně kvalitnější. Kromě hlavních postav jsou rozeznatelné i kontury všeho kolem. a film tak nevypadá jako loutkohra na rozmazaném pozadí. Zmizela někdejší ponurost a nahradily jí svěží barvy venkova. I dějově film jakž takž drží pohromadě. I když, přiznám se, mi děj přišel malinko roztrhaný, přece jen tu alespoň nějaký byl. Byť infantilní - na což tu mnozí žehrají. Když k tomu ale přistoupíme jen jako k nezávazné a hravé pohádce pro děti, je to moc pěkné. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (17)

  • Natáčení předcházel více jak rok příprav a prací na scénáři. Kromě literárního scénáře vznikl i storyboard s 960 záběry a stovky ilustrací prostředí a postav. [Zdroj: ceskatelevize.cz] (hippyman)
  • Tvůrci filmu získávali finanční prostředky i z podpůrného prodeje triček, knížek (Filmový příběh, Kozí pohádky a Kozí diář), hraček či Kozích her pro iPhone a iPad se související tematikou. Všemožných akcí pro děti se dokonce účastnil maskot Koza, která vystoupila i v pořadu Studio Kamarád (od r. 1980). (JoranProvenzano)
  • Film obsahuje potitulkovou scénu. (Duoscop)

Reklama

Reklama