Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Každou neděli ráno jsme mohli vidět tento dětský pořad. V každém dílu byly různé pohádky a v pořadu vystupovali i postavičky Jů, Hele, Hary Šoumen, Muf Supermuf, Tryskomyš, Šamšula atd. (duklak2)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (82)

sportovec 

všechny recenze uživatele

Letitý páteřní pořad našeho televizního českého vysílání pro děti a mládež si setrvale zachovával vysokou profesionální úroveň, která vznikala postupně na přelomu padesátých a šedesátých let minulého století a byla spojena s osobnostmi typu Štěpánky Haničincové nebo Olgy Čuříkové. Pominout nelze ani plejádu dalších skvělých jmen přímo či nepřímo navazujících na tehdy rozlehlou oblast tvorby pro nejmladší posluchačskou a diváckou generaci. O tehdy dosahované úrovni a jejích výsledcích si budeme muset ještě hodne dlouho nechat dát zdát. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Neděle 7:58 - čekání u monoskopu na zahájení vysílání. 8:00 znělka ČST. Přetrpět nekonečných 5 minut u čtených zpráv a pak už konečně mohl začít nejsledovanější dětský pořad. Nejsledovanější proto, že do příchodu "Magionu" a "Vegy" nebylo prakticky co jiného sledovat. Stopáž pořadu umožňovala nasazení delších (povětšinou inscenovaných) pohádek, součástí Studia Kamarád býval i "Malý televizní kabaret" a pokud si dobře vzpomínám, i zbylý obsah tvořila téměř výhradně československá produkce. Scénky ve studiu hrané černým loutkovým divadlem jsem moc rád neměl (odporný Harry Šoumen), na druhou stranu Mufovy zlořády měly celkem úroveň. Celkově vzato to byl pořad, ke kterému jsem už jako malý měl poměrně ambivalentní vztah, a když přišel "Walt Disney uvádí", přeběhl jsem k sobotním ránům bez většího záchvěvu nostalgie. ()

Reklama

cariada 

všechny recenze uživatele

Klasika dětských pořadů za totáče. Kdo by si nevpoměl na Jirku a na Lenku.Do toho postavičky Jů a Hele , k tomu zákeřný Muf Supermuf (ty naštěstí vydrželi dodnes) a poněkud ztřeštěného Hary Šoumena co pořád zpíval , ale i ten byl perfektní. Besedy dětí s "dospěláky" vždy jsem chtěl to jedno s těch dětí být já. Pořad se svého času vysílal dokonce dvakrát týdně mimo neděle ráno ještě kratší verze v úterý odpoledne. Byli tam jak hrané seriály české , tak i zahraniční k tomu tv pohádky a kreslené ser. Třeba Lovec Pampaliny. Součástí pořadu byl nákou dobu i Televizní kabaret. Vždy si pomatuju , že po skončení Studia kamárád běžel seriál na , který jsem se rovněž díval a pak Objektiv. A ve stejném duchu to pokračuje dodnes. Název se různě měnil Studio Rosa, Ahoj neděle či Ahoj děti, Hriště 7 a já nevím už jak ještě. Dokonce se i snažili dát tam nové postavičky jako pták Čau či novější Pérák a jiný zrudnosti naštěstí děti nejsou hloupé a své oblíbené postavičky si vydupali zpátky. ()

Ydrosten

všechny recenze uživatele

Ještě někdy kolem let 1990 - 1995 se na to dalo dívat. Jenže pak se do toho začaly montovat zahraniční pohádky ( kterým nerozumím ) a začaly se měnit kulisy a muzika. Od roku cca 2000, je to už jen další nudný pořad pro děti, který je plný nesmyslů a hrozných pohádek a příběhů. Za těch prvních pár let bych dal 5 hvězd, ale za každé další desetiletí bych hvězdu ubral. Takže to nechám bez hodnocení, protože se to jako celek hodnotit nedá ( a bůh ví co nás ještě čeká ) ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Pásmo pohádek a hlavně loutek od Vidlaře je nezapomenutelné. Kdysi jsem dokonce štval ostatní členy rodiny tím, jak jsem neustále jako dítě poukazoval na to, kdy je vidět vodič loutky a kdy ne. Později se na to všichni přestali dívat, protože mě měli nad hlavu. Kvalita šla rapidně dolů a kouzlo pohádkového pásma opadlo s přibývajícím věkem. Až nedávno jsem zjistil, že legendární Chalupa pořád na tom pořadu dělá a vypadá stejně jako před X lety. 60% ()

Galerie (32)

Zajímavosti (22)

  • Kromě „nedělního“ Studia Kamarád existovalo ještě úterní Studio Kamarád (od r. 1989), které bylo vysíláno v odpoledních hodinách a jeho délka činila 60 minut. (Ded@M@tes)
  • Výtvarně se na Studiu Kamarád podílel Stanislav Holý. (M.B)

Reklama

Reklama