Reklama

Reklama

Martha Marcy May Marlene

  • USA Martha Marcy May Marlene (více)
Trailer 1

Martha (Elizabeth Olsenová) po dvoch rokoch utečie zo sektárskej komunity a snaží sa vrátiť späť do normálneho života s pomocou sestry a jej manžela. Pobyt v sekte ju však príliš poznamenal, začína trpieť paranoidnými stavmi a prestáva rozoznávať sny od reality. Má ešte nejakú nádej, alebo už je príliš neskoro? (TV JOJ)

Videa (22)

Trailer 1

Recenze (91)

campix 

všechny recenze uživatele

[MFFKV - 2013] Sekce věnovaná společnosti Bordelines se letos mimořádně vydařilo a nabídla mnoho kvalitních a zajímavých snímků americké nezávislé tvorby. Martha Marcy May Marlene je drama o dívce, která svádí marný boj s normálním životem poté, co se ji povede uprchnout z komunity srocené kolem charizmatického vůdce (John Hawkes). Zkrátka labilní mladé děvče uchváceno životní filozofií naprosto se neslučující s tím co je v civilizovaném lídském světě normální. S lehkým tajemným nádechem. Opravdu skvěle natočené rychle ubíhající drama. ()

Davson 

všechny recenze uživatele

Působivý psychothriller s atmosférou nejistoty, paranoidním závěrem a precizní kamerou. Škoda jen, že příběhová linie popisující vztah sester se vyvíjí očekávatelně a nepřekvapivě a zdaleka není tak zajímavá jako flashbacky z farmy, kterou ovládá charismatický a chladnokrevný manipulant, démonicky zahraný Johnem Hawkesem. Závěr, který nechá diváka v tíživé nejistotě, mnohé kompenzuje. Každopádně Durkin si tímto debutem nasadil laťku hodně vysoko. ()

Reklama

Popluh 

všechny recenze uživatele

Silný existencialní horor s hodně tísnivou atmosférou. Skvělé obsazení s přesvědčivými hereckými výkony a krásné kamerové dějové přechody. Hodně nepříjemný film, který k podobné tématu přistupuje v podstatě nejlepším možným způsobem. Méně opravdu je někdy více. U některých scén jsem už čekal, kdy se v pokoji začne zjevovat temná postava s dlouhými vlasy do čela, a s začne strašit hlavní hrdinku. To by ale byla úleva, protože by pak člověk z podobného archetypu mohl předpokládat další vývoj. Skličující zážitek. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Výborná Elizabeth Olsen ako holka labilná a pomalý nepríjemný filmík, ktorý vám privolá rýchlu a neustupujúcu depresiu. Debut pôsobivý, kým ale Durkin (ak to zase nezrušia) natočí životopis Janis Joplin, musí sa ešte naučiť pracovať s divákom a nielen mu zobrať chuť do života, na najbližší týždeň, dva ()

smrt.ka 

všechny recenze uživatele

Velmi mě zaujalo po vizuální stránce. Představitelka hlavní hrdinka je zvláštně hypnotická a neskutečně "filmová" a hlavní linka je provokativně nekonkrétní, uveřitelná a příjemně příliš netuctová. Naopak flashbacky jsou na jednu stranu doslovné, na druhou stranu ale strohé, nějak mi tam silně chybí motivace všech postav, především postavy hlavní. Přitom by stačilo jen lehce něco málo naznačit. A emoce. I když to evidentně přesně takhle chladně a s odstrupem tvůrci chtěli, já mám pocit, že přesně pro tu propast mezi tou šílenou kopající holkou u sestry a tou tichou Marcy z chatky na tenhle film bohužel brzy zapomenu. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (18)

  • V priebehu filmu sa objavuje niekoľko odkazov na film Tri ženy (1977): halucinácie hlavnej postavy, učenie streľby, dynamika medzi kolidujúcimi osobnosťami Marthy (Elizabeth Olsen) a Lucy (Sarah Paulson). (Pat.Ko)
  • Elizabeth Olsen (Martha) byla do své role obsazena jen dva týdny před začátkem natáčení filmu. (Terva)
  • Elizabeth Olsen priznala, že natáčanie nahých scén bolo vzhľadom na charakter filmu zvláštne, ale zároveň povedala, že skočenie do vody bolo pre ňu náročnejšie než samotné vyzliekanie: "Z jazera som mala obavy. Niektoré scény v ňom sme mohli natočiť len na jeden pokus, pretože fyzicky bolo príliš chladno na to, aby v ňom človek mohol pobudnúť dlhšie." (Arsenal83)

Reklama

Reklama